.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 14:26

Valentino Rossi - “Δεν μου έχει ζητηθεί να βοηθήσω τον Vinales... ακόμα”

 

Δηλώσεις του "γιατρού" εν όψει Motegi 

 

Εν όψει του αγώνα στην Ιαπωνία (Motegi) o Valentino Rossi απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, τις εντολές που έχει πάρει από την ομάδα της Yamaha, καθώς και για το περιβόητο πίσω φρένο στον αντίχειρα.

Σχετικά με το να έχει πάρει “οδηγίες” από την Yamaha ώστε να “βοηθήσει” τον Vinales που βρίσκεται πιο κοντά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος:

“Μέχρι στιγμής όχι. Η Yamaha δεν συνηθίζει άλλωστε να δίνει τέτοιου τύπου οδηγίες αλλά αυτό φαντάζομαι ότι εξαρτάται και από την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος. Αν η βαθμολογική διαφορά είναι πολύ - πολύ μικρή, ίσως να συμβεί.”

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή ο Vinales είναι τρίτος, σε απόσταση 28 βαθμών από τον πρώτο Marquez στον σχετικό πίνακα, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η σεζόν, διακυβεύονται 100 βαθμοί.

Ο Rossi, συμπληρώνει:

“Θα έχει πάντως ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσουν οι ομάδες των αναβατών στην κορυφή (σσ. Honda - Marquez, Ducati - Dovizioso, Yamaha – Vinales), καθώς είμαστε τρεις αναβάτες teamates αυτών (σσ. Pedrosa, Lorenzo και ο Rossi φυσικά), που έχουν την εμπειρία, την ταχύτητα και τα φόντα για να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο (σσ. εννοεί να βοηθήσουν τους ομόσταυλους αναβάτες στην διεκδίκηση του τίτλου).

Σχετικά με τον τραυματισμό του και το πως εξελίσσεται η αποθεραπεία – ίαση του:

“Βελτιώνομαι συνεχώς! Το γεγονός ότι μεσολάβησε κενό δύο εβδομάδων μεταξύ του αγώνα στην Aragon και του αγώνα στο Motegi, είναι πολύ σημαντικό, καθότι υπέφερα αρκετά στην Ισπανία (σσ. Aragon). Eίμαι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση τώρα, συνεχίζομαι να αισθάνομαι κάποιον πόνο αλλά πιστεύω ότι είμαι σε θέση να αποδώσω καλύτερα στην οδήγηση. Φυσικά, απέχω πολύ ακόμα από το 100% των δυνατοτήτων μου και ένας λόγος για αυτό είναι ότι δεν προπονούμαι όπως έχω συνηθίσει. Ωστόσο σε γενικές γραμμές αισθάνομαι καλά.”

Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου του πίσω φρένου μέσω του αριστερού του αντίχειρα, ο Rossi απάντησε χαμογελώντας:

“Το χρησιμοποιούσα ήδη και πριν τον τραυματισμό μου, όχι από την αρχή της σεζόν αλλά μετά από πέντε ή έξι αγώνες νομίζω. Πλέον, με το θέμα που έχω στο πόδι, βοηθά αρκετά αλλά σαν σύστημα είναι γενικά χρήσιμο ανεξαρτήτως τραυματισμών.”

Θα του δημιουργήσει πρόβλημα η πρόβλεψη για βροχή στο Μotegi;

“Αν βρέχει θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην συγκεκριμένη πίστα τα πάω πολύ καλά σε στεγνές συνθήκες, στο βρεγμένο όμως δυσκολεύομαι (σσ. πέρυσι ο Rossi είχε πάρει την Pole στην Ιαπωνία αλλά στον αγώνα υπό βροχή, έπεσε και εγκατέλειψε). Έχουμε επίσης σαν ομάδα να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα με την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, μετά από κάποιους γύρους χάνουμε πολύ σε κράτημα. Αν μιλάμε για πολύ βροχή ίσως το φαινόμενο αυτό να μην είναι πολύ έντονο, αλλά σε ενδιάμεσες συνθήκες μεταξύ βρεγμένου και στεγνού, θα δυσκολευτούμε αρκετά."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 18:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon