.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 19:49

ADAC Junior Cup 2017: 2 φοβερές νίκες στο Assen ο Βασίλης Κορωνάκης!

 

Εκπληκτική εμφάνιση σε βρεγμένο & στεγνό από τον Έλληνα αναβάτη της KTM SEE

 

Ένας Βασίλης Κορωνάκης από άλλο πλανήτη άστραψε και βρόντηξε στην πίστα του Assen, όπου συμμετείχε ως Wild Card στον τελευταίο αγώνα για το 2017 του άκρως απαιτητικού κυπέλλου ταλέντων “ADAC Junior Cup”. Ο νεαρός Έλληνας Πρωταθλητής της KTM South East Europe πήρε 2 συναρπαστικές νίκες, μία στο βρεγμένο και μία στο στεγνό και έκανε το όνομα του γνωστό στο παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας!

Αυτή την απόδοση δύσκολα την αγνοεί κανείς, ειδικά αν μιλάμε για κυνηγούς ταλέντων, και χορηγούς αγώνων. Ελπίζουμε η “διαστημική” φόρμα του Βασίλη Κορωνάκη στο Assen -που επισκεπτόταν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συμμετοχή του νεαρού ταλαντούχου Έλληνα αναβάτη σε μεγάλους θεσμούς αγώνων του εξωτερικού. Το αξίζει και με το παραπάνω!

Θυμίζουμε πως το εισιτήριο για τη συμμετοχή του Βασίλη Κορωνάκη στον αγώνα του ADAC Junior Cup στο Assen πήρε ο Έλληνας Πρωταθλητής, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2016, όπου και πήρε τον τίτλο στην κατηγορία ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ στη σέλα ενός KTM RC 390. Η KTM SouthEast Europe έδωσε έτσι την ευκαιρία-ανταμοιβή στον νεαρό αναβάτη να συμμετέχει στον ολλανδικό γύρο του γνωστού ευρωπαϊκού θεσμού ταλέντων ADAC Junior Cup, που διεξάγεται αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες KTM RC 390.

Μην ξεχνάμε επίσης πως και τον Ιούλιο του 2017, ο Κορωνάκης είχε δείξει δείγματα γραφής του εκπληκτικού ταλέντου του, όταν αγωνιζόμενος και πάλι για τον θεσμό του ADAC Junior Cup, στο Sachsenring τερμάτισε 2ος!

1ος αγώνας – Νίκη στο βρεγμένο

vasilis koronakis adac junior cup assen 3

Στη βρεγμένη πίστα του Assen (“σφαγή στο βρεγμένο” είναι ο τίτλος του άρθρου του ADAC Cup), ο πρώτος αγώνας του event, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, με τους διοργανωτές να βγάζουν κόκκινη σημαία στον 7ο από τους 10 γύρους.

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Βασίλης Κορωνάκης οδήγησε την κούρσα από τον πρώτο κιόλας γύρο, κερδίζοντας με την απίστευτη διαφορά των 10.613 δευτερολέπτων. Η νίκη του Έλληνα αναβάτη γίνεται ακόμα πιο εμφατική, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν ήξερε την πίστα, ενώ αγωνιζόταν ενάντια σε 34 από τους πλέον δυνατούς αναβάτες – μελλοντικά ταλέντα της αγωνιστικής σκηνής!

Δεύτερος, πίσω από τον Κορωνάκη ήταν ο Γερμανός Max Schmidt ο οποίος και πάλευε για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Σημειώστε πως οι 25 βαθμοί της νίκης πήγαν στον Schmidt καθώς ο Κορωνάκης έτρεχε ως guest (φιλοξενούμενος) δίχως να βαθμολογείται. Τρίτος ήταν ο Αυστριακός Andreas Kofler.

vasilis koronakis adac junior cup assen 1

Μετά τον φανταστικό αυτόν 1ο αγώνα, ο Βασίλης Κορωνάκης δήλωσε: “Βρίσκομαι στην πίστα αυτή για πρώη φορά, ενώ οδηγώ στην βροχή για μόλις 2η φορά. Ένιωθα άνετα στη μοτοσυκλέτα μου (KTM RC 390, προετοιμασμένη από τον Σάκη Σκούρτα), και με κάθε γύρο η αυτοπεποίθηση μου ανέβαινε ολοένα και περισσότερο, χτίζοντας έτσι καλή διαφορά. Το γιατί ήμουν τόσο γρήγορος σε αυτές τις συνθήκες... αποτελεί μυστήριο για μένα, αλλά πιθανώς αυτό να έγινε λόγω του ότι κάνω πολύ Motocross για προπόνηση, κάτι που βοηθάει πολύ με τον έλεγχο των γλιστρημάτων του πίσω ελαστικού. Ήταν ένας φοβερός αγώνας, σε μια φανταστική κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσα να συμμετάσχω στο ADAC Junior Cup.”

2ος αγώνας – Νίκη στο στεγνό

vasilis koronakis adac junior cup assen 8

Αντίθετα με τον 1ο αγώνα, ο 2ος αγώνας του ADAC Junior Cup 2017 στο Assen έγινε με καλές καιρικές συνθήκες την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Για δέκα γύρους, οι αναβάτες έδωσαν σκληρές μάχες, ενώ για μία ακόμη φορά κυρίαρχος -στο στεγνό τώρα- ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης, που κατάφερε να νικήσει ΚΑΙ στον 2ο αγώνα του στην ολλανδική πίστα!

Στον αγώνα αυτό ανακηρύχθηκε και ο κυπελλούχος του θεσμού, ο Max Schmidt, που τερματίζοντας 3ος πίσω από τον Ισπανό Brian David Hart πήρε τον τίτλο.

Ο Κορωνάκης τέθηκε και πάλι επικεφαλής του αγώνα στον 1ο γύρο, όμως αυτή τη φορά ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών βρέθηκε στο κατόπι του, μην αφήνοντας τον να χτίσει ξανά διαφορά. Ο Schmidt ακολούθησε από κοντά τον Έλληνα αναβάτη, ενώ πολλοί ήταν οι αναβάτες που πάλευαν αυτή τη φορά για τη νίκη, με πολλές αλλαγές θέσεων σχεδόν σε κάθε στροφή!

Τελικά ο Κορωνάκης επικράτησε της μάχης, κερδίζοντας με διαφορά 0,060 δευτερολέπτων! Δεύτερος ήταν ο Hart και τρίτος ο Schmidt. Όπως και στον 1ο αγώνα, ο Κορωνάκης δεν βαθμολογήθηκε, και έτσι οι 20 βαθμοί του Schmidt ήταν αρκετοί για να του δώσουν τον τίτλο, με 153 συνολικά βαθμούς έναντι 140 του δεύτερου.

vasilis koronakis adac junior cup assen 2

Ας δούμε τι δήλωσε ο Κορωνάκης μετά τον 2ο αγώνα: “Αυτός ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες της ζωής μου. Το ADAC Junior Cup, με τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, είναι πραγματικά ένας φοβερός θεσμός. Σήμερα ο καιρός ήταν διαφορετικός από το Σάββατο, η πίστα ήταν στεγνή, ο ήλιος έλαμπε, αλλά η πίστα μου αρέσει πολύ, και τα πράγματα δούλεψαν καλά για μένα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ την ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος. Τα λέμε του χρόνου!”

Εμείς ως Bikeit να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Βασίλη Κορωνάκη και σε όλη την ομάδα του, για το εκπληκτικό αποτέλεσμα, και κλείνουμε με τις ευχές μας για ακόμα περισσότερες νίκες σε διεθνείς αγώνες. Το μέλλον ανήκει στον Βασίλη.

Δηλώσεις μετά το event του Assen

vasilis koronakis adac junior cup assen 20

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

“Η αποστολή μας στο εξωτερικό έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!! Είμαι πολύ χαρούμενος! Δύσκολο τριήμερο για εμένα και την ομάδα μου, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια άγνωστη πίστα, όπου κάθε μέρα το τερέν ήταν διαφορετικό! Όπως όλα δείχνουν με επικεφαλή της ομάδας τον Σάκη Σκούρτα όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε! 2 νίκες σε 2 αγώνες, ένας του Σαββάτου και ένας της Κυριακής σε βροχερή και στεγνή πίστα αντίστοιχα! Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και στον κόσμο που και από μακριά μας δείχνει την αγάπη του! Θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο όσο σας νιώθω κοντά μου, γιατί σας χρειάζομαι! Με εσάς όλους στο πλευρό μου δεν θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό!”

vasilis koronakis adac junior cup assen 28

KTM SKOURTAS RACING CENTER

“Η ΚΤΜ SKOURTAS RACING CENTER διέπρεψε και στο στεγνό αγώνα σήμερα 01/10/2017 στην Πίστα της Ολλανδίας στο Assen έληξε με νικητή κ πάλι το Βασίλη Κορωνακη που ήθελε να επιβεβαιώσει την υπεροχή του έναντι των 36 συναθλητών του και να τους λύσει κάθε απορία σχετικά με την χθεσινή του νίκη στο Βρεγμένο αγώνα. Ο αγώνας ήταν από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο με εναλλαγές θέσεων μάχες δυνατές και πολλές επαφές μεταξύ του πρώτου γκρουπ αφού κανείς τους δεν υποχωρούσε, ο Βασίλης Κορωνάκης είχε μόνο έναν σκοπό την νίκη, και τα κατάφερε σε ένα θεσμό και μια πίστα που οδήγησε αυτό το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά τερμάτισε με 0.60 από το δεύτερο Koen Meuffels Και 0.150 από τον τρίτο Milian Merckelbagh.

ΣΑΚΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ

Το πείσμα κ η μαχητικότητα του Βασίλη Κορωνακη είναι δεδομένη πήρε από την εκκίνηση κεφάλι κ δεν άφησε ποτέ αναπάντητη προσπέραση από τους συναθλητές του σε μια πρωτόγνωρη πίστα για το Βασίλη Κορωνακη μας έδωσε μεγάλη χαρά οταν είπε 'Δεν γνωρίζω ακόμα καλά την πίστα κ πιστεύω ότι το γυρολόγιό μου μπορώ να το βελτιώσω'. Είναι λόγια συνειδητοποιημένου οδηγού που ξέρει και αναζητά πάντα το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας για την βοήθεια τους: KTM South East Europe, Κον Κοντό Σόλων, την Amsoil Μαραβελιας Γεώργιος, την EKON Τεχνική-Τα πάντα για την μοτοσικλέτα σας Κα Χρυσα Πολύζου, την Centro Cafe Κον Μανωλά, την Intramoto Κον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, την Arai m.c motorimport Κον Κώστα Μουτζόγλου, τα Papastavrou Shops Κον Σταύρο κ Γιώργο Παπασταύρο.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 21:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon