.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:44

Valentino Rossi – Αποθέωση από τους αντιπάλους του

 

Ένα τεράστιο... RESPECT από τους συναθλητές του Rossi! 

 

 

Στον απόηχο του αγώνα στην Aragon,  τις εντυπώσεις  μπορούμε να πούμε ότι τις έκλεψε η συμμετοχή και οι επιδόσεις του “γιατρού”, μόλις 23 μέρες μετά από το κάταγμα κνήμης – περόνης που υπέστη σε προπόνηση enduro.

Λίγο έλλειψε να πάρει την Pole o Valentino στα χρονομετρημένα, ενώ έκανε και έναν απίστευτο αγώνα! Στα 38 του, με “φρεσκοσπασμένο” πόδι,  βρέθηκε δεύτερος στην κούρσα κυνηγώντας την πρώτη θέση (!), ενώ ακόμα και όταν η κούραση και ο πόνος τον κατέβαλαν, δεν επέτρεψε στον εαυτό του τίποτα λιγότερο από τον τερματισμό στην πέμπτη θέση, μπροστά από πολύ νεότερους, υγιέστερους και φορμαρισμένους αναβάτες!

Λογικό και επόμενο λοιπόν να υπάρξει η αναγνώριση από τους συναθλητές του, οι οποίο προέβησαν σε δηλώσεις θαυμασμού για τον εν ενεργεία θρύλο των MotoGP:

Marc Marquez
“Μόνο και μόνο το γεγονός ότι συμμετείχε στον αγώνα λίγες ημέρες μετά από αυτού του είδους τον τραυματισμό, είναι απίστευτο! Πόσο μάλλον όταν τερμάτισε πέντε δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Vinales, οδηγώντας την ίδια μοτοσυκλέτα αλλά έχοντας αυτό το σοβαρό τραυματισμό. Το ταλέντο του κάνει την διαφορά!»

Dani Pedrosa
“Απίστευτο όντως το πώς κατάφερε να επανέλθει σε κατάσταση να τρέξει σε αγώνα μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Σίγουρά κάθε τραυματισμός έχει τον δικό του χρόνο αποκατάστασης, το ξέρω από προσωπική πείρα… αλλά κάποιες φορές η αποφασιστικότητα και η επιμονή κάποιου, επιταχύνουν τις διαδικασίες. Στα δοκιμαστικό ήταν εξαιρετικός και στον αγώνα το πάλεψε αρκετή ώρα στις μπροστινές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, εκπληκτικός!”

Jorge Lorenzo
“Ήταν πολύ εντυπωσιακός, σε όλο το διήμερο. Όχι μόνο για το πώς οδήγησε στα δοκιμαστικά και στον αγώνας αλλά το πόσο γρήγορη ήταν η αποκατάσταση του. Δεν είναι εύκολο αυτό, άλλο το πώς ανταποκρίνεται το σώμα ενός 15χρονου και άλλο ενός 38χρονου.
Και στον αγώνα τερμάτισε, ελάχιστα πίσω από τον teammate του, σε μια πίστα που ξέρω ότι δεν είναι από τις αγαπημένες του. Πολύ εντυπωσιακό!”

Μaverick Vinales
“Ήταν μαχητικός όπως πάντα  στα δοκιμαστικά αλλά ιδίως στον αγώνα. Όταν τον είδα να φεύγει μπροστά, σκέφτηκα ότι σίγουρα θα είναι ο νικητής, γιατί ο Valentino είναι πάντα πολύ καλός και δυνατός στο τελείωμα του αγώνα, όποτε με την εξίσου δυνατή αρχή που έκανε, θεωρούσα δεδομένη την πρωτιά. Όμως έχασε τον ρυθμό του σταδιακά και είχε και κάποια προβλήματα πρόσφυσης πίσω, το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ, είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε.”

Andrea Dovizioso
“Eντυπωσιάστηκα με το πώς ξεκίνησε τον αγώνα, οδηγούσε πολύ επιθετικά και ήταν πολύ γρήγορος με το σκληρής γόμας ελαστικό, αλλά η απόδοση (σσ του ελαστικού) έπεσε και στο τέλος ταλαιπωρήθηκε πολύ από αυτό, όπως και εγώ, που είχα το ίδιο πρόβλημα.  Σε κάθε περίπτωση έκανε έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα, δεδομένης της κατάστασης του. Δεν με εντυπωσίασε τόσο η ταχύτητα του, αν δεν πονάς, μπορείς να πας γρήγορα, αλλά εντυπωσιάστηκα από το ότι ρίχτηκε στην μάχη και πήρε ρίσκα, παρά το ότι η πρόσφυση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και αυτό εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους.” 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon