.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:46

Στεγνοκαθαριστήρια... Dainese

 

Hi-Tech φορτηγό στο πλευρό των αγωνιζόμενων στα GP

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος φροντίζει τις δερμάτινες στολές των αναβατών στα MotoGP;

Στην περίπτωση των οδηγών που υποστηρίζονται από την Dainese, η απάντηση είναι... η ίδια η Dainese.Η εταιρεία έχει εντάξει στο δυναμικό της ένα υπερσύγχρονο φορτηγό, το οποίο ακολουθεί το περιπλανώμενο κομβόι των GP σε όλες τις πίστες, τις χώρες και τις ηπείρους.

dain race truck 1

Το συγκεκριμένο όχημα, όντας διώροφο, έχει στο... ισόγειο ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί ως καθαριστήριο – στεγνωτήριο. Οι δερμάτινες στολές των αναβατών, συλλέγονται μετά από κάθε session ενός αγωνιστικού event και πλένονται σε ειδικούς θαλάμους για να ακολουθήσει αμέσως μετά το στέγνωμα τους.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα και οι στολές επιστρέφονται – διανέμονται στα υπόστεγα των ομάδων, έτοιμες για χρήση ανά πάσα στιγμή. Φυσικά, μιας και η Dainese υποστηρίζει ουκ ολίγους οδηγούς στους αγώνες, το πλυντήριο – στεγνωτήριο μπορεί να διαχειριστεί αρκετές στολές ταυτοχρόνως.

dain race truck 2

Αυτό όμως αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της διαδικασίας, αφού στον πρώτο όροφο του φορτηγού έχει στηθεί το εργαστήριο στο οποίο γίνεται upload των φυσιομετρικών στοιχείων που έχουν καταγραφεί από τους αισθητήρες των στολών (σφυγμοί και πολλά άλλα) τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται κρυπτογραφημένα στην κάθε ομάδα.

dain race truck 4

Επίσης φορτίζονται οι μπαταρίες που τροφοδοτούν όλες αυτές τις καταγραφικές συσκευές και ελέγχονται οι αερόσακοι, για την καλή λειτουργία τους.

Με τον κάθε υποστηριζόμενο αναβάτη να έχει στην διάθεση του 5-6 στολές για κάθε αγωνιστικό event, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το προσωπικό που λειτουργεί το φορτηγό της Dainese θα είναι σίγουρα πολύ απασχολημένο τις ημέρες των αγώνων!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon