.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 17:04

O Valentino Rossi για τον Nicky Hayden

 

"Forza Nicky, είμαστε όλοι μαζί σου!"

 

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε συγκινητικές δηλώσεις για τον πρώην ομόσταυλο τού, Nicky Hayden ο οποίος βρίσκεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Cezena, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα στο στήθος και τη λεκάνη, παλεύοντας για τη ζωή του.

“Ο Nicky είναι ένας από τους καλύτερους φίλους που είχα στα paddock. Ήμασταν στην ίδια ομάδα στην πρώτη του χρονιά το 2003, όταν ήταν ένας νεαρός αναβάτης που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του. Εκείνη η σεζόν τελείωσε με μένα να κατακτώ το Πρωτάθλημα, και τον Nicky να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο, στο Phillip Island.

Ύστερα από λίγα χρόνια, παλέψαμε για τον τίτλο, μέχρι τον τελευταίο αγώνα της Valencia, και -δυστυχώς για μένα- ο Nicky κέρδισε και έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP. Μετά τον αγώνα σφίξαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε.

Αργότερα βρεθήκαμε ξανά στην ίδια ομάδα, στα δύσκολα χρόνια που πέρασα με τη Ducati, κι εκεί πολλές φορές παλεύαμε ο ένας ενάντια στον άλλο μέχρι την καρό σημαία, πολλές φορές για την τελευταία θέση της πρώτης πεντάδας. Ο Nicky ερχόταν συχνά στο ράντσο μου, όπου ήταν πάντα θεαματικός στην flattrack πίστα, και τον μελετούσα προσπαθώντας να 'κλέψω' κάποια από τα μυστικά του, καθώς είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες Flat Track του κόσμου, και πριν έρθει στα GP είχε κερδίσει μερικούς από τους σπουδαιότερους αγώνες Flat Track του κόσμου, όπως το Peoria TT.

Όμως η καλύτερη ανάμνηση που έχω από εκείνον είναι όταν ήρθε να σφίξει το χέρι μου μετά τον αγώνα της Valencia το 2015, στον γύρο του θριάμβου. Εκείνος ο αγώνας ήταν για τον Nicky ο τελευταίος στα GP, ενώ εγώ είχα μόλις χάσει τον τίτλο. Το βλέμμα της στήριξης που μου έριξε μέσα από το κράνος είναι μία από τις ελάχιστες θετικές αναμνήσεις που έχω από εκείνη τη μέρα. Forza Nicky, είμαστε όλοι μαζί σου.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 17:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon