.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 13:45

Feel: My Story - Αυτοβιογραφία του Freddie Spencer με αποκάλυψη σοκ

 

Υπήρξε θύμα βιασμού κατ' επανάληψη όταν ήταν 5 και 6 χρονών!  

 

Το “Feel: My Story” είναι η αυτοβιογραφία του Αμερικανού «Fast» Freedie Spencer, ενός πραγματικού θρύλου των αγώνων μοτοσυκλέτας, 3 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή αλλά και του μόνου αναβάτη στην ιστορία που κατάφερε να κερδίσει τα 250 και τα 500 GP την ίδια χρονιά -1985. Και όμως, η βιογραφία αυτή ξεχωρίζει και για έναν ακόμα, σκοτεινό λόγο, καθώς για πρώτη φορά ο Spencer αναφέρει πως υπήρξε θύμα βιασμού κατ' επανάληψη όταν ήταν παιδί!

Πέρα από τους 3 Παγκόσμιους Τίτλους και την κατάκτηση των 250 & 500 την ίδια χρονιά, ο Freddie Spencer ήταν ο μόνος αναβάτης που κέρδισε ποτέ 3 αγώνες στην Bike Week της Daytona, στο Speedway, αλλά και ο νεότερος αναβάτης που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP (MotoGP αργότερα), πριν του πάρει το ρεκόρ ο Marc Marquez… 30 χρόνια αργότερα!

Ο Spencer γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1961 στο Shreveport της Λουιζιάνα, ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα μόλις 4 χρονών, και να αγωνίζεται από τα 5! Όταν έγινε 11 χρονών, είχε κερδίσει αρκετά πρωταθλήματα dirt track στις πολιτείες του Τέξας και της Λουιζιάνα.

Στην εφηβεία, ο Spencer επικεντρώθηκε στους ασφάλτινους αγώνες, συνεχίζοντας να κερδίζει τίτλους -national amateur & national professional road racing.

Ο Spencer αποσύρθηκε από τους αγώνες GP το 1988, ενώ επέστρεψε δις, με σύντομη όμως διάρκεια, τα επόμενα χρόνια. Κέρδισε 3 ακόμα αμερικάνικα πρωταθλήματα Superbikes, και σταμάτησε οριστικά το 1995.

Αργότερα, ο Αμερικανός πρωταθλητής ίδρυσε ένα επιτυχημένο σχολείο προηγμένης οδήγησης, στο Λας Βέγκας το 1997. Δούλεψε ακόμα και ως ειδικός αναλυτής για το τηλεοπτικό δίκτυο SpeedChannel, για 12 χρόνια –έως το 2008.

Έκτοτε η ζωή του άλλαξε δραματικά, όπως διαβάζουμε στην αρχή της βιογραφίας του, καθώς ξεκίνησε ένα προσωπικό φιλοσοφικό ταξίδι, γυρίζοντας τον κόσμο και μοιραζόμενος τις εμπειρίες του με άλλους. Τώρα ήρθε η ώρα της αυτοβιογραφίας του.

Και από ότι φαίνεται η βιογραφία αυτή ΔΕΝ είναι μία τυπική βιογραφία αγνιζόμενου, καθώς ο Spencer δεν καλύπτει μόνο την αγωνιστική του πορεία, αλλά προχωρεί πολύ βαθύτερα, σε προσωπικό επίπεδο, ενώ στις πρώτες κιόλας σελίδες αποκαλύπτει πως έπεσε θύμα βιασμού κατ' επανάληψη, από έναν έφηβο που είχε αναλάβει να τον προσέχει όταν έλειπαν οι γονείς του, μεταξύ 5 και 6 χρονών!

Σοκ, δεν λες τίποτα, ειδικά για το γεγονός ότι ο Spencer αποφάσισε να αποκαλύψει τον βιασμό του για πρώτη φορά... στη βιογραφία του!

Ψυχοθεραπεία μέσω βιογραφίας; Δημόσια παραδοχή για να βοηθήσει άλλους να ξεπεράσουν αντίστοιχα τραύματα; Πάντως αυτή σίγουρα δεν είναι μια τυπική, στεγνή, επικεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο βιογραφία αγωνιζόμενου -και μάλιστα θρύλου- της μοτοσυκλέτας.

Το «Feel: My Story» κυκλοφορεί ως βιβλίο 320 σελίδων, από τις εκδόσεις Virgin Books, με ημερομηνία έκδοσης τις 20 Απριλίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αγοράσουν τόσο σε μορφή Harcover όσο και ως E-book στην πλατφόρμα Kindle.

Περισσότερες πληροφορίες στο Amazon, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon