.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 11:20

Red Bull KTM Factory Racing 2017 - Επίσημη Παρουσίαση

 

Με ολοκληρωμένη παρουσία σε MotoGP, Moto2 & Moto3!

 

Θεαματική ήταν η επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing, όπου υπό την ομπρέλα της νέας συνεργασίας Red Bull & KTM είδαμε τις μοτοσυκλέτες και τους πιλότους που θα συμμετάσχουν και στις 3 κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2017.

Μετά από την επικράτηση για 16η συνεχόμενη χρονιά στο Rally Dakar, με τον Sam Sunderland, οι KTM & Red Bull ανοίγουν νέο κεφάλαιο συνεργασίας, αυτή τη φορά στον κόσμο του MotoGP, όπου για πρώτη φορά η εταιρεία ενεργειακών ποτών εισέρχεται ως κύριος χορηγός.

Stefan Pierer (KTM CEO): "Γιατί στο MotoGP; Γιατί το θέλει η αγορά. Τρία χρόνια πριν, ξεπεράσαμε τον κύριο ανταγωνιστή μας -την BMW Motorrad- στις πωλήσεις, και γίναμε ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σπορ μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ο Hubert Trunkenpolz (KTM CSO), είπε ‘Τώρα πρέπει να εισέλθουμε στο MotoGP, και θα υποστηρίξω την προσπάθεια με επιπρόσθετες πωλήσεις’. Μίλησα με τον Pit (σσ. Beirer) και ετοιμάσαμε ένα ιδανικό πρόγραμμα. Η προτεραιότητα του ήταν να βάλουμε τα θεμέλια, με όλο το know-how και όλους τους κατάλληλους ανθρώπους. Νομίζω πως δημιουργούμε σημείο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα, και με το τριετές πρόγραμμα μας, κάναμε τη μελέτη μας και τώρα περνάμε στην πράξη.»

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_14.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_14.jpg" alt="" width="560" />

Pit Beirer (Διευθυντής KTM Motorsport): "Είμαστε ιδιαίτερα έμπειροι όσον αφορά στους αγώνες, όμως η εισαγωγή μας σε αυτό το επίπεδο του MotoGP είναι μια διαφορετική διάσταση για όλη την εταιρεία. Αλλά λατρεύουμε την πίεση, γιατί είμαστε αγωνιζόμενοι, κι έτσι μπορούμε να την χειριστούμε. Φυσικά οι τελευταίες εβδομάδες, και οι τελευταίοι μήνες, ήταν μια περιπέτεια, και μια τεράστια προσπάθεια για όλη την εταιρεία, οπότε πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητικό συμβούλιο και στον κ. Pierer, που μας εμπιστεύτηκαν, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή την είσοδο μας στο MotoGP."

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_2.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_2.jpg" alt="" width="560" />

"Αυτό το βήμα δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει, αν δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, αγωνιζόμενοι σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Για εμάς αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Βοηθήσαμε στην εξέλιξη νέων αναβατών σε όλες τις κατηγορίες αγώνων μοτοσυκλέτας, και δεν τους εγκαταλείψαμε, τόσο όσο είχαμε επιτυχίες, όσο και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα θέλαμε. Ήταν λυπηρό το γεγονός πως προετοιμάσαμε πολλούς καλούς αναβάτες στο Red Bull Rookies Cup, ώστε να εισέλθουν με όλα τα σωστά εφόδια στο Moto3, μόνο για να τους χάσουμε όταν συνέχιζαν στο Moto2 (σσ. Όπου μέχρι σήμερα η KTM δεν είχε μοτοσυκλέτα και ομάδα). Φανταστείτε να χρειαζόταν να φύγει από εμάς ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής όπως ο Brad Binder. Τώρα που ξεκινάμε την εμπλοκή μας στο Moto2 κλείνουμε επιτέλους το κενό, κι έτσι τα παιδιά μας μπορούν μα παραμείνουν μαζί μας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της αγωνιστικής τους καριέρας, σε όλες τις κατηγορίες.»

Thomas Überall (Διευθυντής Red Bull Motorsport): "Ναι, για εμάς ο Heinz Kinigadner είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ένας από τους πρώτους αθλητές που γνώρισα όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη Red Bull, και ήταν επίσης εκείνος που με έφερε σε επαφή με την οικογένεια της ΚΤΜ. Τώρα, μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες, και με τον Pit να γίνεται μέλος του τμήματος Motorsport το 2007, ανεβήκαμε ένα σκαλί ψηλότερα, και ξεκινήσαμε να κερδίζουμε στους αγώνες εκτός δρόμου, κατόπιν στις Η.Π.Α. και γενικότερα. Τότε, με το Moto3, κάναμε ένα μεγάλο άλμα στους ασφάλτινους αγώνες πίστας. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς, ως μια αυστριακή εταιρεία, και ως μια εταιρεία με τόσο μακρά ιστορία συνεργασίας με την ΚΤΜ, πως έπρεπε να αποτελούμε μέρος αυτού του project (σσ. MotoGP) από την πρώτη κιόλας μέρα. Ανυπομονούμε να δούμε τις ίδιες επιτυχίες που έχουμε γνωρίσει στους αγώνες εκτός δρόμου, και φυσικά να κερδίσουμε τον τίτλο στο MotoGP ιδιαίτερα σύντομα.»

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_3.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_3.jpg" alt="" width="560" />

Mike Leitner (MotoGP Team Manager): “Όλη η εταιρεία δούλεψε ιδιαίτερα σκληρά, ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε το project με τους καλύτερους οιωνούς. Για να είμαστε δίκαιοι, τα αποτελέσματα και οι χρόνοι που έχουμε δει από την Sepang και μετά, μας ικανοποιούν ιδιαίτερα. Είχαμε κάποια θέματα μετά τη Valencia. Προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε, και οι σχεδιαστές αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της εταιρείας δούλεψαν ιδιαίτερα σκληρά, και βρεθήκαμε στη σωστή κατεύθυνση. Σίγουρα υπάρχουν πολλές προκλήσεις ακόμα. Το σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε ψηλά τον ενθουσιασμό των αγοριών μας (Smith & Espargaro) και να τους παρέχουμε ότι πιστεύουν πως χρειάζονται για να βελτιώσουν το γυρολόγιο τους.»

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_3.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_3.jpg" alt="" width="560" />

Pol Espargaro (MotoGP Factory Rider): “Αισθάνομαι όμορφα, όπως όμορφα αισθάνομαι όταν οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου. Η ΚΤΜ είναι φρέσκια στο MotoGP, κι έτσι κάνουμε τεράστια άλματα προς τα εμπρός κάθε φορά που δοκιμάζουμε κάτι. Κάθε φορά που οδηγούμε τη μοτοσυκλέτα, βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στους υπόλοιπους, και είναι υπέροχο να βλέπεις από κοντά την εξέλιξη αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΤΜ που με εμπιστεύτηκαν με αυτό το project.»

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_1.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory__team_2017_1.jpg" alt="" width="560" />

Bradley Smith (MotoGP Factory Rider): “Αυτό είναι κάτι που πάντα ευχόμουν, και δούλευα για να πραγματοποιήσω όλη μου την καριέρα. Στο τέλος, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, η πίεση ήρθε μαζί της, αλλά τη δέχομαι καθώς είναι άρρηκτα δεμένη με την εμπειρία. Ο Pol, εγώ και όλη η ομάδα δουλεύουμε απίστευτα σκληρά. Οι δοκιμές είναι απλώς η αρχή.» 

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_1.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_1.jpg" alt="" width="560" />

Aki Ajo (Moto2/Moto3 Team Manager): “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το project. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, μετά από μια τόσο καλή σεζόν. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, και πρέπει να μην αιθεροβατούμε. Ειδικά με το υπέροχο νέο project στο Moto2 (σσ. Με τον Πρωταθλητή Moto3 Brad Binder, και τον Miguel Oliveira -στην άνω φωτό), αρχίζουμε από το μηδέν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να κερδίζουμε αγώνες με το καλημέρα, αλλά φυσικά αυτός είναι ο στόχος μας.»

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_10.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_10.jpg" alt="" width="560" />

Θυμίζουμε πως το KTM RC16, η μοτοσυκλέτα του MotoGP, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Red Bull Ring, στο Spielberg της Αυστρίας, και έκτοτε η ομάδα έχει πραγματοποιήσει με αυτό περισσότερα από 50 τεστ σε διάφορες πίστες GP. Επιπλέον ο Mika Kallio συμμετείχε με τη μοτοσυκλέτα ως wild card στη Valencia, στον τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2016. Τώρα, οι Pol Espargaro & Bradley Smith θα ξεκινήσουν να κυνηγούν βαθμούς στο MotoGP 2017 από το Κατάρ, όπου και ξεκινάει η σεζόν τον Μάρττιο.

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_7.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_7.jpg" alt="" width="560" />

Την ίδια στιγμή, η Red Bull KTM Ajo Team με τους Brad Binder και Miguel Oliveira θα συμμετέχουν στο Moto2, ενώ στο Moto3 οι εργοστασιακοί αναβάτες για το 2017 είναι οι Niccolo Antonelli και Bo Bendsneyder (τους οποίους βλέπετε στην φωτό άνω). Φυσικά στο Moto3 πολλοί είναι ακόμα οι αναβάτες που συμμετέχουν καβάλα στο KTM RC250 GP.

ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_6.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm/redbull_ktm_factory_team_2017_6.jpg" alt="" width="560" />

Τέλος, όλοι οι αναβάτες στο φετινό Red Bull MotoGP Rookies Cup θα συμμετέχουν με την Moto3 μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ, στην 11η σεζόν του θεσμού.

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2017/motogp/ktm/episimi_parousiasi_redbull_ktm{/gallery}

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 11:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon