.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 20:09

Ducati MotoGP Team 2017 - Επίσημη παρουσίαση (Φωτό & Video)

 

Jorge Lorenzo & Andrea Dovizioso με το νέο Ducati Desmosedici GP

 

Η Ducati παρουσίασε επίσημα την εργοστασιακή ομάδα της για το MotoGP 2017, με τους Jorge Lorenzo & Andrea Dovizioso, και με το νέο Ducati Desmosedici GP.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες ΔΕΝ διαθέτει το τελικό φέρινγκ, το οποίο για να μην αντιγραφεί από άλλους κατασκευαστές θα παρουσιαστεί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ!

Το νέο φέρινγκ θα προσπαθεί να προσομοιώσει το αποτέλεσμα που είχαν τα (απαγορευμένα πλέον) φτερά στη μοτοσυκλέτα του 2016, ελαχιστοποιώντας τις σούζες ισχύος, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να κρατάει ανοιχτό το γκάζι για περισσότερη ώρα.

Η παρουσίαση της ομάδας έγινε στο Borgo Panigale, ενώ σε αυτήν έδωσαν το παρών πέρα από τους αναβάτες ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, ο Manager της αγωνιστικής ομάδας MotoGP Davide Tardozzi, ο Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος Paolo Ciabatti και ο Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, Luigi Dall’Igna

Ο Andrea Dovizioso θα λάβει μέρος στο MotoGP για 5η συνεχόμενη χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ενώ θα είναι η πρώτη χρονιά για τον Jorge Lorenzo, τη μεγάλη μεταγραφή της ομάδας.

Andrea Dovizioso: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον Jorge Lorenzo. Η νέα μοτοσυκλέτα; Την δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στη Valencia, και θα έχουμε ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις στη Sepang, όπου θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε.»

Jorge Lorenzo: «Πρέπει να πω πως είμαι πιο νευρικός σήμερα, από ότι στους αγώνες! Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Μου λένε ‘καλώς ήρθες στην οικογένεια’, και νομίζω πως αυτό είναι κάτι που μόνο στην ομάδα της Ducati μπορείς να αισθανθείς! Η ευκολία με την οποία οδηγείται το Desmosedici είναι απίστευτη, και είναι φοβερά δυνατό –και ελεγχόμενο. Τόσο σε ευθείες όσο και στις στροφές. Μια απίθανη έκπληξη. Αν είσαι τυχερός να έχεις κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το μόνο που θέλεις μετά είναι να το επαναλάβεις. Αν ήμαστε δυνατοί γενικά, νομίζω πως μπορούμε να βρεθούμε στο βάθρο.» 

Luigi Dall’Igna: «Η οργάνωση μας είναι καλύτερη. Βελτιωθήκαμε αρκετά, και έχουμε ήδη ρυθμίσει τη νέα μοτοσυκλέτα, μετά τη Valencia. Τώρα συνεχίζουμε με τους δοκιμαστές μας, τον Michele Pirro και τον Casey Stoner, δίπλα στους επίσημους ‘ήρωες’ Lorenzo & Dovizioso. Πρέπει να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα από κάθε άποψη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες –για αυτό πήραμε τον Lorenzo! Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μην μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο.»

Οι 2 αναβάτες θα πάρουν μέρος στο πρώτο επίσημο τεστ του 2017, στη Sepang, το οποίο ξεκινάει στις 30 Ιανουαρίου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ducati Desmosedici GP 2017

  • Κινητήρας: Υγρόψυκτος 90° V4, τετράχρονος, evo desmodromic 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
  • Χωρητικότητα: 1,000cc
  • Μέγιστη Ιπποδύναμη: Πάνω από 250hp
  • Τελική ταχύτητα: Περισσότερα από 350 χλμ/ώρα
  • Μετάδοση: Ducati Seamless Transmission (DST_EVO). Τελική μετάδοση με αλυσίδα
  • Τροφοδοσία: Έμμεσος ηλεκτρονικός ψεκασμός, 4 σώματα με κατακόρυφους εγχυτήρες. Έλεγχος τροφοδοσίας από το νέο EVO 2 TCF (Throttle Control & Feedback) σύστημα
  • Καύσιμο: Shell Racing V-Power
  • Λιπαντικό: Shell Advance Ultra 4
  • Εξάτμιση: Akrapovic
  • Τελική μετάδοση: Αλυσίδα της D.I.D
  • Πλαίσιο: Δυο δοκών αλουμινίου
  • Αναρτήσεις: Öhlins ανάποδο πιρούνι 48mm & Öhlins αμορτισέρ πίσω
  • Ηλεκτρονική: Magneti Marelli ECU προγραμματισμένη με το ενιαίο λογισμικό της Dorna
  • Ελαστικά: Michelin 17"
  • Φρένα: Brembo, 2 δίσκοι από ανθρακόνημα 340mm μπροστά με 4πίστονες δαγκάνες – ατσάλινος δίσκος πίσω με διπίστονη δαγκάνα
  • Βάρος (στεγνό): 157 κιλά

Φωτογραφίες

Βίντεο παρουσίασης

Δείτε παρακάτω το βίντεο της παρουσίασης της εργοστασιακής ομάδας MotoGP της Ducati.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 20:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon