.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 14:06

Taddy Blazusiak: Αποσύρεται από την ενεργό δράση!

 

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία Hard & Extreme Enduro

 

Ο Πολωνός θρύλος του Hard Enduro, Taddy Blazusiak ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την αγωνιστική δράση, μετά από σχεδόν μια δεκαετία συμμετοχών και διακρίσεων στους πιο δύσκολους αγώνες Enduro του πλανήτη.

Έχοντας κερδίσει πολλές φορές το Πρωτάθλημα Trial τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ευρώπη, ο Blazusiak έκανε μεγάλη εντύπωση όταν το 2007 αναδείχτηκε σε νικητή του εξαιρετικά δύσκολου Red Bull Hare Scramble στο Erzberg Rodeo. Η ΚΤΜ έσπευσε να τον πάρει στις τάξεις της, με τον Πολωνό αναβάτη να κερδίζει ΠΕΝΤΕ φορές το Erzberg, ΠΕΝΤΕ φορές το Πρωτάθλημα AMA Endurocross και ΕΞΙ φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro! Επιπλέον κέρδισε ΠΕΝΤΕ μετάλλια στα X-Games, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά, και πέτυχε αμέτρητες ακόμα νίκες σε άλλους αγώνες Extreme Enduro.

Δηλώσεις

Blazusiak: «Είναι μια απόφαση που τη σκεφτόμουν εδώ και καιρό. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου πως θα αποσυρθώ όταν πιστεύω πως ήρθε η ώρα. Αγωνίζομαι εδώ και πολλά χρόνια, και έκανα προπόνηση για κάθε αγώνα και πρωτάθλημα λες και δεν υπήρχε αύριο! Κατάφερα πολλά περισσότερα από όσα πίστευα, και είμαι ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις από την αγωνιστική μου δράση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, και ειδικά τον αδελφό μουWojciech, για όλη την σκληρή δουλειά και γιατί ήταν εκεί για μένα από την αρχή. Ευχαριστώ τον Team Manager και φίλο μου Alex Doringer, και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθύνων Σύμβουλο της ΚΤΜ, κ. Stefan Pierer, αλλά και στον Διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της ΚΤΜ, Pit Beirer, για την ευκαιρία που μου έδωσαν να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους στην KTM Factory Racing, για την καλύτερη μοτοσυκλέτα που υπάρχει, και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Red Bull, και σε όλους τους χορηγούς μου. Τέλος, είμαι ευγνώμων για τους οπαδούς μου σε όλον τον κόσμο, και τους ευχαριστώ –πάμε σε νέες περιπέτειες!»

Stefan Pierer (CEO KTM Group): «Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή για εμάς, από όταν ο Taddy πήρε εκείνη την εμφατική νίκη στο Erzberg του 2007, πως ήταν ένας μοναδικός, και ιδιαίτερα ταλαντούχος αναβάτης. Ήταν προνόμιο για εμάς να τον έχουμε να αγωνίζεται για την εργοστασιακή μας ομάδα, και υπήρξε εκπληκτικός πρωταθλητής και πρέσβης της φίρμας. Τον ευχαριστούμε για όλες τις μοναδικές νίκες που μας χάρισε, και του ευχόμαστε το καλύτερο με ότι ασχοληθεί στο μέλλον.»

Pit Beirer (KTM Motorsports Director): «Ο Taddy δεν είναι μόνο ένας χαρισματικός αναβάτης που είναι 100% αφοσιωμένος στον αγώνα όταν βρίσκεται καβάλα στη μοτοσυκλέτα του. Μπορώ να βεβαιώσω πως συμμετείχε σε κάθε αγώνα λες και ήταν ο τελευταίος του! Ήταν όμως επίσης ένα εκπληκτικό παράδειγμα προς μίμηση για την επόμενη γενιά αναβατών, και μας βοήθησε απίστευτα στους αγωνιστικούς στίβους του Extreme Enduro και του SuperEnduro-AMA. Το πάθος και η αφοσίωση του δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ, και τον ευχαριστούμε για όλες τις συγκινήσεις που μας έδωσε.»

Alex Doringer (KTM Division Manager Enduro & Rally): «Ο Taddy είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής που βοήθησε μπουν στον χάρτη τα αγωνίσματα του Extreme Enduro και του SuperEnduro, και να γίνουν δημοφιλή. Μας έδωσε σχεδόν μια δεκαετία συναρπαστικών αγώνων και θα είναι πάντα μέλος της Πορτοκαλί Οικογένειας.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 14:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon