.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 17:59

MotoGP 2021 12ος Αγώνας Silverstone (Αγγλία) – Ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο για τον Fabio Quartararo!

Με ένα προβάδισμα 65 βαθμών στη βαθμολογία φεύγει από το Silverstone ο Fabio Quartararo, την ώρα που ο Aleix Espargaro χάριζε στην Aprilia το πρώτο της βάθρο στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, σε έναν αγώνα που είχαμε 6 κατασκευαστές στις 6 πρώτες θέσεις!

Ο 12ος αγώνας της σεζόν ήταν υπόθεση του Fabio Quartararo, που κυριάρχησε σχεδόν απόλυτα στη Βρετανική πίστα.

Ο Γάλλος δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει μέχρι το τέλος, οδηγώντας εντυπωσιακά.

Τα αδέρφια Espargaro είχαν ξεκινήσει δυνατά, όμως ο Quartararo σύντομα έδειξε τον πολύ δυνατό ρυθμό του που του επέτρεψε να περάσει μπροστά και απλά να μεγαλώνει τη διαφορά.

Μπορεί να ήταν μόλις η 8η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία και η 9η της καριέρας του, όμως σίγουρα είναι μια από τις πιο σημαντικές της καριέρας του Fabio Quartararo.

Κι αυτό αφού τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο φετινό του στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Η επιλογή του μεσαίου πίσω ελαστικού και του μαλακού μπροστά ήταν η ιδανική, καθώς έδωσε τη χαμένη από χτες αυτοπεποίθηση στον Γάλλο για να πιέσει και να πάρει την 5η φετινή του νίκη.

MotoGP-Silverstone-Race-2021-hjt5.jpg

Πίσω από τον Quartararo βρέθηκαν τρεις πιλότοι που πάλεψαν για τις δύο τελευταίες θέσεις του βάθρου.

Ο Aleix Espargaro είχε βρεθεί έως και τη δεύτερη θέση (ήταν και πρώτος για 1-2 δευτερόλεπτα), όμως ο Alex Rins αποδείχθηκε πιο δυνατός σήμερα.

Ο Ισπανός κράτησε τη δεύτερη θέση και πανηγύρισε το 13ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία και 53ο σε όλη του την καριέρα.

Όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση στο parc ferme ήταν ο Aleix Espargaro και οι τρελοί πανηγυρισμοί της Aprilia.

Μια Aprilia που έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια και η δουλειά της οποίας σήμερα απέδωσε καρπούς.

Ο Aleix κρατούσε την τρίτη θέση μπροστά από τον Jack Miller, δείχνοντας πάρα πολύ καλά στοιχεία στην επιτάχυνση, ενώ η πρόσφυση της RS-GP ήταν σχεδόν υποδειγματική μέχρι το τέλος.

MotoGP-Silverstone-Race-2021-hjt3.jpg

Τότε ήταν που ο τρίτος της παρέας, ο Jack Miller, τα έδωσε όλα για να αρπάξει το βάθρο από τον Aleix Espargaro.

Τέσσερεις στροφές πριν το τέλος πέρασε μπροστά, όμως ο Aleix είχε έτοιμη την απάντησή του και πήρε και πάλι την 3η θέση, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος!

Το πρώτο βάθρο της Aprilia, λοιπόν, στη σύγχρονη τετράχρονη εποχή του MotoGP κι ένα βάθρο που ανοίγει την όρεξη στους ανθρώπους της ομάδας αλλά και κάνει πολύ χαρούμενο και τον Maverick Vinales.

Ο Jack Miller συμβιβάστηκε με την 4η θέση, μπροστά από τον Pol Espargaro που οδήγησε για λίγο την κούρσα αλλά δεν κατάφερε να μείνει μαζί με τους 4 μπροστά.

Ωστόσο σίγουρα θα είναι χαρούμενος με την παρουσία του στο Silverstone, αφού η 5η θέση είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει από τη φετινή δύσκολη για τον ίδιο σεζόν.

MotoGP-Silverstone-Race-2021-hjt2.jpg

Με τον Brad Binder στην 6η θέση, είχαμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες έξι θέσεις!! Μια ακόμη απόδειξη του πόσο θεαματικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το MotoGP.

Πολύ καλό αγώνα έκαναν οι Iker Lecuona και Alex Marquez που βρέθηκαν στις θέσεις 7-8, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν ο Joan Mir (1ος του αγώνας με μοτοσυκλέτα MotoGP στο Silverstone!) και ο Danilo Petrucci.

Βαθμούς πήραν και οι Zarco (η πίεση φαίνεται ότι τον έχει καταβάλλει), Bastianini, Nakagami (αγωνίστηκε με πρόβλημα στο στομάχι), Bagnaia (απογοήτευσε σήμερα) και Luca Marini.

Πολύ καλά ξεκίνησε τον αγώνα ο Valentino Rossi που είχε μπει στη δεκάδα, όμως σταδιακά έχανε έδαφος κι έμεινε τελικά μόλις 18ος.

Στην αρχή του αγώνα, είχαμε μια επαφή ανάμεσα σε Martin και Marc Marquez στην 7η στροφή. Ο Marc πίεσε και δυο στροφές αργότερα πήγε να περάσει τον Martin, όπως η δεύτερη επαφή τους έστειλε και τους δυο στην άσφαλτο.

MotoGP-Silverstone-Race-2021-hjt4.jpg

 

MotoGP-Silverstone-Race-2021-hjt6.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 18:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon