.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 18:46

O Rossi γράφει ιστορία στο Monza Rally Show!

 

Έκτη νίκη του «γιατρού» το 2017, στο γνωστό ράλι επίδειξης

 

Μετά τον τερματισμό του Valentino Rossi στην 5η θέση της γενικής κατάταξης του MotoGP 2017, και έπειτα από τις τελευταίες δοκιμές για την επόμενη σεζόν, ήρθε η ώρα του αυτοκινήτου και του Monza Rally Show 2017. Εκεί ο Vale πήρε μία ακόμα νίκη, την 6η του στο συγκεκριμένο ράλι επίδειξης!

monza rally 2017 7

Στο Monza Rally Show -η έμφαση στο Show- συμμετέχουν αρκετοί αστέρες από τους αγώνες μοτοσυκλέτας, όπως ο απόλυτος κυρίαρχος της διοργάνωσης Valentino Rossi και ο θρύλος του ΜΧ Tony Cairoli. Φέτος, μεταξύ άλλων στο Show συμμετείχε και ο ετεροθαλής αδελφός του Rossi, Luca Marini, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 αλλά και ο «κολλητός» του Vale, ο γνωστός Uccio, καθώς και ο Davide Brivio της ομάδας MotoGP της Suzuki.

monza rally 2017 11

Παρά λίγο να είχαμε δράματα στο φετινό Show, καθώς μετά το stage 2, η διοργάνωση έριξε καπέλο 10 δευτερολέπτων στον Rossi, καθώς λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του Ford Fiesta RS WRC (μοντέλο 2016) το αυτοκίνητο βρέθηκε να είναι 7 κιλά κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος. Παρόλα αυτά ο Rossi δεν πτοήθηκε, καταφέρνοντας να κερδίσει τη νίκη 5,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Marco Bonanomi.

monza rally 2017 5

Στο ντεμπούτο του, ο Luca Marini τερμάτισε 11ος στην κατηγορία του, και 26ος στη συνολική κατάταξη.

Δηλώσεις

monza rally 2017 3

Valentino Rossi: «αυτό ήταν ένα από τα πιο δύσκολα Monza Rally που έχω τρέξει, καθώς 4 πληρώματα πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη. Κάναμε ένα λάθος με το βάρος του αυτοκινήτου, δεν υπολογίσαμε τα έξτρα φώτα, και πήραμε ποινή. Όμως κατόπιν τα έδωσα όλα, ρισκάροντας πολύ και πήραμε τη νίκη! Πάντα διασκεδάζω στο Monza Rally Show, καθώς μπορώ να οδηγήσω πραγματικά γρήγορα ένα αυτοκίνητο Rally, ενώ καθώς έχει τελειώσει η σεζόν MotoGP έχω λιγότερη πίεση. Χάρηκα πολύ που συμμετείχε και ο Luca Marini, αλλά το συμβόλαιο του λέει πως μπορεί να είναι γρήγορος, αρκεί να μην είναι πιο γρήγορος από μένα! (σσ. Φυσικά κάνει πλάκα για το τελευταίο)»

monza rally 2017 6

Luca Marini: «Στο Masters Show ήθελα να δώσω θέαμα στους θεατές και έτσι είχα ένα μικρό τρακάρισμα στα ελαστικά. Ο αδερφός μου (σσ. Rossi) μου είπε πως αν δεν πιέσεις και δεν τρακάρεις την πρώτη σου χρονιά, δεν κάνεις για οδηγός Rally! Ελπίζω να συμμετάσχω ξανά του χρόνου -για αυτό πρέπει να ρωτήσω το αφεντικό μου, τον αδελφό μου δηλαδή.»

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 21:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγώνας Hard Enduro - Roof of Africa 2017 Superprestigio DirtTrack 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon