.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 15:11

Αγώνας Hard Enduro - Roof of Africa 2017

 

Νικητής ο Wade Young στην “Μητέρα του Hard Enduro”!

 

Ένας από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως, το ¨ Roof of Africa ¨, που πραγματοποιείται στο Βασίλειο του Lesotho, στη Ν. Αφρική, ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

Μεγάλος νικητής του αγώνα N.Αφρικανός Wade Young, , ο οποίος μόνο τυχαίος δεν είναι: αποτελεί τον νεότερο νικητή του Roof of Africa, που μετρά πλέον 50 χρόνια ζωής, έχοντας κερδίσει ξανά το 2012 σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ αυτή είναι η 3η φορά που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τον συγκεκριμένο αγώνα.

roof of africa 2017 podium 2

Ο Young, που είναι και εργοστασιακός αναβάτης της Sherco από το 2016, κατάφερε να υπερνικήσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον τριήμερο αγώνα και να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού ύστερα από 400 ιδιαίτερα σκληρά χιλιόμετρα.

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του νεαρού , μόλις 21 ετών, αναβάτη συγκαταλέγονται νίκες και σε άλλους γνωστούς αγώνες hard endurο, όπως είναι το Hell’s Gate (Ιταλία), αλλά και βάθρα στον Red Bull Romaniacs, Red Bull Megawatt 111 και Extreme XL Lagares. Σίγουρα ένας από τους αθλητές που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τα επόμενα χρόνια.

«Να ανεβαίνω ξανά στην κορυφή του πόντιουμ και να το κάνω αυτό εδώ στο “σπίτι” μου, στον 50 αγώνα του Roof of Africa, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό…ήταν τρεις ημέρες πολύ σκληρής οδήγησης. Ο Travis με κράτησε σε εγρήγορση όλη την εβδομάδα. Κατάφερα να του “ξεφύγω” σε μια από τις αναβάσεις και διατήρησα την ψυχραιμία μου μέχρι το τέλος του αγώνα», δήλωσε ο Young ο οποίος, κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε να αντιμετωπίσει τον απρόβλεπτο καιρό (από ζέστη με ηλιοφάνεια μέχρι σφοδρή χιονόπτωση!), αλλά και το πολύ δύσκολο τερέν.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με έντεκα λεπτά διαφορά, ανέβηκε ο Travis Teasdale (KTM), ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Graham Jarvis (Husqvarna), σχεδόν 23 λεπτά πίσω από τον Young. Ο Jarvis, μπορεί να μην πήρε την 5η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα, όπως ευχόταν, ωστόσο το βάθρο ήταν αρκετό για να του δώσει το φετινό πρωτάθλημα World Series Hard Enduro. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Blake Gutzeit (Yamaha), ενώ ο Alfredo Gomez (KTM) ήταν ο αναβάτης που έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Ιστορία έγραψε κα η Sandra Gomez (Husqvarna) καθώς, η 30η θέση που κατέκτησε, την ανάγει ως τη γυναίκα με τον καλύτερο τερματισμό στην ιστορία του Roof of Africa.

Τελική κατάταξη αναβατών, Top 5

  1. Wade Young (Sherco) 10:41:28
  2. Travis Teasdale (KTM) 10:52:34
  3. Graham Jarvis (Husqvarna) 11:04:06
  4. Blake Gutzeit (Yamaha) 11:06:36
  5. Alfredo Gomez (KTM) 11:13:15

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

{gallery}/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 15:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon