.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:09

ΙΟΜΤΤ 2017: Νικητής στη senior ΤΤ ο Dunlop!

 

13η νίκη, στην κορυφή με το νέο GSX-R 1000



 

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την τρομακτική πτώση του Hutchinson, ο Michael Dunlop αναδείχτηκε νικητής της «μεγάλης» κατηγορίας στο IOMTT του 2017.

O Dunlop δεν ξεκίνησε ακριβώς καλά, βλέποντας τους Ian Hutchinson και Peter Hickman να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση μπροστά του, περνώντας τα διάφορα stages του αγώνα. Όμως στον δεύτερο γύρο της διαδρομής των 60+ χιλιομέτρων, ο Hutchinson είχε μια πτώση η οποία οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Ο βρετανός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου και διεγνώσθη με κάταγμα του μηριαίου οστού, χωρίς –ευτυχώς- η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία.

To τρομακτικό ατύχημα του Hutchinson:



Μετά από αυτό το περιστατικό, έγινε επανεκκίνηση του αγώνα, με τους διοργανωτές να «κόβουν» αρκετή από την συνολική απόσταση. O Dunlop, μετά από μια αλλαγή που έκανε στο πίσω αμορτισέρ, τέθηκε επικεφαλής από την αρχή, χτίζοντας σιγά – σιγά διαφορά από τον Hickman που ακολουθούσε δεύτερος στην κατάταξη χρόνου. Κορυφαία επίδοση του αγώνα, η μέση ωριαία της τάξεως των 213,8 χλμ./ώρα στον δεύτερο γύρο, η οποία ωστόσο δεν πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ που έχει σημειώσει ο ίδιος ο Dunlopμ με 215,5 χλμ./ώρα, το 2016.

Τελικά ο Dunlop λίγο πριν ξεκινήσει για τον τελευταίο γύρο, είχε ήδη μια διαφορά της τάξεως των δέκα δευτερολέπτων από τον Hickman, η οποία και αυξήθηκε στα 13+, μέχρι τον τερματισμό. Τρίτος, με 23,5 δευτερόλεπτα διαφορά ο Dean Harisson με Kawasaki, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι James Hiller και Michael Rutter.

Αποτελέσματα

Η διαφορά χρόνου υπολογίζεται σε σχέση με τον προηγούμενο αναβάτη και όχι με βάση τον πρώτο χρόνο.

1.Michael Dunlop – Bennetts Suzuki
2.Peter Hickman – Smiths BMW +13.320
3.Dean Harrison – Silicone Engineering Kawasaki +10.185
4.James Hillier – JG Speedfit Kawasaki +23.497
5.Michael Rutter – Bathams BMW +0.644
6.Josh Brookes – Norton +16.436
7.David Johnson – Norton +2.678
8.ConorCummins – Padgetts Honda +26.817
9.Martin Jessopp – Riders Motorcycles BMW +11.459
10.William Dunlop – Temple Golf Yamaha +0.869

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 20:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Abu Dhabi Desert Challenge 2017 Αγώνας Hard Enduro - Roof of Africa 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon