.
Κατηγορία ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 11:24

Royal Enfield - Η ιστορία της - Video

Η μακροβιότερη εταιρεία μοτοσυκλετών που συνεχίζει την παραγωγή

Η Royal Enfield παρουσίασε ένα καλοφτιαγμένο τετράλεπτο βίντεο με την ιστορία της, από τη γέννηση της ως κατασκευάστρια μοτοσυκλετών το 1901, στις περιπέτειες της σε δύο ηπείρους, με την ευτυχή κατάληξη της σήμερα, να παρουσιάζει σύγχρονα μοντέλα για την παγκόσμια αγορά δικύκλου.

Όπως αναφέρει η φίρμα, που γεννήθηκε στη Βρετανία για να συνεχίσει στην Ινδία, εδώ μιλάμε για την παλαιότερη εταιρεία μοτοσυκλετών που συνεχίζει αυτή τη στιγμή την παραγωγή, ενώ στο βίντεο αναφέρεται πως πριν τις μοτοσυκλέτες, και πριν την ονομασία της σε Royal Enfield, η ειδίκευση της ήταν… οι βελόνες, και κατόπιν τα ποδήλατα.

Το 1901 η Royal Enfield παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα, ενώ το 1926 η πυροσβεστική υπηρεσία της κατάφερε να σβήσει μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της στο Redditch.

Το 1932 παρουσιάστηκε η εμβληματική Bullet, ενώ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η RE σχεδίασε την πρώτη μοτοσυκλέτα που μπορούσε να ριφθεί στο πεδίο της μάχης με αλεξίπτωτο, τον «ιπτάμενο ψύλλο».

Το 1948 η εταιρεία έβγαλε στην παραγωγή την πρώτη βρετανική μοτοσυκλέτα με πίσω ανάρτηση, μοτοσυκλέτα που έστρωσε τον δρόμο για την παρουσίαση των δικύλινδρων μοτοσυκλετών της Enfield το 1949: την Meteor, την Constellation, και την Interceptor.

Τα θεμέλια για τους δεσμούς της εταιρείας με την Ινδία μπήκαν το 1952, όταν η Madras Motors πήρε παραγγελία για να κατασκευάσει 800 Bullet 350 κ.εκ. για τον ινδικό στρατό. Ακολούθησε η ίδρυση της Enfield Ινδίας το 1955.

Η Continental GT Café-Racer παρουσιάστηκε το 1964, ενώ το εργοστάσιο του Redditch έκλεισε τις πόρτες του το 1967. Παρόλα αυτά η παραγωγή του Interceptor των 736 κ.εκ. συνεχίστηκε στο Westwood Underground Factory στο Wiltshire.

Η Eicher Motors αγόρασε την Enfield India το 1994, με την εταιρεία να μετονομάζεται σε Royal Enfield Motors.

Ένας ακόμη σταθμός στην μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας ήρθε το 2008 με την παρουσίαση της Royal Enfield Classic, με νέο ψεκαστό κινητήρα 500 κ.εκ.. Η μοτοσυκλέτα έγινε best-seller στην ινδική αγορά και έβαλε την εταιρεία σε τροχιά για συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις στην Ινδία.

Το 2013 η Enfield έχτισε ένα νέο υπέρ-σύγχρονο εργοστάσιο στο Oragadam, κοντά στο Chennai, από τις γραμμές παραγωγής του οποίου βγήκε και η νέα Continental GT Café-Racer.

Με τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας να ανεβαίνουν στους δρόμους των Ιμαλαίων για περισσότερα από 50 χρόνια, η Royal Enfield έβγαλε στην παραγωγή το 2016 την πρώτη Adventure μοτοσυκλέτα της, την Himalayan.

To 2017, ιδρύεται ένα δεύτερο εργοστάσιο, στο Vallam Vadagal, στο Chenai, με τη βοήθεια του οποίου η Royal Enfield θα παράγει 825.000 μοτοσυκλέτες ετησίως, από τα τέλη του 2018!

Οι δεσμοί της εταιρείας με τη Βρετανία συνεχίζουν να είναι δυνατοί, και στα τέλη του 2017 ιδρύεται στο Bruntingthorpe ένα νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Και το 2018, η Royal Enfield γιορτάζει την επαναφορά των δικύλινδρων μοντέλων της, με τις Continental GT & Interceptor, στα 650 κ.εκ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 11:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon