.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 12:11

CFMOTO – Νέες πατέντες του 4κύλινδρου εν σειρά μοτέρ της

Τα νέα σχέδια μας δίνουν μια ματιά στα «σωθικά» του νέου μοτέρ.

Η CFMOTO, ήδη από πέρσι, μας έχει προετοιμάσει για την παρουσίαση ενός νέου, 4κύλινδρου εν σειρά μοτέρ, που θα τοποθετηθεί σε μία supersport μοτοσυκλέτα τουλάχιστον – την οποία μάλιστα, έχουμε ήδη δει με την μορφή του 500SR Voom. Μάλιστα, αν και δεν δηλώνεται επίσημα, και η Aspar Special Edition, που παρουσιάστηκε πριν κάποιες ώρες, πιθανότατα χρησιμοποιεί αυτόν τον εν σειρά 4κύλινδρο κινητήρα, όπως βλέπουμε τουλάχιστον σε πρώτη οπτική επαφή.

Κανάλια ενημέρωσης από το εξωτερικό δημοσίευσαν πριν κάποιες ώρες, σχέδια του νέου 4κύλινδρου κινητήρα της CFMOTO από αιτήσεις για πατέντες. Οι πατέντες αυτές αφορούν το σύστημα ψύξης της μοτοσυκλέτας, το οποίο στοχεύει στην ταχύτερη δυνατή θέρμανση του κινητήρα μετά την εκκίνηση του -με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σημείο, πιθανότατα λόγω ανάγκης συμμόρφωσης με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, μιας και ένας κρύος κινητήρας εκπέμπει σημαντικά περισσότερους ρύπους από όταν είανι σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Φυσικά, η κατάθεση αυτών των σχεδίων για κατοχύρωση, μας δίνει μια ματιά στα «σωθικά» του 4κύλινδρου εν σειρά κινητήρα, ο οποίος είναι σχεδιασμένος από λευκό χαρτί, από την CFMOTO. Πρόκειται για έναν πλήρως «συμβατικό» κινητήρα 4 κυλίνδρων σε σειρά υψηλών επιδόσεων, χωρίς ρίσκα από πλευράς της εταιρείας -βλέπουμε την χρήση συστήματος βαλβίδων με ποτηράκια, αντί για ακόλουθους-δάκτυλα, όπως και ένα συμβατικό σύστημα κίνησης εκκεντροφόρων με καδένα στα δεξιά του μοτέρ, αλλά και ένα βασικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να αποδίδει ισχύ της τάξης των 80 ίππων, αν και δεν επιβεβαιώνονται ακόμα χαρακτηριστικά ισχύος και ροπής για το μοτέρ αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon