.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 12:01

Συνέντευξη - Κώστας Ιωαννίδης - Γενικός Γραμματέας ΕΟΜ - Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών

 

Νέα τάξη πραγμάτων;

 

Του Τάκη Μανιάτη

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, βρήκαμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την νεοσύστατη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας με τον διακριτικό τίτλο ΕΟΜ - Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών, και μιλήσαμε μαζί τους για να μάθουμε ποια είναι τα σχέδια τους. Συγκεκριμένα, μιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα, κο Κώστας Ιωαννίδη, ο οποίος μας απάντησε σε ότι τον ρωτήσαμε σχετικά. Να σημειωθεί πως οι ερωτήσεις, βγήκαν τόσο από δικές μας απορίες από την ανάγνωση του καταστατικού που έχει δημοσιευθεί επίσημα, από δικές μας ανησυχίες σχετικά με την ύπαρξη μίας ακόμη ομοσπονδίας και τα προβλήματα που θα μπορούσα να δημιουργηθούν, από την θέση της στην μοτοσυκλετιστική κοινωνία, όσο και από απορίες που μας έστειλαν αναγνώστες σε αίτημα μας. Παρακάτω θα βρείτε τα πάντα αναλυτικά, σύμφωνα με όσα μας απάντησε ο πλέον υπεύθυνος της νέας ομοσπονδίας, κος, Ιωαννίδης:

Οι λόγοι ύπαρξης της ΕΟΜ

Bikeit.gr: Τι είναι η ΕΟΜ και πως προέκυψε;

Κώστας Ιωαννίδης: Η ΕΟΜ είναι μία ομοσπονδία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2014 με σκοπό να δουλέψει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι στα υπάρχοντα ελληνικά που μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι μάλλον δεν λειτουργούν σωστά. Καλέσαμε όλες τις λέσχες και κάποιες ήρθαν και συζητήσαμε. Μάθαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και αποφασίσαμε να την ξεκινήσουμε για να βοηθήσουμε στην λύση των προβλημάτων. Την πρώτη συγκέντρωση των μελών την έκανε ο Αθλητικός Τομέας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε πολύ σοβαρά για τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας. Εγώ προσωπικά, πήρα το βάπτισμα για να το συνεχίσω, μιας κι εγώ οδηγώ και ταξιδεύω με μοτοσυκλέτα από το '78, και θεωρούσα πως η μοτοσυκλέτα που προσφέρει σ την Ελληνική οικονομία, πρέπει να βοηθηθεί αντίστοιχα, όπως αυτή έχει βοηθήσει τόσα χρόνια, και δεν έχει αναδειχθεί. Έτσι, και η χώρα μας θα έχει συμφέροντα, αλλά και η ίδια η μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα.

Bikeit.gr: Ποιά είναι ακριβώς τα κίνητρα για την ίδρυση μίας ομοσπονδίας; Όποιος θέλει ιδρύει μία;

Κ.Ι.: Όχι, εμείς απλά καλέσαμε τις λέσχες έχοντας θέση στον αθλητικό τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν προεκλογική εκστρατεία. Όμως, αυτό ήταν ένα δικό μου θέμα, όντας μοτοσυκλετιστής, και ήθελα να κάνω κάτι για την μοτοσυκλέτα από την θέση που είμαι.

Bikeit.gr: Ποιοι άνθρωποι βρίσκονται από πίσω;

Κ.Ι.: Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. απαρτίζεται από τους εξής:
Πρόεδρος: Δημήτρης Αστερίου
Γενικός Γραμματέας: Κώστας Ιωαννίδης
Ταμίας: Κώστας Οικονόμου
Ακόμη, είναι δύο αναπληρωματικοί, και δύο ικανότατοι νομικοί σύμβουλοι. Τα υπόλοιπα ονόματα θα δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, που έχει και την εμπειρία από την πίστα των Σερρών, και ειδικότερα από την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Έχουμε υποσχεθεί κι εμείς στήριξη στις παραμεθόριες περιοχές και γι' αυτό μας στηρίζουν.

Η επόμενη μέρα

Bikeit.gr: Υπάρχει κάποιος σύλλογος της Θεσσαλονίκης ή κάποιο στέλεχος κόμματος της σημερινής κυβέρνησης που βρίσκεται πίσω ή μέσα στην ΕΟΜ;

Κ.Ι.: Δεν υπάρχει στέλεχος κόμματος, απλά άνοιξε την πόρτα ο Αθλητικός Τομέας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με άτομα του αθλητισμού μέσα, και όχι πολιτικά. Βέβαια, και με την στήριξη του κου Αμανατίδη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, ο οποίος απλά κατάλαβε την προσφορά της μοτοσυκλέτας στην οικονομία της Ελλάδος. Κατόπιν μας παρέλαβε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης υπό την σκέπη του. Είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια για εμάς.

Bikeit.gr: Αν αλλάξει η κυβέρνηση, ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ΕΟΜ;

Κ.Ι.: Δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα. Η ΕΟΜ θα συνεχίσει την δουλειά της, και θα αποδείξει την προσφορά της μοτοσυκλέτας στην ελληνική οικονομία, ώστε να έχει στήριξη από κάθε κυβέρνηση. Είναι υποχρεωμένη κάθε κυβέρνηση να στηρίζει ένα τόσο μεγάλο κοινό που προσφέρει οικονομικά στην χώρα μας.

Bikeit.gr: Για ποιο λόγο επιλέξατε να γίνονται εκλογές για αναγκαστική αντικατάσταση του προεδρείου κάθε τέσσερα χρόνια;

Κ.Ι.: Επιλέξαμε κάθε τέσσερα χρόνια γιατί δεν θέλουμε κανένα διοικητικό να έχει δικαιώματα "ισοβιότητας". Να έρχεται νέος κόσμος με νέες ιδέες, να μην δημιουργούνται συμφέροντα ανάμεσα σε παλιούς προέδρους και λέσχες, να είναι ευέλικτες οι αποφάσεις και όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Bikeit.gr: Έδρα σας είναι η Θεσσαλονίκη και γραφεία στην Δ.Ε.Θ. Θα υπάρχει γραφείο και στην Αθήνα;

Κ.Ι.: Στο μέλλον είναι μέσα στα σχέδιά μας, ώστε να μπορεί ο καθένας να απευθύνεται. Σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογές, και μπορεί να υπάρχει ένα διοικητικό από την Αθήνα, από την Πελοπόννησο, από κάθε περιοχή της Ελλάδος. Δεν θα υπάρχει στάσιμο προεδρείο, οπότε, σίγουρα θα υπάρχει γραφείο και αλλού εκτός Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετεί τα μέλη.

Οι κινήσεις

Bikeit.gr: Τι σκοπεύετε να κάνετε ως ομοσπονδία;

Κ.Ι.: Η τετραετία έχει χωριστεί σε τρία σκέλη. Το ένα είναι να βοηθηθούν οι λέσχες που κάνουν περιηγητικό τουρισμό (Treffen), να υπάρχουν γραφεία ώστε να απευθύνονται τα μέλη για όποιο πρόβλημα και να δημιουργηθεί μία χωμάτινη πίστα στην αρχή, για motocross ή enduro, και αργότερα μία σωστή πίστα ταχύτητας, που όλοι ζητούν τόσα χρόνια.

Bikeit.gr: Από που θα αντλούνται κονδύλια για εκδηλώσεις και αγώνες;

Κ.Ι.: Βασιζόμαστε στην βοήθεια και στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, και σε κάποιες εκδηλώσεις που θα κάνουμε, όπως τα Treffen που μπορούν να αποφέρουν κέρδη στην ομοσπονδία, και από εκεί, θα διατίθενται ανάλογα όπου χρειαστεί.

Bikeit.gr: Τι είναι το πρόγραμμα "Σταυροφόρος;"

Κ.Ι.: Είναι ένα πρόγραμμα "Treffen" το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να επισκεπτόμαστε τουριστικά με την μοτοσυκλέτα διάφορα υποβαθμισμένα μέρη της χώρας μας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό. Αυτά τα προγράμματα θα γίνονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Bikeit.gr: Υπήρχαν αυτά τα προγράμματα τόσα χρόνια; Δούλεψαν σωστά, και αν όχι, γιατί;

Κ.Ι.: Κανείς δεν κατάφερε τόσα χρόνια να κάνει την εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβει τι προσφέρει η μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα ώστε να εκμεταλλευτεί αυτά τα προγράμματα. Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχουν την μοτοσυκλέτα στο κατώτερο επίπεδο. Θα κάνουμε και εκεί μία προσπάθεια ώστε να αυξήσουμε το κύρος της μοτοσυκλέτας.

Bikeit.gr: Γιατί μπορεί να γίνει μέλος μόνο ένα σωματείο ανά περιοχή;

Κ.Ι.: Γιατί πιστεύουμε ότι η δύναμη του έτσι θα είναι μεγαλύτερη. Αν θέλουν, θα μπορούν τα σωματεία να δημιουργούν ένα σωματείο με έναν εκπρόσωπο, ώστε να μπορούν να λύνουν τα προβλήματα της περιοχής πιο εύκολα, να πολεμούν μαζί, και όχι να είναι αντίπαλοι μέσα στον ίδιο νομό ή περιοχή.

Bikeit.gr: Γιατί ζητάτε 300euro συμμετοχή από τις λέσχες;

Κ.Ι.: Η συμμετοχή είναι εφάπαξ, και την βάλαμε προκειμένου να δεσμευθούν οι λέσχες ότι έρχονται μαζί μας σοβαρά. Άλλωστε τα χρήματα αυτά θα επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς στις λέσχες, μετά το κλείσιμο της λογιστικής χρονιάς, ως ενίσχυση.

Επαγγελματική ενασχόληση

Bikeit.gr: Αναφέρετε ότι όποιος ασχοληθεί με την ΕΟΜ, θα το κάνει επαγγελματικά. Γιατί επαγγελματικά; Και με τους μισθούς των ανθρώπων που θα εργάζονται στην Ομοσπονδία, τι θα συμβαίνει; Ποιοι θα πληρώνονται και γιατί;

Κ.Ι.: Όσοι άνθρωποι δουλεύουν για την Ομοσπονδία, και αφιερώνουν 8 και 10 ή 12 ώρες την ημέρα, θα πρέπει να πληρώνονται, αφού θα είναι η δουλειά τους.Η ΕΟΜ δεν είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός - Μ.Κ.Ο. , όλες οι απάτες εκεί γίνονται. Ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε ένα γραφείο όλη μέρα και θα δουλεύει, θα πρέπει να πληρώνεται. Και αυτό θα φαίνεται καθαρά στα οικονομικά στοιχεία. Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός δεν φέρνει το αποτέλεσμα που πρέπει, γιατί κάποια στιγμή οι άνθρωποι κουράζονται, έχουν τις δουλειές τους για να ζήσουν και είναι λογικό να συμβαίνει.

Bikeit.gr: Που θα φαίνονται τα λογιστικά και οικονομικά στοιχεία ώστε όλα να είναι ξεκάθαρα;

Κ.Ι.: Με το που ξεκινήσει η Ομοσπονδία, θα υπάρξει site στο οποίο θα ανακοινώνονται όλα, χωρίς να χρειάζεται κωδικός, και θα είναι όλα ξεκάθαρα. Ότι επιχορηγήσεις θα παίρνουμε, ότι έξοδα έχουμε, ότι στόχους έχουμε, θα φαίνονται όλα απλά. Όποιος θέλει θα μπορεί να βλέπει τα οικονομικά στοιχεία, αφού είναι συμφωνημένο να υπάρχει διαφάνεια σε όλα.

Bikeit.gr: Σκοπεύετε να κάνετε μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις όπως έκθεση μοτοσυκλέτας;

Κ.Ι.: Ναι, συζητάμε με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχουμε μιλήσει με τον διευθυντή, και κινούμαστε προς την διοργάνωση ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης Μοτοσυκλέτας. Κάθε χρόνο, τα χρήματα που θα κερδίζουμε από την έκθεση, αλλά και τις διοργανώσεις της χρονιάς - τα καθαρά κέρδη, στο τέλος του έτους θα μοιράζονται στις λέσχες ως βοήθεια.

Bikeit.gr: Πως θα γίνεται η προβολή εκδηλώσεων, διοργανώσεων και αγώνων, πριν και μετά από κάποιο event;

Κ.Ι.: Έχουμε σκοπό να επικοινωνούμε τα πάντα μέσα από τηλεόραση, περιοδικά μοτοσυκλέτας, αφίσες κ.λ.π. ώστε να υπάρχει καλύτερη προβολή. Τα μέλη της ομοσπονδίας στην έκθεση μοτοσυκλέτας, θα έχουν πλεονεκτήματα στους χώρους που θα καλύπτουν αλλά και προνομιακές τιμές.

Στόχος ο μοτοσυκλετιστής

Bikeit.gr: Πως θα προστατεύονται οι μοτοσυκλετιστές γενικότερα από θέματα που τους αφορούν; Θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως ο συνήγορος του πολίτη;

Κ.Ι.: Αυτά τα θέματα θα τα αναλαμβάνουν οι νομικοί μας σύμβουλοι. Έχουμε ήδη δώσει στους νομικούς μας κάποια θέματα που πρέπει να αναλυθούν , σχετικά με την ποιότητα της ασφάλτου, τα τσιμέντινα διαχωριστικά, τις μπαριέρες ασφαλείας, την σήμανση, και άλλα. Αν όμως κάποιος μοτοσυκλετιστής έχει κάποιο πρόβλημα με την αγορά ελαττωματικών προϊόντων ή νομικό θέμα με ατύχημα, ή οτιδήποτε, θα μπορεί να απευθυνθεί στην ομοσπονδία.

Bikeit.gr: Όταν αναφερόμαστε στην παροχή τεχνικής και οδικής βοήθειας, αναφερόμαστε σε κάτι σαν την ΕΛΠΑ ή τις αντίστοιχες εταιρίες βοήθειας και μεταφοράς μοτοσυκλετών;

Κ.Ι.: Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θέλει ακόμη δουλειά. Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη τις εργασίες μας, αλλά είναι στα σχέδια μας εφόσον υπάρχει στο καταστατικό. Σκοπός πάντως είναι να βοηθάμε τον μοτοσυκλετιστή, και προς τα εκεί θα κινηθούμε.

Bikeit.gr: Μία ομοσπονδία δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με αγώνες. Εσείς με τι ακριβώς θα ασχοληθείτε;

Κ.Ι.: Θα ασχοληθούμε με όλους τους τομείς. Το κοινωνικό έργο, όπως τα Treffen , ώστε να δώσουμε ανάσα στις περιοχές που θα επισκεφτούμε, με την περιήγηση και το πρόγραμμα Σταυροφόρος. Περιμένουμε την βοήθεια του κράτους σε αυτό το θέμα, γιατί όπως προσφέρουμε κι εμείς στην ελληνική οικονομία, θέλουμε να δει και αυτό τι προσφέρει και η μοτοσυκλέτα. Θα ασχοληθούμε με την διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας και την προετοιμασία της πίστας αγώνων. Εμείς άλλωστε ξεκινάμε τον Απρίλιο, και δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με αγώνες φέτος. Απλά θα δούμε τα προβλήματα και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Για παράδειγμα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις ώστε οι αγωνιζόμενοι να έχουν τουαλέτες και μπάνια στις πίστες και φυσικά θα συζητήσουμε με αγωνιζόμενους για να δούμε τι χρειάζονται.

Η ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών

Bikeit.gr: Πως θα συνυπάρξουν δύο πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας με την υφιστάμενη ομοσπονδία - θα έχουμε εποχές ΕΛΠΑ - ΑΜΟΤΟΕ, ή ΟΜΕ - ΑΜΟΤΟΕ, ξανά;

Κ.Ι.: Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν δύο πρωταθλήματα, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον. Με προδιαγραφές διαφορετικές από αυτές που ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Bikeit.gr: Ας το δούμε νομικά. Βάση αθλητικού νόμου, η ΑΜΟΤΟΕ είναι η αναγνωρισμένη από το κράτος Ομοσπονδία και μπορεί να διοργανώνει νόμιμα αγώνες. Τι διαφορά υπάρχει νομικά από την ΕΟΜ;

Κ.Ι.: Η ΑΜΟΤΟΕ είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΕΟΜ είναι αναγνωρισμένη από το κράτος σε τρεις τομείς: Πολιτισμό, Τουριστικό και Αθλητικό, με αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό της επιτρέπει να διοργανώνει και αγώνες. Η ΕΟΜ βέβαια δεν ασχολείται με το τι κάνει όποια άλλη ομοσπονδία. Προχωράμε μπροστά, διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκά πρότυπα, και στόχος μας είναι να δούμε μία καλύτερη μέρα για την μοτοσυκλέτα.

Bikeit.gr: Ποια είναι η άποψη της ΕΟΜ για τον υπάρχοντα αθλητικό νόμο;
Κ.Ι.: Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλάζει ριζικά, οπότε θα υπάρχουν εξελίξεις και εκεί σύντομα.

Bikeit.gr: Στο θέμα των αγώνων, σκοπεύετε να αναθέσετε σε προμότερ τις διοργανώσεις για καλύτερο αποτέλεσμα και προώθηση, ώστε να μπορεί το άθλημα να γίνει επαγγελματικό και να ανέβει συνολικά, όπως γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο;

Κ.Ι.: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί η ομοσπονδία δεν πρέπει να διοργανώνει αγώνες, πρέπει να ελέγχει αν γίνονται σωστά οι αγώνες που βρίσκονται κάτω την στέγη της, και να βοηθά όπου χρειάζεται τους διοργανωτές.

Bikeit.gr: Τι εκπτώσεις και βοήθεια θα προσφέρει η ΕΟΜ στους μοτοσυκλετιστές, και τι υποχρεώσεις θα έχουν αυτοί για να τις λαμβάνουν;

Κ.Ι.: Είναι πράγματα που θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον, μόλις εγκατασταθούμε στην έδρα μας, ώστε να κάνουμε και επίσημα διοικητικό συμβούλιο. Από τον Απρίλιο θα ξέρουμε τα πάντα και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας εκτενώς. Έχουμε καλά σχέδια στα σκαριά, και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Λίγη υπομονή ώστε να βάλουμε μπροστά.

Bikeit.gr: Θα ασχοληθείτε με την ασφάλεια των αναβατών γενικά, διοργανώνοντας σχολεία ασφαλούς οδήγησης για απλούς μοτοσυκλετιστές;

Κ.Ι.: Όλα αυτά θα γίνουν αλλά με την σειρά τους. Εμείς υπάρχουμε μόλις τρεις μήνες και δεν γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γίνουν τόσα πράγματα. Θα ασχοληθούμε με όλα τα λίγο σοβαρά ή πολύ σοβαρά πράγματα, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι να ασχοληθούμε με την δημιουργία πίστας. Αυτά θα γίνουν με την ανάπτυξη της ομοσπονδίας που θα γίνει μέσα στην χρονιά.

ΕΟΜ εναντίον ΑΜΟΤΟΕ;


Bikeit.gr: Γιατί ΕΟΜ και όχι ΑΜΟΤΟΕ;

Κ.Ι.: Γιατί η ΕΟΜ, περιλαμβάνει τα πάντα, όπως φαίνεται και στο κατασταστικό. Όταν έχουμε μία ομοσπονδία, αυτή πρέπει να καλύπτει όλους τους χώρους της μοτοσυκλέτας, και όχι μόνο αγώνες. Η ΕΟΜ θα ασχολείται με Τουρισμό, Πολιτισμό, εθελοντισμό και αγώνες.

Bikeit.gr: Είναι ακόμη ένα "μαγαζί" η ΕΟΜ που χρησιμοποιεί μία κυβέρνηση για να βγάλει χρήματα;

Κ.Ι.: Ο Έλληνας πάντα βιάζεται να κρίνει, το διαπιστώσαμε τις λίγες μέρες που έχουμε δημοσιεύσει το καταστατικό μας. Εμείς πριν ακόμη ξεκινήσουμε, έχουμε δηλώσει πως φτιάχνουμε γραφεία, δουλεύουμε πάνω στην δημιουργία έκθεσης μοτοσυκλέτας, κοιτάμε να βρούμε κονδύλια για να προωθήσουμε όσο μπορούμε τον μοτοσυκλετισμό, και ήδη ψάχνουμε για δημιουργία πίστας. Ας μην βιαζόμαστε, ο χρόνος θα κρίνει.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 12:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon