.
Κατηγορία Dragster
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 12:32

Συνέντευξη – Θανάσης Παπαθανασίου

 

Τιτλούχος στην κατηγορία Open

 
Οδηγώντας μία μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα 600 κυβικών, κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία Open, ακόμη και την γενική κατάταξη! Περνώντας ακόμη και τα 1000άρια στις “γρήγορες” Σέρρες, πήρε την καρό σημαία, δείχνοντας την κλάση του. Στην πρώτη του χρονιά σε κανονική κατηγορία, ο Θανάσης Παπαθανασίου διέπρεψε γράφοντας μάλιστα καλύτερους χρόνους γενικής και φτάνοντας στα όρια το R6 του, - πολύ κοντά στα όρια του πακέτου μοτοσυκλέτας / ελαστικών. Αποτελεί ο Θανάσης Παπαθανασίου το μέλλον στους αγώνες ταχύτητας;

Πρώτη ουσιαστικά χρονιά

Bikeit: Η πρώτη σου χρονιά στους αγώνες ήταν το 2010 στα τετράχρονα 125. Τι αποκόμισες από αυτή την εμπειρία στο ξεκίνημά σου;

Θανάσης Παπαθανασίου:  Ήταν σημαντική η εμπειρία που αποκόμισα και με βοήθησε πολύ οδηγικά. Οι μοτοσυκλέτες  δεν είχαν καθόλου γκάζι, ήταν απείραχτες τελείως, επομένως έπρεπε να εκμεταλλευτούμε όλο το πλάτος της πίστας και να εξειδικεύσουμε συγκεκριμένες γραμμές, ούτως ώστε να χάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη ταχύτητα γίνεται. Τα όρια κλίσης δεν είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με τα 600cc, επομένως έπρεπε να πειραματιστούμε πολύ με το σώμα μας και να έχουμε καλή αίσθηση της ασφάλτου. Γενικά θεωρώ πως τα τετράχρονα 125 ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολείο.

Bikeit: Ποιος ήταν ο στόχος σου για το 2011 και πώς θα χαρακτήριζες τη χρονιά;

Θ.Π.: Φέτος, με το μηχανικό μου τον Αντώνη τον Μερεμέτη και τον προπονητή μου τον Σάκη τον Συνιώρη αποφασίσαμε να κατέβουμε στην κατηγορία open με R6. Σκοπός ήταν η απόκτηση εμπειρίας, γιατί η οδήγηση μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας είναι εντελώς διαφορετική από ένα 125. Από ό,τι απεδείχθη αυτή ήταν μια πολύ σωστή κίνηση. Παρόλο που δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε στους δύο πρώτους αγώνες λόγω μιας ατυχίας, τρέξαμε όμως στους υπόλοιπους τέσσερεις και προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα - αν και με λίγες προπονήσεις μιας και βρίσκομαι στη Σάμο για σπουδές – και ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Συγκεκριμένα, στον πρώτο αγώνα στην Κρήτη βγήκαμε 5οι γενικής, από τελευταίοι στην εκκίνηση, λόγω μιας ατυχίας που είχα στην Κ2 . Στον επόμενο αγώνα στα Μέγαρα τερμάτισα 4ος , με αποκορύφωμα στις Σέρρες όπου κατακτήσαμε την 1η θέση γενικής.  Όλα αυτά έγιναν σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μετά από δύο προπονήσεις σε Μέγαρα και Σέρρες, που ήταν και η μοναδική επαφή μου με μοτοσυκλέτα 600 cc αφού δεν είναι η προσωπική μου.

Αυξημένος ανταγωνισμός

Bikeit: Πώς σου φάνηκε η αύξηση του ανταγωνισμού, από τις τέσσερις μοτοσυκλέτες στις 26 στα 600cc και ποια ήταν η τακτική που ακολούθησες;

Θ.Π.: Σίγουρα υπάρχει περισσότερη πίεση σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη στρατηγική, ώστε να καταφέρεις να προσπεράσεις και να διατηρήσεις τη θέση σου – και φυσικά να το διασκεδάσεις κιόλας, που είναι κι αυτό βασικό.
Στους πιο χαρακτηριστικούς αγώνες της χρονιάς, στην Κρήτη και στις Σέρρες, η στρατηγική ήταν η ίδια, σταθερότητα κυρίως και προσοχή στους αντιπάλους, γιατί είναι μια κατηγορία νέων αγωνιζόμενων, οι οποίοι δεν είναι πάντα σταθεροί στις γραμμές τους, ούτε αρκετά έμπειροι στην οδήγηση μιας supersport μοτοσυκλέτας. Κι εγώ όμως έπρεπε να είμαι προσεκτικός, να μην κάνω λάθη, αλλά ούτε να πέσω πάνω σε λάθη άλλων και βρεθώ εκτός αγώνα. Αυτό το καταφέραμε και στους δύο αυτούς αγώνες, αν και στον τελευταίο, παρόλο που δεν είχα ανταγωνισμό να περάσω και δεν χρειαζόταν να επικεντρωθώ σε μια στρατηγική, από την πίεση του αγώνα, έπεσα ενώ ήμουν πρώτος.

Bikeit: Τι σου έμεινε από την εμπλοκή σου σε μία νέα “πραγματική” κατηγορία;

Θ.Π.: Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ο όγκος δεδομένων είναι τόσο μεγάλος που ουσιαστικά χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις -  γιατί είναι και εγκεφαλικό το άθλημα - για να ταξινομήσεις τα δεδομένα και να μπορέσεις να τα συνδυάσεις κατάλληλα προκειμένου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Σε αυτό συνεισφέρει φυσικά και η επαφή που έχεις με το αντικείμενο,  πόση ώρα μπορείς να βρίσκεσαι πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά και η μελέτη που χρειάζεται επίσης.

Με δάσκαλο τον Συνιώρη

Bikeit: Πόσο σε βοήθησαν τα μαθήματα με τον Σάκης τον Συνιώρη;

Θ.Π.: Ο Σάκης με βοηθάει να ταξινομήσω τα πράγματα, να τα βάλω σε μια σωστή σειρά ώστε να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα. Ακόμη όμως και η προσωπική του παρουσία στον αγώνα με βοηθάει γιατί μου δίνει τις σωστές συμβουλές. Του χρωστάω πολλά και ελπίζω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να του το ανταποδώσω.

Bikeit: Τα σχέδιά σου για την επόμενη χρονιά ποια είναι;

Θ.Π.: Ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που θα παίξει βασικό ρόλο στο τι θα κάνω του χρόνου. Εμπειρία από 1000αρι δεν έχω, το 600 όμως μου άρεσε πάρα πολύ οδηγικά, ειδικά όπως το έστησε ο Αντώνης ο Μερεμέτης με τον Δημήτρη Παπανικολάου και όλη την ομάδα. Θέλω έτσι να συνεχίσω και του χρόνου, σε μια κατηγορία όπως η Supersport. Από εκεί και πέρα, αν θα προετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα για supersport, αν θα φοράει όλο το kit ή το μισό ή λίγα πράγματα, είναι καθαρά θέμα οικονομικό. Είμαστε ήδη σε ανεύρεση βοήθειας.

Bikeit: Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις για τη χρονιά που πέρασε;

Θ.Π.: Σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα Zerozen racing και τους Αντώνη Μερεμέτη και Δημήτρη Παπανικολάου για την μοτοσυκλέτα και την τεχνική υποστήριξη, όπως και την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ. Τον Σάκη Συνιώρη της Sinioris Racing, την Intramoto για τα ελαστικά, αλλά και το κατάστημα Quick Turn για τον εξοπλισμό.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon