.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 10:04

Συνέντευξη – Jordi Viladoms – Νικητής Serres Rally

 

Εργοστασιακός αναβάτης της Gas Gas

 



Του Βασίλη Μπούδρου

Στον πενθήμερο αγώνα Rally των Σερρών, Serres Rally, ο Jordi Viladoms, εργοστασιακός αναβάτης στα Rally με την Ισπανική Gas Gas, ήρθε, έτρεξε και κέρδισε. Μιλήσαμε μαζί του για την προετοιμασία του, την νέα μοτοσυκλέτα Rally, τις διαφορές των αγώνων και φυσικά το Rally Dakar.

Bikeit: Jordi, όπως δήλωσες, η εβδομάδα αυτή στην Ελλάδα σου άρεσε πάρα πολύ και ευχαριστήθηκες το Serres Rally.

Jordi Viladoms: Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος, και ειδικά με την τελευταία ημέρα της νίκης μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολος ο αγώνας . Περίμενα πιο ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Οι ώρες ήταν πολλές, η πλοήγηση άριστη, και είμαι πολύ χαρούμενος που έλαβα μέρος.

Bikeit: Είχες μερικές καλές μάχες με τον Knuiman και τον Verhoeven, έτσι δεν είναι;

J.V.: Ναι είχα, αν και την πρώτη ημέρα κατάφερα να δημιουργήσω αρκετά μεγάλη διαφορά, τις επόμενες ημέρες έπρεπε να παλέψω. Γι αυτό άλλωστε είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου, γιατί δεν ήταν εύκολη.

Bikeit: Τρέχεις με Gas Gas και σε αυτόν τον αγώνα χρησιμοποίησες μοτοσυκλέτα endurο. Τι έχεις να μας πεις σχετικά με την εξέλιξη της rally μοτοσυκλέτας σου τον επόμενο μήνα;

J.V.: Εργαζόμαστε μαζί με την Gas Gas πάνω στην rally μοτοσυκλέτα και ήδη ασχολούμαστε με αλλαγές πάνω στο πλαίσιο και τον κινητήρα. Πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμη για το Mezurga Rally.

Bikeit: Πώς αισθάνεται ένας Ισπανός πάνω σε μία Gas-Gas;

J.V.: Είναι φυσικά πολύ ωραίο το συναίσθημα! Είμαστε μία εργοστασιακή ομάδα, γνωριζόμαστε μεταξύ μας σαν οικογένεια, έχουμε κοινούς στόχους και αυτή η κοινή μας προσπάθεια επιβραβεύεται με κάθε επιτυχία που έχουμε.

Bikeit: Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τα rally και σε ποια ηλικία έγινες επαγγελματίας αναβάτης;

J.V.: Επαγγελματίας αναβάτης έγινα στην ηλικία των 24 ετών στον χώρο του motocross, και από το 2006 ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα rally, συμμετέχοντας στο Dakar με την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ. Έκτοτε έχω συμμετάσχει συνολικά σε οκτώ Dakar.

Bikeit: Θεωρείς ότι η μοτοσυκλέτα σου υστερεί κατά κάποιο τρόπο σε εξέλιξη από εκείνες του ανταγωνισμού που είδαμε φέτος, για παράδειγμα τις νέες ΚΤΜ, Yamaha και Honda;

J.V.: Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και ανταγωνιστικές και το γνωρίζουμε καλά αυτό, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες εταιρείες. Η Gas Gas είναι μικρότερη εταιρεία, όμως μέσα από τους αγώνες αποκτούμε μεγάλη εμπειρία για τις μοτοσυκλέτες μας και ξέρουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλό.

Bikeit: Και μια τελευταία ερώτηση, θα σε δούμε ξανά σύντομα στην Ελλάδα, είτε για αγώνα, είτε για κάποιο free ride?

J.V.: Το ελπίζω! Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και μου άρεσε πάρα πολύ η εμπειρία. Σίγουρα θα έρθω του χρόνου, και αν εν τω μεταξύ προκύψει και κάτι άλλο, ακόμη καλύτερα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 14:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon