.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 09:11

Συνέντευξη - Marios Pol – Μιλάει για τον Julien Dupont

 

“Νιώθω ότι ένας μεγάλος μου στόχος εκπληρώθηκε”


Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μερικές μοναδικές στιγμές με το ίνδαλμα του; Ο Έλληνας αθλητής trial, Marios Pol, κατά κόσμον Μάριος Πολυχρονιάδης, συμμετείχε στο σεληνιακό riding του Julien Dupont στη Μήλο και μας μεταφέρει την απίθανη εμπειρία του.

Η ενασχόληση με το Trial

Ερώτηση: Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το x-trial συγκεκριμένα;

Marios Pol: Ανακάλυψα το trial πριν από 6 χρόνια από ένα βίντεο του Julien Dupont, που είδα στο internet και εντυπωσιάστηκα από το άθλημα αυτό και έτσι απλά, αποφάσισα να ασχοληθώ. Ο Julz ήταν η έμπνευση μου!

Ερώτηση: Ποια είναι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου σπορ; Πώς την αντιλαμβάνεσαι εσύ;

Marios Pol: Το trial είναι ένα από τα πιο δύσκολα μηχανοκίνητα αθλήματα, διότι είναι ο συνδυασμός πολλών δεξιοτήτων. Χρειάζεται να έχει κάποιος ισορροπία, ευελιξία, αντοχή στη δύναμη, πολύ καλή φυσική κατάσταση, στρατηγική και προπάντων ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση.

Ερώτηση: Σε ποια ηλικία καβάλησες για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα; Πώς αισθάνθηκες;

Marios Pol: Στα 17 μου πήρα για πρώτη φορά μηχανή. Το συναίσθημα ήταν περίεργο, διότι δεν σκεφτόμουν τι συμβαίνει γύρω μου, αλλά το τι θα μπορούσα να κάνω εγώ με το μηχανάκι.

Οδήγηση σε μοναδικά μέρη

Ερώτηση: Από το Λαγονήσι, στο ηφαίστειο της Σαντορίνης και στη Μήλο… Σε ποια σημεία της Ελλάδας έχεις δοκιμάσει τις αντοχές και τις ικανότητες σου πάνω στη μοτοσυκλέτα και ποια θέλεις να είναι τα επόμενα;

Marios Pol: Έχω κάνει σε πολλά μέρη της Ελλάδος trial όπως στα Μετέωρα, στο Πήλιο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καστοριά, αλλά το μέρος που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ήταν ένα κορυφαίο μέρος, που έκρυβε πολλές δυσκολίες αλλά και κινδύνους. Ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσω λόγω της ολισθηρότητας του πετρώματος. Εκεί μπορώ να πω ότι έφτασα σχεδόν στα όριά μου. Τα επόμενα μέρη στην Ελλάδα που θα ήθελα να δοκιμάσω αλλά και να φτιάξω τα επόμενα video μου είναι τα Ζαγοροχώρια, το Costa Navarino στην Πύλο και στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη.

Ερώτηση: Πώς κρίνεις το μέλλον του x-trial στην Ελλάδα;

Marios Pol: Το μέλλον του trial-x στην Ελλάδα, δυστυχώς, θα το χαρακτήριζα δυσοίωνο, διότι είναι το δυσκολότερο μηχανοκίνητο άθλημα, και αυτό ακριβώς το καθιστά απρόσιτο. Οι νέοι αθλητές δύσκολα θα το επιλέξουν και για αυτό καταλήγουν συνήθως σε άλλα πιο εύκολα sport.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μέρος του κόσμου που θα έδινες τα πάντα για να δοκιμάσεις το trial σου;

Marios Pol: Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο μέρος του κόσμου για να κάνει κανείς trial είναι το πάρκο Woodstrokes στη Γαλλία στο χωριό Vollore Montagne όπου είχα την τύχη να βρεθώ και να το δοκιμάσω! Είναι το καλύτερο extreme πάρκο trial και σχεδόν κάθε χρόνο περνάνε οι καλύτεροι αθλητές του είδους.

Έμπευση από τον Julien

Ερώτηση: Πώς σου φάνηκε το … σεληνιακό riding στη Μήλο παρέα με τον Julien Dupont;

Marios Pol: Εφόσον η έμπνευσή μου ήταν ο Julien, το γεγονός ότι οδήγησα στο αγαπημένο μου νησί με τον κορυφαίο freestyle trial rider και φίλο, το καθιστά απερίγραπτο. Νιώθω ότι ένας πολύ μεγάλος στόχος μου εκπληρώθηκε.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποια ξεχωριστή συμβουλή που σου έδωσε ο Γάλλος σπεσιαλίστας του είδους;

Marios Pol: «Φίλε μου, να έχεις το κεφάλι ψηλά αλλά όταν κάνεις backflip να το χεις πάντα πίσω.»

Ερώτηση: Αποκάλυψέ μας κάποιο ευτράπελο από τα παρασκήνια στο νησί…

Marios Pol: Ήταν πολύ αστεία κάποιες φορές η έκπληξη όλης της ομάδας με τα διάφορα tricks του Julien ή και ακόμα και ο φόβος των οπερατέρ όταν έπρεπε να τραβήξουν κάποια επικίνδυνη σκηνή και εμείς έπρεπε να περάσουμε από πάνω τους.

Τα πιο επικίνδυνα κόλπα

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο trick του Julien που να έγινε ο επόμενος στόχος σου;

Marios Pol: To threesixty είναι ένα από τα κόλπα, που ο Julien καταφέρνει άψογα και το έχω βάλει μέσα στους επόμενους στόχους μου.
Ερώτηση: Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να σκέφτεσαι κάθε φορά που βρίσκεσαι πάνω στις δύο ρόδες;

Marios Pol: Το να σκέφτεσαι διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια που κάνεις trial δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Απαιτεί να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος.
Ερώτηση: Υπάρχει κάτι που να σε εξιτάρει στη ζωή σου περισσότερο από το trial σου;

Marios Pol: Δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να με συναρπάζει περισσότερο. Άλλωστε όπως το λέει και το όνομά του, trial σημαίνει δοκιμή και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για μένα να θέλω πάντα να γίνομαι καλύτερος σε κάθε νέα δοκιμασία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 10:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon