.
Κατηγορία Daytona
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 14:43

Daytona by Zontes 350 - Η νέα οικογένεια των Daytona είναι εδώ!

Η νέα γενιά της δημοφιλούς και επιτυχημένης εμπορικά οικογένειας των DAYTONA by ZONTES ήρθε στην Ελλάδα, φέρνοντας ένα σαρωτικό κύμα εξέλιξης σε όλους τους τομείς.

  • Νέος κινητήρας
  • Αναβαθμισμένες αναρτήσεις
  • Πλούσιος εξοπλισμός
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια

Η σειρά των DAYTONA by ZONTES 350 αποτελείται από τα τέσσερα ολικά αναβαθμισμένα μοντέλα 350 Τ2, 350 Χ2, 350 R1 και V 350. Και οι τέσσερις μοτοσυκλέτες έχουν δεχθεί την κοινή πλατφόρμα των βελτιώσεων, με κεντρικό άξονα τον ολοκαίνουργιο τετράχρονο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα των 348cc, με λίπανση υγρού κάρτερ, ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και 32,8Nm ροπής στις 7.500 στροφές αντίστοιχα. Το σύστημα ψεκασμού όπως και η ECU προέρχεται από την Bosch, προσφέροντας δύο χαρτογραφήσεις για την απόδοση, ενώ η νέα μέθοδος χύτευσης του κυλίνδρου έχει ως αποτέλεσμα τα λεπτότερα τοιχώματα και την αύξηση των διόδων ψυκτικού για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Στο συγκεκριμένο τομέα συμβάλλει και η προσθήκη του ψυγείου λαδιού μαζί με την αύξηση της επιφάνειας του κεντρικού ψυγείου και το μεγαλύτερης διαμέτρου βεντιλατέρ. Μεγαλύτερο είναι επίσης και το φιλτροκούτι, όπως και η νέα σύνδεσή του, με στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής.

Στον πλούσιο εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται η TFT οθόνη με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth  και τέσσερα θεματικά interfaces, με πλήθος πληροφοριών για τον αναβάτη, μεταξύ των οποίων και η παρακολούθηση της πίεσης και της θερμοκρασίας των ελαστικών, χάρη στο νέο σύστημα αισθητήρων TPMS. Η τεχνολογία keyless νέας γενιάς GEN 2.5 και το ηλεκτρικό κλείδωμα του κεντρικού διακόπτη της σέλας και της τάπας του ρεζερβουάρ παραμένουν στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως και τα full LED φωτιστικά σώματα. Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν διπλή θύρα USB ταχείας φόρτισης QC3 και  διακόπτες με κρυφό φωτισμό, οι οποίοι έχουν και τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή τους.

Από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που έχει δεχθεί η νέα γενιά των DAYTONA by ZONTES 350, είναι οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις με νέες ρυθμίσεις, με μεγαλύτερης διαμέτρου πιρούνι και αμορτισέρ, αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές, προσφέροντας ακόμη περισσότερη οδηγική απόλαυση και βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά. Η προσθήκη των φρένων από την J.Juan (μέλος του ομίλου της Brembo πλέον) και οι μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκοι, ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εμπνέουν οι μοτοσυκλέτες στους αναβάτες τους.

Τη νέα οικογένεια των DAYTONA by ZONTES 350, η οποία θα διατίθεται παράλληλα με την σειρά των 310, μπορείτε να την βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 14:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon