.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 16:06

Long Term Test Suzuki GSX-250R - Η άποψη του φωτογράφου

"Το βασίλειο μου για μια 7η σχέση"

Του Βασίλη Κωστάκου

Αφού έκανε το κύκλο του στα χέρια των συντακτών του BIKEIT, ήρθε και η δικιά μου ώρα να βρεθώ για κάμποσο καιρό στη σέλα του long term test Suzuki GSX-250R. 

Το μεγάλο Varadero στριμώχτηκε κάπου στην γεμάτη αποθήκη του περιοδικού και έτσι έφυγα λοιπόν πάνω στο κατάμαυρο Suzuki

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το οδηγούσα -καθώς το είχα χρησιμοποιήσει ήδη περιστασιακά κάνα-δυο φορές, αλλά είναι κάτι άλλο η… «ξεπέτα» και άλλο η καθημερινή χρήση. 

Η πρώτη διαπίστωση είναι παρά το μέγεθος του μπορώ και κάθομαι άνετα, αν και με ύψος σχεδόν το 1,90 μάλλον μοιάζει σαν παπί για μένα. Αλλά έτσι και αλλιώς το αντιμετώπισα έτσι, σαν παπί δηλαδή, αφού μπροστά στον όγκο και τα κιλά του Varadero το GSX μοιάζει το πολύ σαν 125άρι. 

suzuki gsx250r lt kostakos 2

Δηλαδή είναι εύκολο στην οδήγηση χάρη στον γραμμικό του κινητήρα, που όσο γκάζι του λείπει τόσο "ψυχή" έχει. Και βέβαια δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο σε σχέση με άλλα 250άρια / 300άρια / 400άρια αλλά με τη σχετικά κοντή κλιμάκωση και τη άψογη λειτουργία του ψεκασμού ο κινητήρας δεν σε αφήνει χωρίς δύναμη. 

Γρήγορα μαθαίνεις να τον οδηγείς στην "καλές" στροφές του, χωρίς να τον ξεζουμίζεις ανούσια, οδηγώντας όσο το δυνατόν περισσότερο με τη φόρα, αλλάζοντας συνέχεια ταχύτητες. 

Ο λεβιές έχει μικρή διαδρομή και όλες οι αλλαγές γίνονται γρήγορα και θετικά, επιτρέποντας να μην χρησιμοποιείς τον έτσι και αλλιώς μαλακό συμπλέκτη. Τα κλιπονς είναι αρκετά ανοικτά κα ψηλά και δεν κούρασαν καθόλου τα χέρια ακόμα και ύστερα από πολύωρη οδήγηση. 

suzuki gsx250r lt kostakos 5

Το μικρό Suzuki ακολούθησε με μεγάλη ευκολία αλλά και ζηλευτό πάθος ακόμα και μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες στην φωτογράφισή τους, ενώ δεν δίστασε καθόλου να οδηγηθεί στους κακοτράχαλους χωματόδρομους της Πεντέλης πίσω από ένα μεσαίο on-off 

Αυτό που μου έλειψε περισσότερο στο μικρό Suzuki είναι μια επιπλέον ταχύτητα. Όχι δεν έχει πεντάρι κιβώτιο, απλά η 6η του είναι σχετικά κοντή και η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο είναι ένα θέμα. Ειδικά εάν μένεις εκτός Αθηνών και τον χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά. 

suzuki gsx250r lt kostakos 6

Όχι ότι το GSX δεν θα ξεπεράσει τα 120 χλμ/ώρα, απλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να πλησιάσει κοντά στα κόκκινα. 

Δύναμη έχει, έτσι εάν υπήρχε μια 7η ταχύτητα θα δούλευε πιο άνετα στις υψηλές ταχύτητες. Πάντως εάν ανοίξεις τέρμα το γκάζι δεν θα σου αρνηθεί να πηγαίνει με 130 για πολύ ώρα, χωρίς μάλιστα κανένα είδος νευρικότητας, καθώς παραμένει μέχρι την τελική του απόλυτα σταθερό.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 16:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Long Term Test - Suzuki GSX-250R - 1o Service Dyno Test - Suzuki Hayabusa 2021 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon