.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 12:53

TEST - Ducati Supersport S 2017

 

Χρηστικό με μέτρο μεν, απολαυστικά Sport δε

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Οι Supersport & Supersport S του 2017 είναι οι πιο οικονομικές αλλά και φιλικές "ντυμένες" μοτοσυκλέτες της Ducati, που θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά σε καθημερινή sport χρήση, όσο και σε track days στην πίστα. To Supersport S της δοκιμής μας είναι η ακριβή έκδοση της μοτοσυκλέτας, με κύριες διαφορές από την βασική έκδοση τις αναρτήσεις της Ohlins, το shifter και το καπάκι για τη σέλα συνεπιβάτη. 

Supersport για τη Ducati = το παιδί για όλες τις δουλειές!

Παλιότερα -πολύ παλιότερα, το 2003- είχα περάσει ένα από τα ομορφότερα σαββατοκύριακα μου πάνω σε μοτοσυκλέτα, καβάλα σε ένα Ducati Supersport 800. Μια μοτοσυκλέτα με sport ικανότητες, όχι όμως ακραία σε σχεδίαση ή επιδόσεις (βλ. 749 και 998 τότε), με δυνατότητες σβέλτου ταξιδιού, έτοιμη να παίξει ακόμα και τον ρόλο του καθημερινού συντρόφου.

ducati ss 800 2003 1

Μαζί είχαμε διασχίσει τη μισή Ελλάδα, για να καταλήξουμε στην ονειρεμένη πίστα των Σερρών, όπου και περάσαμε ένα “όλα κάτω” διήμερο, επιστρέφοντας στο καπάκι στην Αθήνα, δίχως να κάνει κιχ. Όλα κάτω από ένα “όλα σε ένα” ιταλικό μοντέλο. Δρόμος, πίστα και ταξίδι = Ducati Supersport. Το παιδί για όλες τις δουλειές.

Τα χρόνια πέρασαν, το όνομα Supersport έσβησε από τη γκάμα της Ducati, μέχρι που έφτασε το 2017 και εμφανίστηκε ο συνεχιστής της δυναστείας!

Προσθέτοντας χρηστικότητα στο Sport

Αν δείτε σήμερα τον τιμοκατάλογο της Ducati, τα Panigale βρίσκονται στην κατηγορία Superbike, ενώ το Supersport και το Supersport S βρίσκονται στην δική τους κατηγορία.

ducati supersport 2018 bikeit 32

Ουσιαστικά εδώ έχουμε μια μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί τον V2 κινητήρα των 937 κ.εκ. και των 113 hp που βρίσκουμε σε Hypermotard - Hyperstrada 950 & Multistrada 950.

ducati supersport 2018 bikeit 43

Γύρω από αυτό το μοτέρ, η Ducati πρόσθεσε ένα μεγάλο ρεζερβουάρ για αυτονομία, μια σχετικά ψηλή ζελατίνα για άνεση και μια πιο όρθια -από τα Panigale- θέση οδήγησης, και παρουσίασε ένα Sport-Touring μοντέλο με έμφαση στο Sport, αλλά με πιο οικονομικό και χρηστικό χαρακτήρα. Σε αυτό τον χαρακτήρα συνηγορούν και τα τεράστια διαστήματα service - κάθε 15.000 χιλιόμετρα, ενώ οι βαλβίδες θέλουν ρύθμιση μόλις κάθε... 30.000 χλμ! Αξίζει να σημειωθεί και η χαμηλή κατανάλωση (5,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα δίνει η Ducati επίσημα) που σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται ανάλογα με το πόσο ανοίγεις το γκάζι μεταξύ 5 και 7 λίτρα στα 100 -καθόλου άσχημα.

Μια πρώτη ματιά

ducati supersport 2018 bikeit 34

Στο λευκό χρώμα μοιάζει σαν Track-Day bike, αθέλητα ή ηθελημένα. Σαν να έχει ο αναβάτης αντικαταστήσει το εργοστασιακό φέρινγκ με πολυεστερικά, άβαφα, για να μπει σε πίστα και να φοβάται λιγότερο τις συνέπειες μιας πιθανής πτώσης.

ducati supersport 2018 bikeit 39

Όσον αφορά στο design, η μοτοσυκλέτα είναι sport, είναι Ducati και το φωνάζει. Στιλιστικά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Panigale, βρήκαν τον δρόμο τους και στο Supersport -δείτε το LED “φρύδι” πάνω από τους προβολείς, και φυσικά το μονόμπρατσο ψαλίδι.

ducati supersport 2018 bikeit 36

Οι καθρέπτες -ίδιοι με του Panigale- διπλώνουν για να κινηθείτε ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην πόλη, και ξεδιπλώνουν δίχως να χάνουν το κεντράρισμα τους, καθώς ρυθμίζονται εσωτερικά, από το κρύσταλλο. Δυτυχώς, οι κραδασμοί σημαίνουν πως στις περισσότερες περιπτώσεις το είδωλο δεν είναι καθαρό, στα 120-130 τρέμουν τόσο πολύ που δεν βλέπεις τίποτα.

ducati supersport 2018 bikeit 57

Μια ιδιαιτερότητα της μοτοσυκλέτας είναι πως όταν πας να σφίξεις τα γόνατα σου γύρω από το ρεζερβουάρ, εκείνα βρίσκουν πάνω σε κάτι εξογκώματα που έχει το πλαίσιο, και σε ενοχλούν. Λύση; Μην τα σφίγγεις στο τέλος.

ducati supersport 2018 bikeit 61

Το νέο Supersport διαθέτει πλαίσιο χωροδικτύωμα, όμως από τη νέα φουρνιά της Ducati, ιδιαίτερα minimal, ίσα που φαίνεται.

ducati supersport 2018 bikeit 41

Όμορφα τα δυο τελικά που βγαίνουν από το πλάι, το ένα πάνω από το άλλο.

ducati supersport 2018 bikeit 44

Το χρυσό ανάποδο είναι της Ohlins, ενώ της ίδιας εταιρείας είναι και το πίσω αμορτισέρ, ενώ τα φρένα είναι της Brembo -ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες M4-32 μπροστά παρακαλώ!

ducati supersport 2018 bikeit 50

Το shifter που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό του Supersport S δουλεύει τόσο στα ανεβάσματα, όσο και στα κατεβάσματα.

Όργανα & ηλεκτρονικά

ducati supersport 2018 bikeit 52

Υψηλό λοιπόν το επίπεδο εξοπλισμού, κι έτσι είναι φυσικό να ξενίζουν τα παλιομοδίτικα όργανα. Η ψηφιακή οθόνη δεν είναι TFT, ενώ διαθέτει πολλές ενδείξεις σε μικρή γραμματοσειρά, που είναι δυσδιάκριτες και μπερδεύουν τον αναβάτη.

ducati supersport 2018 bikeit 54

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αν ο αναβάτης επιθυμεί να παραμετροποιήσει ABS & Traction Control. Πρέπει να πιέζεις το κουμπί πολλή ώρα, να μπεις σε ένα υπό-μενού, να βρεις το Rider Mode, να το προγραμματίσεις όπως θέλεις, να πατήσεις Memorize, να συνεχίσεις να πατάς μέχρι να σώσουν τα ηλεκτρονικά την επιλογή σου... γενικά θέλει λίγη ώρα, δεν γίνεται δουλειά με το πάτημα ενός κουμπιού.

ducati supersport 2018 bikeit 56

Το καλό είναι πως όταν ρυθμίσεις τα ηλεκτρονικά, αυτά δεν χάνουν τις ρυθμίσεις τους, ακόμα κι αν σβήσεις τον κινητήρα. Τρία Mode έχει, φτιάχνεις ένα όπως θέλεις ,και είσαι έτοιμος.

ducati supersport 2018 bikeit 26

Το Urban και το Touring κάνουν τη μοτοσυκλέτα απογοητευτικά αργή, ειδικά στο Urban μου έκαναν πλάκα αναβάτες με On-Off 650 κυβικών!

Το ABS είναι το Bosch 9MP, ένα βασικό σύστημα ABS και μάλιστα όχι από τα τελευταία, ενώ δεν είναι Cornering ABS. Το σύστημα δεν με ικανοποίησε, ειδικά σε γλιστερή άσφαλτο μπαίνει πολύ εύκολα σε λειτουργία, και σου χαλάει τις γραμμές, αφού η μοτοσυκλέτα “αμολάει” και ανοίγει την τροχιά της. Κανένα πρόβλημα. Το αφήνουμε στο On όταν βρέχει ή έχουμε κακό οδόστρωμα, ενώ όταν ανέβει η διάθεση και ο ρυθμός, απλά απενεργοποιείς το ABS, και βουρ στο ψητό, δίχως ενοχλήσεις!

Οδήγηση

ducati supersport 2018 bikeit 5

Όσον αφορά στο γκάζι, αυτό είναι όσο χρειάζεται για να κάνει τη μοτοσυκλέτα αποτελεσματική, δεν τρομάζει ούτε και εντυπωσιάζει. H αλήθεια είναι πως ενώ με το Hypermotard 939 ένιωθα πως οι 113 εργοστασιακά ανακοινώσιμοι ίπποι ήταν όσοι ήθελα (άλλη πρωτεύουσα μετάδοση), με το Supersport 939 ήθελα λίγα ακόμα άλογα. Στο Supersport οι Ιταλοί ανακοινώνουν 110 hp στις ίδιες 9.000 rpm αντί για τους 113 του Hypermotard, ίσως λόγω Euro 4, ενώ και η ροπή είναι 6,5 κιλά αντί για 7, αλλά χίλιες στροφές νωρίτερα, στις 6.500 αντί για τις 7.500. Ίσως να ήταν και το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς όταν οδηγάς σκυφτός μια μοτοσυκλέτα που από όλες τις πλευρές δείχνει Superbike, περιμένεις να έχει και την ανάλογα εντυπωσιακή απόδοση.

Σημειώστε πως το Supersport 939 έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ψεκασμό (άλλη εταιρεία, μπεκ άλλης διαμέτρου) από το Hypermotard 939 και άλλη από το Multistrada 950! Ως έχει εγώ προσωπικά προτιμώ την απόδοση του Hypermotard. 

Σούζα δεν θα κάνει για παράδειγμα ούτε με πρώτη με το γκάζι, θέλει συμπλέκτη.

Όσον αφορά στο κιβώτιο τώρα, αν αλλάζεις τεμπέλικα τις ταχύτητες, θα βρεις εύκολα “νεκρά” ανάμεσα σε 2α και 3η αλλά και ανάμεσα σε 4η και 5η, έφτασα μάλιστα να μπορώ να βρω νεκρά εκεί κατά βούληση, όταν “το έψαχνα”. Δεν ξέρω αν φταίει το κιβώτιο ή το shifter, πάντως όταν αλλάζεις ταχύτητα, πρέπει να το κάνεις αποφασιστικά.

ducati supersport 2018 bikeit 65

Το Supersport S έχει shifter που λειτουργεί τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, ενώ η λειτουργία του είναι ένα σκαλί κάτω από τα κορυφαία shifter που έχω δοκιμάσει. Μπορείς πάντως αν θέλεις να το απενεργοποιήσεις μέσα από το menu.

ducati supersport 2018 bikeit 53

Μπορείς να απενεργοποιήσεις και τα LED DRL φώτα αν θέλεις, με ένα κουμπί. Τώρα γιατί να έχει κουμπί η απενεργοποίηση των DRL και να μην έχει κουμπί η απενεργοποίηση του Traction Control... δεν το γνωρίζουμε, πάντως είναι περίεργο.

Αν θέλεις τώρα να έχεις άμεση σύνδεση και πλήρη παροχή της ιπποδύναμης, το Traction Control πρέπει να απενεργοποιηθεί, γιατί λειτουργεί αρκετά συντηρητικά με γνώμονα την ασφάλεια του αναβάτη, κόβοντας συνεχώς την παροχή δύναμης στο μέτριο / κακό ελληνικό οδόστρωμα.

ducati supersport 2018 bikeit 9

Την “περικοπή” της ιπποδύναμης δεν την καταλαβαίνεις όπως παλιά με απότομο γονάτισμα του κινητήρα, απλώς η δύναμη φλατάρει, και νιώθεις λες και οδηγείς μια αδύναμη μοτοσυκλέτα -μέχρι να δεις το πορτοκαλί φως του Traction Control να αναβοσβήνει, δείχνοντας σου πως έχει μπει σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Η στάση οδήγησης είναι αρκετά σκυφτή, και θα κουράσει στην καθημερινή μετακίνηση. Όχι όπως τα πιο hardcore Superbikes, αλλά δεν είναι ανάλογη ενός παραδοασιακού Sport-Touring μοντέλου. Εδώ η έμφαση δίνεται στο Sport. Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη -και φυσικά μπρος στα κάλλη... τι είναι ο πόνος. Καλό το κόψιμο του τιμονιού, σε νορμάλ επίπεδα και όχι σε Superbike γωνίες, σε βοηθάει να μην κολλάς στο μποτιλιάρισμα.

Όμως το πρόβλημα που πραγματικά ενοχλεί, και ενοχλεί ακόμα παραπάνω γιατί έχει παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο από τις εποχές του 821, είναι το κόλλημα του συμπλέκτη το πρωί.

ducati supersport 2018 bikeit 24

Το πρωί λοιπόν, βάζεις νεκρά, πιέζεις τη μίζα η μοτοσυκλέτα παίρνει μπροστά. Την αφήνεις να ζεσταθεί λίγο, τραβάς συμπλέκτη, βάζεις νεκρά, αφήνεις γλυκά τον συμπλέκτη... κι η μοτοσυκλέτα τινάζεται μπροστά απότομα και σβήνει, με τους περαστικούς να σε κοιτάνε και να σκέφτονται "κοίτα, ένας νέος αναβάτης, δεν έχει μάθει ακόμα τον συμπλέκτη". Πάμε πάλι.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί κάποιες φορές να επαναληφθεί 2-3 φορές, μέχρι να εκκινήσετε κανονικά. Στη συνέχεια, και όταν ζεσταθεί το Supersport, τα πράγματα εξομαλύνονται πολύ. Όμως και πάλι ο συμπλέκτης είναι On-Off σε λειτουργία, και θέλει γλυκούς χειρισμούς και πατινάρισμα, κάτι που κουράζει.

ducati supersport 2018 bikeit 47

Η ζελατίνα του φέρινγκ ρυθμίζεται σε δυο θέσεις με το χέρι, αλλά θέλει πολλή προσπάθεια για να το κάνεις με ένα χέρι, εν κινήσει. Γίνεται, αλλά θέλει δύναμη. Ακόμα και στην ψηλή θέση, για να προστατευτεί ο αναβάτης πρέπει να σκύψει πολύ.

ducati supersport 2018 bikeit 64

Η σέλα είναι άνετη, και πανέμορφη με το κόκκινο σιρίτι, ενώ στην έκδοση S το Supersport έρχεται με κάλυμμα στη σέλα συνεπιβάτη, για να δείχνει μονόσελο.

Οι εξατμίσεις και ο κινητήρας κάνουν πολύ θόρυβο και αρκετά σκασίματα (παφ, παφ, παφ, μπουμ, μπαμ, παφ, παφ, κλπ.), ενώ σε χροιά ο ήχος είναι όμορφος και σε φτιάχνει -ειδικά αν ανοίγεις το γκάζι.

Η καμπύλη ιπποδύναμης έχει μια τρύπα στις 5 με 5,5 χιλιάδες στροφές, κάτι που φαίνεται τόσο στην οδήγηση όσο και στο δυναμόμετρο, ενώ μετά παίρνει τα πάνω της. Το Ride by wire είναι πολύ καλό, μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό κάνει ένα ανεπαίσθητο τίναγμα, αλλά τίποτα σπουδαίο.

ducati supersport 2018 bikeit 2

Σταθερό γκάζι, χαμηλές ταχύτητες, κίνηση παπιού μέσα στην πόλη; Όχι, όχι, όχι. Το Supersport ΔΕΝ θέλει, δεν του αρέσει, και το δείχνει. Τόσο στην τροφοδοσία, όσο και στη ζέστη. Τινάζεται, ζεσταίνεται, και ζεσταίνει και τον αναβάτη.

supersport

Σε οδήγηση στη βροχή τώρα, μου θύμισε την προσωπική μου μοτοσυκλέτα, που της έχω βάλει Tail-Tidy. Ο πίσω τροχός θα πετάξει νερό και λάσπες πάνω από τη μοτοσυκλέτα, και αυτά θα βρουν τον δρόμο για την πλάτη του αναβάτη, ακόμα και για το κράνος του, ενώ λάσπες βρίσκουν τον δρόμο και ανάμεσα από το φέρινγκ, μπροστά. Όχι λοιπόν, η μοτοσυκλέτα δεν θα σας προστατέψει από τα νερά, δεν έχει σχεδιαστεί ανάλογα, κάτι που βέβαια μειώνει την χρηστικότητα και τις τουριστικές της αρετές.

Άνοιξε επιτέλους το γκάζι ρε παιδί μου!

ducati supersport 2018 bikeit 17

Αρκετά όμως με τα της χρηστικότητας και των λεπτομερειών, γιατί τώρα φτάνουμε στο ΚΑΛΟ σημείο του τεστ. Σημείο που αφορά στο κράτημα του Supersport S.

Το κράτημα τώρα... ω το κράτημα, αφήστε με να γράψω ένα ποίημα, επτά νουβέλες και δυο όπερες για το κράτημα... χαχα, και όχι δεν σας δουλεύω! Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο από το κράτημα. Συγκεκριμένα το κράτημα του Supersport S είναι απλά κα-τα-πληκ-τι-κό! Ειδικά όταν έχεις καλή άσφαλτο. Μιλάμε για Track-Day weapon, για αριστούργημα Ducati-Ohlins, για μοτοσυκλέτα που στα σωστά χέρια θα κάνει μεγάλες εκπλήξεις σε πολλούς αναβάτες Superbike μοτοσυκλετών.

ducati supersport 2018 bikeit 28

Όπλο κανονικότατο, με μπροστινό μέρος βιδωμένο, με καμπύλη δύναμης δίχως ξεσπάσματα και υπερβολές, που σου επιτρέπουν να κρατάς ανοιχτό το γκάζι, με δυνατότητα να πάρει κλίσεις μέχρι και 48 μοιρών, με, με, με... γενικά το Supersport S έχει τις αρετές για να σε βοηθήσει να πας πραγματικά γρήγορα. Όχι. Σβήστε το. Γράψτε καλύτερα "έχει τις αρετές για να σε βοηθήσει να πας ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρήγορα"!

ducati supersport 2018 bikeit 13

Όταν δεν έχεις καλή άσφαλτο τα ελαστικά γλιστράνε αρκετά, ειδικά το πίσω -παρόλο που μιλάμε για καλά ελαστικά, όμως το καλό στήσιμο της μοτοσυκλέτας σου δίνει έγκαιρη προειδοποίηση οπότε εσύ απλά παίζεις με την πλαγιολίσθηση.

ducati supersport 2018 bikeit 12

Στην πόλη μπορεί να μετατραπεί σε αστικό βέλος, περνώντας τους πάντες και τα πάντα, από κάγκουρες με naked, σε υπέρ-κάγκουρες με χιλιάρια τετρακύλινδρα, μέχρι και φανατικούς αστικούς καμικάζι με καραφτιαγμένα παπιά, και για όσους είναι δοσμένοι, ταγμένοι και ερωτοχτυπημένοι με τον κοφτερό - sport - όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω χαρακτήρα του Supersport, η μοτοσυκλέτα δεν θα τους απογοητεύσει πουθενά. Όσες παραχωρήσεις κι αν χρειαστούν, αυτές θα γίνουν ευχαρίστως, όταν ξέρεις πως όταν ανοίξεις το γκάζι σε δρόμο ή πίστα, θα ανταμειφθείς με τέτοιο υπέροχο κράτημα, και με τέτοιο μονοδιάστατο σπορ χαρακτήρα, που ξεχνάς γκρίνιες και παραπονάκια μια για πάντα.

Εν κατακλείδι

ducati supersport 2018 bikeit 21

Ναι. Το Supersport 939 S είναι πολύ πιο πρακτικό και χρηστικό από ένα Panigale, αλλά την ίδια στιγμή, όχι. Τι όχι; Δεν είναι τόσο πρακτικό όσο ένα πιο χαλαρό και ραφιναρισμένο Sport-Touring με την κλασική έννοια του όρου. Παράλληλα, δεν είναι πρακτικό όσο το παλιό Supersport. Όμως διαθέτει τις sport δυνατότητες του παλιού... στην νιοστή, και μπορεί να ντροπιάσει τα περισσότερα Sport-Touring μοντέλα που θα πετύχει σε διαδρομή με στροφές, ή σε πίστα. Δεν είναι ολοκληρωμένο παντού, δεν είναι γατούλα σε κάθε περίσταση, δεν κάνει για όσους αναζητούν τυπικά αλάνθαστες συμπεριφορές που απαντάμε σε πιο "κυριλέ" μοντέλα, με λίγα λόγια, δεν κάνει για όλους... και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει γοητευτικό.

Δεν θέλει να πηγαίνεις με μισό γκάζι, με μισή καρδιά, με μισό μυαλό. Θέλει να το πιέζεις, να είσαι συγκεντρωμένος, να ξέρεις τι θέλεις. Θέλει ότι κάνεις στη σέλα του να το εννοείς!

ducati supersport 2018 bikeit 25

Κι όταν παρανοήσεις, δεις κόκκινο, θολώσεις, αρχίσεις να βγάζεις πολεμικές ιαχές Απάτσι μέσα από το κράνος, τότε το Supersport κάνει κλικ, ανεβάζει επίπεδο, κουμπώνει, ολοκληρώνεται, μεταμορφώνεται. Δεν βρίσκει νεκρές (αλήθεια, δεν βρίσκει), δεν βρίσκει την τρύπα (λες και χάθηκε), δεν βγάζει ζέστη (έβγαζε ποτέ;), δεν χαλάει χατίρι, στρίβει, φρενάρει, ορμάει, αλλάζει κατεύθυνση όπως δεν θα πίστευες πως ήταν δυνατό, όπως θα ονειρευόσουν. Δεν του κάνει κόπο. Δεν ζορίζεται. Για ΑΥΤΟ τον σκοπό έχει φτιαχτεί, και ΕΔΩ λάμπει!

Αυτό είναι το Supersport S κι αν έτσι γουστάρεις έχει καλώς, come with me για να τη βρεις. Θα σου χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες σε δρόμο και πίστα, ιδίως όταν μιλάμε για καλή άσφαλτο. Όμως ακόμα και στην κακή θα απολαύσεις παντιλίκι. Γενικά, ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ. Υπεύθυνα. Αν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι. Αν ταιριάξουν τα χνώτα σας, τότε... αμόρε μίο, μα κε μπέλα, χαίρετε, μην με αναζητήσετε, κλέφτηκα με την Ιταλίδα. Και καλούς -γρήγορους- απογόνους.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες στατικές

Βίντεο Δυναμομέτρησης

Δείτε παρακάτω το βίντεο της δυναμομέτρησης που έγινε στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Ducati
Μοντέλο Supersport
Αντιπρόσωπος Kosmocar
Τιμή 16.500 (κόκκινο) - 16.700 (λευκό)
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Testastretta 11°, διαμήκης V2, 4-χρονος, 4-βάλβιδος, δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης, υγρόψυκτος
Κυβισμός 937cc
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 94 x 67,5
Συμπίεση (:1) 13,1:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός με σώματα διαμέτρου 53mm ride-by-wire
Καταλύτης / Εξάτμιση 1 σε 1
Τύπος συμπλέκτη Μηχανικός πολύδισκος 
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση 1.84:1
37/15 (2,466)
30/17 (1,764)
28/20 (1,4)
26/22 (1,181)
24/23 (1,043)
23/24 (0,958)
Τελική σχέση μετάδοσης Γρανάζια / αλυσίδα: 15/43
   
Πλαίσιο  
Τύπος Χαλύβδινο χωροδικτύωμα, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Ίχνος 91mm
Ύψος σέλας 810
Γωνία κάστερ (μοίρες) 24
Μεταξόνιο 1478
Βάρος (kg) 210 (γεμάτο)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 16lt
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Ohlins 48mm, πλήρως ρυμιζόμενο, διαδρομή τροχού 130mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 144mm
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm, με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων Monoblock της Brembo (M4-32), ακτινική τρόμπα και ABS
Πίσω  Δίσκος διαμέτρου 245mm με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo και ABS
Ελαστικά  
Μπροστά Pirelli Diablo Rosso III 120/70 ZR 17
Πίσω Pirelli Diablo Rosso III  180/55 ZR 17
   
Εξοπλισμός  
  Riding Modes, Power Modes, Ducati Safety Pack (ABS + DTC - Traction Control), RbW.
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/στροφές)  110 hp @ 9.000 rpm
Ροπή εργοστασίου (χλγμρ/στροφές)  9,5 Kgm @ 6.500 rpm


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 14:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Ducati 1299 Panigale S - 2015 TEST - Ducati Panigale V4 - Αποστολή Valencia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon