Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 12:21

Test – Kymco Agility City 200i 2014

Δίκαια best seller!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όπως και η παραμονή της γκάμας Agility στα best seller μοντέλα της Kymco, για το 2013. Δοκιμάζουμε την τελευταία τους εκδοχή, το Agility City 200i και συμπεραίνουμε τους λόγους!

Οικογένεια Agility


Τι ακριβώς χρειάζεσαι για καθημερινές μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις μέσα σε πόλη; Ένα scooter με μαζεμένες διαστάσεις, εύχρηστο στις συνθήκες της πόλης, ευέλικτο ανάμεσα από σταματημένα αυτοκίνητα, ελαφρύ και άνετο, όπως και γρήγορο στις εκκινήσεις. Η Kymco με την σειρά Agility City φαίνεται ότι έχει βρει την συνταγή, μιας και τόσο το 125 όσο και το 150, κυκλοφορούν χρόνια ανάμεσά μας, με το γνωστό και απαράλλαχτο σχήμα τους, που καταφέρνει να συνδυάσει την σοβαρή αστική μετακίνηση με νότα sport στην σχεδίαση. Στα ίδια πρότυπα κινείται και το 200, που βασίζεται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, αναρτήσεις, τροχούς και περιφερειακά, και το ξεχωρίζεις μόνο από τον κυβισμό που αναγράφεται στο πλαστικό κοστούμι. Το νούμερο 200 όμως δεν αφορά στον πραγματικό κυβισμό, ο οποίος βρίσκεται στα 163,3cc, έχοντας μία μικρή διαφορά της τάξεως των 13,9 κυβικών από το 150 με πραγματικά τα 149,4, και 28,7 διαφοράς από το 125 (124,6 πραγματικά).

Και τα τρία scooter μεταξύ τους χρησιμοποιούν τον ίδιο αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα με ίδιο στρόφαλο με διαδρομή 57,8mm, και διαφορές στην διάμετρο του εμβόλου που δίνει τον διαφορετικό κυβισμό (125: 52,4mm, 150: 57,4mm, 200: 60mm αντίστοιχα για κάθε κυβισμό). Υπάρχουν αντίστοιχα και διαφορές σε απόδοση η οποία ξεκινάει από τους 9,5 ίππους για να φτάσει στους 11,5 κλιμακωτά, στην περίπτωση του Agility 200. Άξιο προσοχής όμως είναι ότι, η δύναμη παρουσιάζεται στις ίδιες ακριβώς στροφές, στις 7.500σ.α.λ., και αυτό στην περίπτωση του μεγαλύτερου αδελφού, Agility City 200, είναι και το σημαντικότερο προσόν.

Γρήγορες επιταχύνσεις

Με τα κιλά να παραμένουν ίδια, στα 114kg, ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα, και το 200 να διαφέρει μόνο στην απουσία μανιβέλας, το 200άρι Agility δείχνει έτοιμο να σε μετακινήσει με μοναδικά σβέλτο ρυθμό μέσα στην πόλη. Ο κινητήρας του είναι δυνατός στις χαμηλές στροφές, η μετάδοσή του άμεση και τον κάνει να ανεβάζει γρήγορα στροφές, κι έτσι, οι εκκινήσεις από σταματημένος, γίνονται σε “αγωνιστικό” ρυθμό. Η ιπποδύναμη των 11,5 ίππων βέβαια, δεν είναι ικανή να σε κάνει να κινδυνέψεις σε γλιστερό ή βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ και η μετάδοση ελευθερώνει προοδευτικά την δύναμη, με αποτέλεσμα να ξεκινάς συνέχεια σαν να διατηρείς τον συμπλέκτη πατημένο.

Αυτή η αίσθηση είναι και πραγματικότητα, και σου δίνει ασφάλεια όταν ανοίγεις τέρμα το γκάζι, ενώ η επιτάχυνση, γίνεται πολύ γρήγορα μέχρι τα 80χ.α.ω. – νούμερο που μπορεί να πιάσει εύκολα το Agility 200i μέσα στην πόλη. Στον αντίποδα, όταν φτάσει σε αυτά τα χιλιόμετρα, μετά από λίγη ώρα θα δεις στο κοντέρ και την τελική του, που τις περισσότερες φορές σε ευθεία, θα δείξει τα 100χ.α.ω., στα δυσανάγνωστα κόκκινα νούμερα του καντράν. Αυτό σημαίνει ότι, το Agility City 200i, θα δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής αν θέλεις να το βγάλεις σε μεγάλες ευθείες, και αν είσαι και “γκαζάκιας”, θα δεις και τον δείκτη του ρεζερβουάρ να κατεβαίνει γρήγορα. Στην δική μας περίπτωση, με το γκάζι κολλημένο συνέχεια στο τέρμα, μιας και μας άρεσε η λειτουργία του κινητήρα – παρά την μικρή τελική για την κατηγορία, η κατανάλωση ξεπέρασε τα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τον δείκτη να φτάνει στο τέλος πριν αδειάσει όμως το χωρητικότητας 6 λίτρων ρεζερβουάρ.

Στιβαρότητα και ευκολία

Όντας γρήγορο στην πόλη, οι μικρές του διαστάσεις του επιτρέπουν να διατηρεί υψηλές ταχύτητες ακόμη και ανάμεσα από σταματημένα αυτοκίνητα. Τα κιλά του ελέγχονται με λιγοστή δύναμη, η χαμηλή του σέλα στα 790mm επιτρέπει να πατάς άνετα κάτω και να έχεις άλλο ένα σημείο για να νιώθεις άνετα – τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τα περισσότερα Agility οδηγούνται από γυναίκες! Το Kymco Agility City 200 είναι ένα πολύ καλό scooter για καθημερινή μετακίνηση, μιας και είναι μαζεμένο, με πλάτος που φτάνει στα 740 χιλιοστά, και συνολικό μήκος στα 2.045mm. Το μικρό μεταξόνιο στα 1375 βάζει και αυτό το λιθαράκι του, και η όρθια θέση οδήγησης, με το μεγάλο κόψιμο τιμονιού, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για παραμονή πάνω της, όλη την ημέρα. Εκτός της ευκολίας παραμονής που παρέχει η θέση οδήγησης, τοποθετεί και το σώμα εξαιρετικά στο τιμόνι, κατά την διαδικασία του φρεναρίσματος. Έτσι, ο αναβάτης μπορεί να πιέσει δυνατά τα φρένα, και να φρενάρει εξίσου δυνατά, ακινητοποιώντας το scooter εκεί που θέλει.

Η αίσθηση στις μανέτες είναι άμεση μιας και τα σωληνάκια των φρένων είναι μεταλλικά, κι έτσι, ο δίσκος μαργαρίτα 260mm για μπροστά, και αυτός πίσω, των 220mm, αμφότεροι με δαγκάνες ενός εμβόλου, θα φρενάρουν τους τροχούς άνετα εκεί που επιλέξει ο αναβάτης. Δύσκολα θα μπλοκάρουν, ακόμη και σε γλιστερό οδόστρωμα, γι’ αυτό και η απουσία ABS δεν μας ενόχλησε. Η σταθερότητα που παρουσιάζει το scooter της Kymco κατά την πορεία, εμφανίζεται και κατά το φρενάρισμα, γεμίζοντας εμπιστοσύνη τον αναβάτη του.

Ποιότητα και ανέσεις


Οδηγώντας το καθημερινά, θα εκτιμήσεις το μικρό ντουλαπάκι που βρίσκεται στην ποδιά, και κλειδώνει για ασφάλεια, ενώ διαθέτει και κάθετο διάφανο πλαστικό στις άκρες του για να μην φεύγουν τα μικροαντικείμενα. Τα πόδια του επιβάτη πατάνε άνετα στο στενό πάτωμα, ενώ υπάρχει ακόμη και γάντζος για κρέμασμα τσαντών. Κάτω από την μακριά και άνετη σέλα, αποκαλύπτεται ένας χώρος που θα φιλοξενήσει κάποια πράγματα, όχι όμως κράνος, μιας και είναι ρηχός. Υπάρχει όμως και αλουμινένια σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας Top Case ή συγκράτηση του συνεπιβάτη από τις χειρολαβές που διαθέτει. Η προσοχή στην λεπτομέρεια φαίνεται στις κόκκινες πινελιές στα ελατήρια των αμορτισέρ, στις δαγκάνες, αλλά και στους αεραγωγούς στα πλαστικά περιφερειακά. Και ο συνδυασμός με το λευκό χρώμα και το άβαφο μαύρο, κάνει το Agility City 200i να φαίνεται εντυπωσιακό. Δεν ενθουσιάζεσαι τόσο με τα όργανά του, των οποίων οι αριθμοί του ταχυμέτρου μετά τα 80χ.α.ω είναι κόκκινοι και όχι ευδιάκριτοι, αλλά σε γενικές γραμμές, τα όργανα έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας καθημερινός χρήστης. Μέχρι και ρολόι, αλλά και ψηφιακό μερικό χιλιομετρητή. Η βαφή του είναι εξαιρετική, μέχρι και τα ελαστικά της Kenda που χρησιμοποιεί, δουλεύουν εξαιρετικά στους δρόμους της πατρίδας μας και κρίνονται ως πολύ καλά για πρώτη τοποθέτηση.

Τίμια πρόταση


Το Agility City 200i ανήκει σε μία κατηγορία scooter πόλης, με κυβισμό που θέλει να προσθέσει περισσότερο δυναμισμό στην κατηγορία των 150 κυβικών, και το καταφέρνει. Όντας πιο γεμάτο στις χαμηλές στροφές, καταλήγει να είναι και πιο εύχρηστο τελικά, αλλά όχι και τόσο οικονομικό – στα… ακατάλληλα χέρια! Έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης χάρη στους 16 ιντσών τροχούς, και στις προοδευτικά ρυθμισμένες – απλές σε κατασκευή, εξαιρετικές σε λειτουργία, αναρτήσεις. Όλα όμως ξεκινούν από την τιμή, και εκεί, το Agility City 200i έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Κοστίζει 1.975euro, είναι μία πολύ τίμια πρόταση για καθημερινή μετακίνηση, και μόνος κοντινός ανταγωνιστής του φαίνεται να είναι το Agility City 150i με κόστος 300euro λιγότερα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kymco
Μοντέλο Agility City 200i
Αντιπρόσωπος Moto Trend
Τιμή / Εγγύηση 1.975€ / 2 χρονια
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, 2βάλβιδος
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 60 x 57,8
Κυβισμός (cc) 163
Σχέση συμπίεσης (:1) 10,3
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική CDI
Εκκίνηση Μίζα
Κιβώτιο Αυτόματο
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
Τελική Σχέση μετάδοσης Ιμάντας
Πλαίσιο
Τύπος Κλειστό χωροδικτύωμα
Μήκος (mm) 2045
Πλάτος (mm) 740
Ύψος (mm) 1240
Ύψος σέλας (mm) 790
Μεταξόνιο (mm) 1340
Ρεζερβουάρ (lt) 6
Βάρος (kg) 114
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα
Πίσω Δύο αμορτισέρ
Τροχοί / ελαστικά
Μπροστά 100/80-16
Πίσω 120/80-16
Φρένα
Μπροστά Δίσκος 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
Πίσω Δίσκος 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 11,6 / 7500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm) 1,2/5500

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

 

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 12:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Kymco XCiting 400i ABS 2014 Test - Kymco Jetix 125 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT