.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 23:41

Honda Supra-X 125 Helmin 2015 - Πρώτη επαφή

 

Scooterόπαπο!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε η Τζο Λαδά

Οι αρετές ενός scooter με την ταπεινότητα ενός παπιού. Ή και το αντίθετο. Η Honda παντρεύει τα δύο είδη προσφέροντας χώρους, άνεση, οικονομία, αξιοπιστία και ασφάλεια. Και το όνομα αυτού, Supra X 125 Helmin!

Πρώτη εντύπωση

Έχεις πάντα μία ευκαιρία για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση. Αν δεν την πετύχεις, δύσκολα μπορείς να επανέλθεις με μία καλή δεύτερη ευκαιρία. Και η Honda, με το Supra X 125 Helmin, κατάφερε να εντυπωσιάσει απλά και μόνο από την παρουσίαση του νέου παπιού, και την ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών. Τι μας κέρδισε αμέσως; Όχι τα 125 κυβικά εκατοστά, οι 9,5 ίπποι και ο ανανεωμένος ψεκασμός PGM-FI από το Innova (που δεν παράγεται πλέον), ούτε το δισκόφρενο πίσω, που έχουμε δει άλλωστε σε άλλα παπιά εδώ και καιρό. Μας κέρδισε ο χώρος κάτω από τη σέλα που χωράει άνετα full face κράνος, και το ρεζερβουάρ των 5,6 λίτρων - νούμερο που θα κάνει τον αναβάτη να αραιώσει αρκετά τις εμφανίσεις του στα βενζινάδικα.
Στην σύντομη βόλτα που κάναμε, από τον Άλιμο έως την Γλυφάδα - μία διαδρομή σε ευθεία γραμμή, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, το Supra X μας έδωσε τα πρώτα σημάδια του: 1η σχέση, 45 χ.α.ω., 2η, 80χ.α.ω, 3η, 105χ.α.ω, και 4η, τα ίδια, αλλά τα "κρατούσε" άνετα με αναβάτη με τριψήφιο νούμερο κιλών, δουλεύοντας μάλιστα χωρίς να κουράζεται. Αν το επιλέγαμε, θα προχωρούσαμε στην αλλαγή τελικής σχέσης μετάδοσης (κόντυμα), ώστε να δουλεύει και η τελευταία σχέση πιο άνετα - με επίδραση στην κατανάλωση ίσως.

Συνδυασμός χαρακτηριστικών

Ο κινητήρας του έχει ψυχή, και χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν είναι ένας υγρόψυκτος κινητήρας με μεγάλη απόδοση όπως αυτός του Yamaha Crypton X 135, είναι ένας κινητήρας απλός σε κατασκευή, χωρίς πολλά περιφερειακά που κοστίζουν σε επισκευές ή πτώσεις (βλ. ψυγείο), ιδανικός για καθημερινή χρήση.
Ακόμη και στην τελική του, η στιβαρότητα ήταν αρκετά καλή και οι αναρτήσεις του φρόντιζαν για την διατήρηση της ευστάθειας με την άνεση σε υψηλά επίπεδα. Τα φρένα του επίσης, αρκετά δυνατά για τα δεδομένα της κατηγορίας, σε σημείο που δεν θα ζητήσει κανείς κάτι παραπάνω στην standard μορφή του Supra X.

Η θέση οδήγησης είναι βολική, η σέλα επιτρέπει άνετο πάτημα στο έδαφος για μέτριου ύψους αναβάτες ενώ είναι φαρδιά ώστε να χωράει άνετα δύο επιβαίνοντες - το πίσω τμήμα είναι φαρδύτερο από του Innova, με νέο υποπλαίσιο, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για το κράνος και το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ.
Έχοντας ως όπλα την γνωστή αξιοπιστία Honda και δη, αυτήν του παπιού που την καθιέρωσε στα δίκυκλα πριν από 60 περίπου χρόνια, το Supra X 125 Helmin φτάνει στην ελληνική αγορά σε μία περίοδο όπου οι αναβάτες ψάχνουν κάτι προσιτό και τίμιο. Το Supra X 125 Helmin συνδυάζει την ασφάλεια των παπιών με τους μεγάλους τροχούς, με καλά φρένα, αξιόπιστο κινητήρα, και χώρους scooter. Αν και ξεπερνάει κάπως το ψυχολογικό φράγμα των 2.000euro, φτάνοντας στα 2.390euro, πιστεύουμε ότι με τέτοια χαρακτηριστικά,

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda
Μοντέλο SupraX 125 Helmin
Αντιπρόσωπος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ
Τιμή 2.390euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος, SOHC, 1 EEK, 2 βαλβίδων
Καύσιμο Αμόλυβδη βενζίνη
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 52,4x57,9 
Κυβισμός (cc) 125
Σχέση συμπίεσης (:1) 9,3
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός Ψεκασμός Καυσίμου PGM-FI
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική
Εκκίνηση Μίζα, μανιβέλα
Κιβώτιο 4-τάχυτο περιστροφικού τύπου
Συμπλέκτης αυτόματος
Σχέσεις μετάδοσης 4
1η 2.500
2η 1.550
3η 1.150
4η 0.923
Τελική σχέση μετάδοσης 2.50
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό με σωλήνες τετραγωνικής διατομής
Μήκος  (mm) 1895
Πλάτος  (mm) 725
Ύψος (mm) 1080
Ελάχιστη απόσταση από έδαφος (mm)  
Ύψος σέλας (mm) 758
Μεταξόνιο (mm) 1240
Ίχνος (mm) 68
Γωνία κάστερ (°) 26o 30’
Ρεζερβουάρ (lt) 5,6
Βάρος (kg) 105
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι 
Πίσω Δύο αμορτισέρ
   
Τροχοί / ελαστικά  
Μπροστά 70/90 - 17
Πίσω  80/90-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 190mm  με δαγκάνα ενός εμβόλου
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (hp / σ.α.λ.) 9/8,000
Ροπή εργοστασίου Nm / σ.α.λ.) 8,6/6,000
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/σ.α.λ.) 9,25/7.500 
Ροπή εργοστασίου (kgm / σ.α.λ.) 1,1 / 3.000

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 10:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση - Honda Supra-X 125 Helmin Test - Honda Supra-X 125 Helmin 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon