.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 21:50

Robbie Maddison - Pipe Dream!

 

Στην θάλασσα με motocross!

 

 

 Συνώνυμος της τρέλας έχει γίνει ο Αυστραλός Robbie Maddison με τα ακροβατικά που κάνει πάνω σε μοτοσυκλέτες motocross: Από το άλμα στην αψίδα του θριάμβου στο Las Begas, το άλμα πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου, την οδήγηση και άλματα πάνω από αεροπλάνα, αλλά και το κατηφορικό άλμα σε πίστα ski, προχωρά με καλοκαιρινό ρυθμό! Η οδήγηση μίας μοτοσυκλέτας motocross στην θάλασσα, ήταν το επόμενο βήμα, το οποίο πραγματοποίησε πάνω σε μία ειδικά τροποποιημένη KTM 250 SX.

Πέδιλα και φύγαμε!

Η μοτοσυκλέτα είχε εξοπλιστεί με ένα πέδιλο στον μπροστινό τροχό το οποίο αφήνει τον τροχό να γυρνά ελεύθερα και δεν τον καταργεί αφού βρίσκεται στα πλαϊνά του. Ένα ακόμη πέδιλο έχει προστεθεί από τον κινητήρα έως και τον πίσω τροχό, το οποίο επίσης αφήνει τον πίσω τροχό να γυρνά ελεύθερα - αμφότερα τα πέδιλα, απέχουν κοντά στα 20 εκατοστά από το έδαφος, κι έτσι, η μοτοσυκλέτα μπορεί να κινείται στο χώμα. Ο πίσω τροχός διαθέτει ελαστικό άμμου με ένα τεράστιο τακούνι ανά είκοσι περίπου εκατοστά, το οποίο καλύπτει όλο το πλάτος του τροχού - για τι άλλο; Για να ''πιάνει'' νερά! Ο "Mado" παίρνει φόρα, στην παραλία της Ταϊτής, μπαίνει με ταχύτητα στο ποτάμι, και λίγο μετά, βγαίνει στην θάλασσα! Πλανάρει κανονικά πάνω στο νερό, προσπερνά μία γυναίκα που κάνει κανό, τρεις άντρες που κωπηλατούν, και ο στόχος του είναι το "Pipe" - στην ορολογία του surf, είναι το λούκι που σχηματίζει ένα τεράστιο κύμα, το οποίο οι surfers "καβαλάνε" και βγαίνουν προς την ακτή. Ο Maddison μπαίνει στο λούκι, ανεβαίνει το κύμα και αρχίζει και το κατεβαίνει όταν αυτό ξεκινά να διπλώνει σκεπάζοντας τον. Το video τελειώνει χωρίς να μάθουμε αν την γλυτώνει ή όχι, οπότε αναμένουμε συνέχεια!

"Προσπαθήσαμε κάπου στις 40 φορές να πλανάρουμε πάνω στο νερό, και επιλέξαμε μία δίχρονη μοτοσυκλέτα γιατί ήταν πιο εύκολο να βγάζουμε τα νερά από τον κινητήρα και να την βάζουμε ξανά μπροστά. Δοκιμάσαμε στην αρχή με KTM 450 SX-F αλλά δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, γιατί μόλις αυτός ο κινητήρας πάρει νερά, είναι δύσκολο να επανέλθει". Αναφέρεται φυσικά στις φορές που η μοτοσυκλέτα βυθίστηκε στο νερό χωρίς να πετύχουν το επιθυμητό πλανάρισμα...

Το συνεργείο της DC που διοργάνωσε και όλο αυτό το εγχείρημα, παρέμεινε αρκετές εβδομάδες στην Γαλλική Πολυνησία προκειμένου να τα καταφέρει. "Δοκιμές έγιναν και σε λίμνες με γλυκό νερό, αλλά εκεί δεν υπάρχει άνωση και είναι πιο δύσκολο να πλανάρει η μοτοσυκλέτα. Στην θάλασσα υπάρχει άνωση, αλλά τα κύματα δυσκολεύουν την οδήγηση", δήλωσε ο Robbie Maddison μετά. Δείτε το video για να καταλάβετε γιατί τρέλα μιλάμε...

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 22:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon