.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 12:53

Ο γύρος του κόσμου με ένα Quadro 350D


5 ήπειροι, 41 χώρες, 330 μέρες, 100.000 Km

 





Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, Maurizio Pistore, ξεκίνησε στις αρχές του Οκτωβρίου 2012 για να πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι κάνοντας το γύρο του κόσμου με ένα Quadro 350D.

Η περιπέτεια


Πέρα από την προσωπική εμπειρία, ο 56χρονος καθηγητής θα επιδιώξει τη συλλογή εσόδων για τη βοήθεια ανθρώπων που θα συναντήσει στο ταξίδι του και έχουν ανάγκη. Το “All around the world Motoraid 2012” αποτελεί project της ομάδας περιπέτειας Motorbike έχοντας ως σπόνσορα αυτής της προσπάθειας την Quadro, κατασκευαστή των επαναστατικών 3τροχων και 4τροχων scooters.
Η περιπέτεια ξεκινά από την Αφρική με πρώτο σταθμό την Τύνιδα και προορισμό το Κέιπ Τάουν. Ακολουθεί ο γύρος της Αυστραλίας, και στη συνέχεια φυσικά, η Αμερική. Από το νότιο τμήμα της και το νησί Tierra del Fuego (Ushuaia) της Αργεντινής μέχρι το Prudhoe Bay της Αλάσκας, το βορειότερο άκρο οδικής πρόσβασης στον Αρκτικό κύκλο. Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις ερημιές της Σιβηρίας στην Ασία και ακολουθεί η επιστροφή στο σπίτι μέσα από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι χώρες

  • Αφρική: Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Μαλάουι, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική
  • Αυστραλία: Δυτική Αυστραλία, Νότια Αυστραλία, Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία, Queensland, Βόρεια Επικράτεια, Δυτική Αυστραλία
  • Νότια Αμερική: Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, Περού, Ισημερινός, Κολομβία
  • Κεντρική Αμερική: Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα
  • Βόρεια Αμερική: Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδάς, Αλάσκα
  • Ασία: Ρωσία (Σιβηρία)
  • Ευρώπη: Ρωσία, Λευκορωσία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία


Αν θέλετε να γνωρίζετε πού βρίσκεται τώρα ο Maurizio Pistore με το Quadro 350D, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 20:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon