.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 17:05

O Lewis Hamilton έπεσε με τη Yamaha M1 του Valentino Rossi;

Η περίφημη τράμπα των δύο πρωταθλητών έγινε κανονικά ως είχε προγραμματιστεί στη Βαλένθια, ωστόσο η σιγή που ακολούθησε μάλλον είχε μια αδέξια αιτία.

Για αρκετό διάστημα πριν την 9η Δεκεμβρίου, τα ορεκτικά για την φιλική κόντρα που κανονιζόταν ανάμεσα στον εννιά φορές πρωταθλητή GP, Valentino Rossi, και τον έξι φορές πρωταθλητή F1, Lewis Hamilton, έπεφταν βροχή.

Το ραντεβού δόθηκε στην πίστα της Βαλένθια τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ωστόσο έκτοτε επικρατεί μια περίεργη σιγή ιχθύος. Το γεγονός πως επρόκειτο κυρίως για μια διαφημιστική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Monster Energy, κάνει την παντελή απουσία πληροφορίας και οπτικοακουστικού υλικού ακόμη πιο απρόσμενη, αν όχι ύποπτη.

rossi hamilton

Κανείς εκ των δύο αθλητών, των ομάδων τους (Yamaha και Mercedes) και της κοινής χορηγού (Monster) δεν έχει δημοσιεύσει κάτι σχετικό, ούτε φωτογραφίες, ούτε γυρολόγια, ούτε καν μια τυπική ξύλινη δήλωση πως περάσαμε όμορφα κλπ. Περίεργο;

Κάποιες τελευταίες δημοσιεύσεις τώρα κάνουν λόγο για πτώση του Hamilton με τη Yamaha M1, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να δικαιολογήσει σε κάποιον (μικρό) βαθμό το απόλυτο επικοινωνιακό κενό, αν και φανταζόμαστε πως μια-δυο φωτογραφίες του Άγγλου πιλότου με τα δέρματά του πάνω στην Μ1 θα υπάρχουν πριν τη φημολογούμενη τούμπα.

 g015568 post6 full

Όπως και να έχει, η είδηση της πτώσης μεταδίδεται από μέσα και των δύο πλευρών – λ.χ. το InSella εκ της μοτοσυκλετιστικής πτέρυγας και το PlanetF1 εκ της τετράτροχης πλευράς.

Επίσης, εκτός της πληροφορίας για την πτώση, οι αναφορές λένε πως ο Rossi ήταν πιο άνετος και πιο αποτελεσματικός με το μονοθέσιο της Mercedes, κάτι απολύτως λογικό δεδομένου ότι έχει αρκετή εμπειρία από προηγούμενες επαφές με αγωνιστικά F1. Στον αντίποδα, ο Hamilton είναι αποδεδειγμένα δεινός μοτοσυκλετιστής, έχει στο ονομά του σειρά συλλεκτικών MV Agusta (LH44) και πρόσφατα οδήγησε τη Yamaha R1 της ομάδας WorldSBK, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η απόσταση από μια μοτοσυκλέτα παραγωγής ως ένα πρωτότυπο MotoGP είναι απλά χαώδης.

g023685 full

Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά που πάντοτε εκπλήσσει ακόμη και έμπειρους αγωνιζόμενους αναβάτες όταν έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα λάστιχα και τα ανθρακονημάτινα φρένα του MotoGP, πόσο μάλλον κάποιον ξένο από τον χώρο των δίκυκλων αγώνων.

Παραμένουμε εν αναμονή επίσημων πληροφοριών για την εκδήλωση αυτή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon