.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:02

Δημοπρατείται το Triumph Mountain Cub του σκηνοθέτη της ταινίας On Any Sunday

Η μοτοσυκλέτα με υπογραφή του εκλιπόντος σκηνοθέτη θεωρείται ως η πηγή έμπνευσης της ιστορικής ταινίας με τον Steve McQueen.

To 1966 o Bruce Brown ήταν ένας 29χρονος ανερχόμενος σκηνοθέτης. Όταν κυκλοφόρησε τη ταινία του, Endless Summer (Ατελείωτο Καλοκαίρι) με θέμα την κουλτούρα του σερφ, το όνομά του έγινε διάσημο εν μια νυκτί, χάρη στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε.

Με τα χρήματα που έβγαλε, το πρώτο που έκανε ήταν να αλλάξει το 50άρι Honda του με ένα ολοκαίνουργιο Triumph T20M Mountain Cub του 1967. Πάνω σε αυτό το μοτοσυκλετάκι των 197 cc ο σκηνοθέτης επέκτεινε τον κύκλο δράσης του σε διαδρομές εκτός δρόμου και αγώνες στην έρημο της Καλιφόρνια, όπου στην πορεία γνωρίστηκε με έναν άλλο φημισμένο λάτρη των μοτοσυκλετών, τον Steve McQueen.

Το 1971 οι δυο τους συνεργάστηκαν σε μια ιστορική ταινία-ντοκιμαντέρ, το θρυλικό On Any Sunday, μια ταινία που στην πορεία εξελίχθηκε σε ορόσημο για τους μοτοσυκλετιστές, καθώς σε αυτήν εμφανίζονται όλες οι καυτές μοτοσυκλέτες της εποχής από εταιρείες όπως οι BSA, Bultaco, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Suzuki, Triumph, Yamaha και άλλες. Για τους ειδικούς της αγοράς των Η.Π.Α., η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται πως απογείωσε την αποδοχή και επίδραση της μοτοσυκλέτας στη χώρα.

Ο Brown έφυγε από τη ζωή το 2017 και τώρα το Triumph Mountain Cub του βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bohnams. Η μοτοσυκλέτα είναι σε πλήρως αυθεντική κατάσταση, δεν έχει κανένα μηχανικό πρόβλημα - εκτός από κάποια χρόνια που κάθεται αποθηκευμένη - και συνοδεύεται από τη γνήσια απόδειξη αγοράς της, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Brown.

Παρότι λοιπόν δεν είναι μια από τις μοτοσυκλέτες που πρωταγωνίστησαν στο On Any Sunday και δεν έχει καταγραφεί στον φακό να την καβαλά ο McQueen, πρόκειται αναμφίβολα για μια ξεχωριστή προσφορά που τιμολογείται σαφώς παραπάνω από όσο θα έκανε αν ανήκε σε έναν τυχαίο ιδιώτη και έβγαινε προς πώληση.

Σύμφωνα με τον οίκο Bohnams εκτιμάται πως θα πιάσει μεταξύ €14,000-18,000.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου και μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικώς εδώ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon