.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 12:39

Max Biaggi - Ετοιμασίες για ρεκόρ ταχύτητας με την ηλεκτρική Voxan Wattman

Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αγώνων μοτοσυκλέτας Max Biaggi επισκέφθηκε το αρχηγείο της Venturi Group, ιδιοκτήτριας της εταιρείας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Voxan, για να εξελίξει την θέση οδήγησης της Voxan Wattman με την οποία θα προσπαθήσει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Θυμίζουμε πως το 2009 ο Μονεγάσκος δισεκατομμυριούχος Gildo Pallanca Pastor, ιδιοκτήτης του Venturi Group και άνθρωπος με χόμπι την "ανάσταση" νεκρών εταιρειών, είχε αγοράσει την γαλλική Voxan, με στόχο να της δώσει νέα, αποκλειστικά ηλεκτρική ταυτότητα -όπως είχε κάνει και με την Venturi Automobiles.max biatti voxan wattman 6

Το Voxan Wattman είχε παρουσιαστεί to 2013, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνιση του (καρπός του σχεδιαστή της Voxan, του γνωστού μας Sacha Lakic -ποιος θυμάται το Bimota Mantra;) αλλά και με τις θεωρητικές επιδόσεις του από την μπαταρία των 12.8 kWh - 200hp και 20,3Kgm ροπής. Βέβαια το ίδιο εντυπωσιακό -αρνητικά όμως- ήταν και το νούμερο του βάρους, στα... 350 κιλά.

 

Παρά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες όμως και τα 3D σκίτσα της μοτοσυκλέτας, τελικά το εργοστάσιο της Voxan έκλεισε για μία ακόμα φορά το 2015, με το Wattman να μένει στο ράφι.max biatti voxan wattman 1

Τώρα, ο Gildo Pallanca Pastor δοκιμάζει για δεύτερη φορά να επαναφέρει τη Voxan, και για να δώσει δημοσιότητα στην προσπάθεια του αυτή έχει προσλάβει τον Max Biaggi για να δείξει τις δυνατότητες του Wattman -με την προσθήκη aero φέρινγκ- σημειώνοντας Παγκόσμιο Ρεκόρ.

Ο Biaggi θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το υπάρχων ρεκόρ των 327.608 χλμ/ώρα για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ρεκόρ του Jim Hoogeryde με μια Lightning SB220, τον Αύγουστο του 2020 στην Βολιβία.

max biatti voxan wattman 10

Οι τεχνικοί της Voxan εστιάζουν φυσικά στην βέλτιστη αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας, παράλληλα με τη θέση οδήγησης.

Το επόμενο στάδιο των τεχνικών και του designer Lakic είναι να σχεδιάσουν ένα 3D μοντέλο της μοτοσυκλέτας και να ελέγξουν ότι πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές της FIM για το ρεκόρ.max biatti voxan wattman 13

Καλά όλα αυτά, αλλά εμείς θυμόμαστε τον Biaggi τρομαγμένο μετά από το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης, να λέει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με αγώνες μοτοσυκλέτας. Ίσως όμως ο ίδιος να πιστεύει πως ο αγώνας σε ευθεία δεν πιάνεται, ίσως και τα 330 χλμ/ώρα να του φαίνονται λίγα, άλλωστε κοντά σε αυτά βρισκόταν και η μοτοσυκλέτα του όταν αγωνιζόταν στο MotoGP. Και σίγουρα οι απολαβές του από τη συνεργασία του με τον Μονεγάσκο ιδιοκτήτη της Voxan θα αποτελούν ένα άκρως ισχυρό δέλεαρ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon