.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 15:34

Βρετανία: Νέο οδικό σήμα - Προσοχή στους σκαντζόχοιρους!

Στη Βρετανία παρουσιάστηκε ένα νέο οδικό σήμα που δείχνει ένα σκαντζόχοιρο, και θα τοποθετηθεί σε περιοχές που καταγράφονται συχνά ατυχήματα με μικρά ζώα.

Στόχος είναι φυσικά η προστασία των οδηγών -και περισσότερο των αναβατών μοτοσυκλετών-, αλλά και των μικρών ζώων, όπως των σκαντζόχοιρων, των οποίον ο πληθυσμός στις αγροτικές περιοχές έχει μειωθεί στο μισό από το 2000.

Το 2017 629 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε οδικά ατυχήματα που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση με ζώα (δεν περιλαμβάνονται τα ατυχήματα με άλογα), και 4 σκοτώθηκαν. Αντίστοιχα μεταξύ 2005-2017 είχαμε 14.173 τραυματισμούς και 100 θανάτους.

Τώρα η σκυτάλη περνάει στις τοπικές αρχές, που θα πρέπει να αναγνωρίσουν και να σηματοδοτήσουν τα σημεία εκείνα στα οποία συμβαίνουν συχνά παρόμοια ατυχήματα.

Το σήμα με τον σκαντζόχοιρο έρχεται να γεμίσει το κενό ανάμεσα στα οδικά σήματα που προειδοποιούν για γελάδες / άλογα / ελάφια, και των σημάτων που προειδοποιούν για ακόμα μικρότερα ζώα από τους σκαντζόχοιρους, όπως οι… αποδημητικοί βάτραχοι (όχι δεν κάνουμε πλάκα) και τα άγρια πουλιά!

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon