Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 16:52

Μουσείο Ducati: Η Ανατομία της Ταχύτητας

Την Πέμπτη 30 Μαΐου ανοίγει μια νέα έκθεση στο μουσείο της Ducati με αντικείμενο την αεροδυναμική έρευνα.

Πρόκειται για έναν τομέα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, αφενός εξαιτίας της ανάγκης να συνδυαστούν τα ασυνδύαστα, δηλαδή η διαρκής αναζήτηση για περισσότερο γκάζι αποδίδοντας όλο και λιγότερους ρύπους, αφετέρου διότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας προσφέρει ολοένα και καλύτερα εργαλεία για να εκμεταλλευτούμε αυτό το πεδίο.

Φυσικά όταν μιλάμε για σπορ μοτοσυκλέτες, βρισκόμαστε στην καρδιά του ενδιαφέροντος για την αεροδυναμική και η Ducati είναι μια τέτοια εταιρεία, έχοντας βασίσει τη φήμη της κατά κόρον σε σπορ μοτοσυκλέτες δρόμου και πίστας.

Αυτό το επιστημονικό πεδίο που συχνά βρίσκεται παραγνωρισμένο αποτελεί το αντικείμενο μιας νέας έκθεσης στο Μουσείο της Ducati που βρίσκεται μέσα στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην περιοχή Borgo Panigale της Bologna.

Η έκθεση παρουσιάζει τις μελέτες που έχει κάνει διαχρονικά η εταιρεία για την αεροδυναμική των μοτοσυκλετών της, τόσο τις αγωνιστικές, όσο και τις μοτοσυκλέτες μαζικής παραγωγής.

Με τίτλο Anatomy of Speed, Ανατομία της Ταχύτητας, η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως τις 8 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή

museo ducati

 

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 17:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT