.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 11:24

Hero – Άνοιξε R&D τμήμα επί ευρωπαϊκού εδάφους

Προετοιμάζει το έδαφος πριν το “άνοιγμα” στην δύση;

Η Hero είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δίτροχων στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Ινδία, και αυτό από μόνο του λέει πολλά, τουλάχιστον αναφορικά με τα μεγέθη. Με μηνιαίες πωλήσεις της τάξεως των 650.000+ μονάδων (επισημαίνουμε πάλι… ανά μήνα!), μόνο στην Ινδία, η Hero έχει αναπτύξει επίσης ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, της Νοτίου Αμερικής και της Αφρικής.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές της εταιρείες,ΤVS και Bajaj, η Hero δεν έχει ακόμα επιχειρήσει κάποιο άνοιγμα στις δυτικές αγορές, ούτε και έχει συνάψει –κατά την συνήθη πλέον τακτική- κάποια εμπορική συμφωνία με ένα  προερχόμενο από την δύση, “μεγάλο” όνομα στον χώρο.

Υπήρξε μια σταθερή παρουσία της Hero στην EICMA τα προηγούμενα χρόνια, με πολύ μεγάλα περίπτερα στα οποία επιδεικνυόντουσαν κυρίως τα προοριζόμενα για την ινδική αγορά μοντέλα της, ενώ έχουν υπάρξει στο παρελθόν δύο πρωτότυπα, τα οποία είχαν μια σαφώς “δυτική προοπτική”, χωρίς όμως συνέχεια.

Η πιο πρόσφατη κίνηση που θα μπορούσε να σημαίνει και ένα άνοιγμα προς τις δυτικές αγορές, είναι το μοντέλο XPulse 200, ένα ψηλόφτερο on-off, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει μπει στην παραγωγή και δεν έχει καν επιβεβαιωθεί  αν αυτό θα προορίζεται και για την ευρωπαϊκή αγορά.

Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι που να καταδεικνύει ότι η Hero συμπεριλαμβάνει στον στρατηγικό της σχεδιασμό μια εμπορική “απόβαση” στην Ευρώπη, όμως μια τελευταία είδηση, ίσως να αποτελεί μια “έμμεση δήλωση” για τις προθέσεις της εταιρείας.

H Hero λοιπόν, δημιούργησε ένα τμήμα R&D (έρευνας και εξέλιξης) επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην Γερμανία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, το κέντρο αυτό θα αποτελέσει την πηγή νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα εφαρμοσθούν στα μοντέλα της εταιρείας, εξισώνοντας την Hero στο επίπεδο των μεγάλων κατασκευαστών, σε ότι αφορά στην τεχνολογία.

Για να είμαστε ειλικρινής, το επί γερμανικού εδάφους R&D κέντρο, σε σημειολογικό επίπεδο, δεν λέει απολύτως τίποτα στο υπάρχον target group της Hero. Eν ολίγοις, ο Ινδός, ο Κενυάτης ή ο Νεπαλέζος αναβάτης, που απλά θέλουν ένα οικονομικό και αξιόπιστο δίτροχο για να κάνουν την δουλειά τους, δεν πρόκειται να αποφασίσουν την επόμενη αγορά τους με βάση το που και από ποιους έγινε η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που θα αγοράσουν.  

Αυτά είναι πράγματα που ενδιαφέρουν… άλλου είδους πελατολόγιο.       

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 11:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon