.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 11:43

Travis Pastrana - Φόρος τιμής στον Evel Knievel

Επιτυχώς -ευτυχώς- έληξε το τριπλό πήδημα! Φωτό & Βίντεο

Ο Travis Pastrana κατάφερε να αναπαράγει τρία από τα πλέον επικίνδυνα stunts του θρυλικού Evel Knievel, μέσα σε… 3 ώρες στο Las Vegas, οδηγώντας μια flat-track μοτοσυκλέτα της Indian. Ο Pastrana πήδηξε πάνω από 16 λεωφορεία, 52 αυτοκίνητα και πάνω από το σιντριβάνι του ξενοδοχείου Ceasars Palace.

Με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου, ο Pastrana ντύθηκε τη λευκή στολή του Evel Knievel με την έμπνευση από την αστερόεσσα (μπλε ρίγες με κόκκινα πλαίσια και λευκά αστεράκια), καβάλησε την Indian του, και βάλθηκε να γράψει ιστορία.

Επρόκειτο για έναν μοναδικό φόρο τιμής στον θεότρελο και χαοτικό stunt-rider Evel Knievel, ο οποίος είχε σπάσει όλα τα κόκκαλα του σώματος του, επιχειρώντας θεαματικά και παράτολμα άλματα την περίοδο 1960-1970.

travis pastrana evel knievel 5

Ο άθλος έγινε χάρη στη σύμπραξη των History Channel και Nitro Sports (η εταιρεία του Travis, για το Nitro Circus), ενώ ο στόχος ήταν να κάνει και τα 3 άλματα ο Travis μέσα σε διάστημα τριών ωρών -κάτι που δεν είχε κάνει ούτε ο Knievel.

Με περισσότερα από 200 κατάγματα, ο Travis Pastrana θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ως ο συνεχιστής του Knievel, αν και με περισσότερη μέθοδο όσον αφορά στην τρέλα του.

Ο 34χρονος αναβάτης του Freestyle MX έχει στο ενεργητικό του απίστευτα άλματα, πως το πρώτο διπλό back flip στην ιστορία, back flip από ταράτσα σε ταράτσα 2 κτηρίων, ενώ είχε πηδήξει και από αεροπλάνο… χωρίς αλεξίπτωτο -το έβαλε στη μέση της πτώσης.

Παράλληλα έχει κερδίσει πολλούς αγώνες ΜΧ και FMX και είναι δημιουργός του Nitro Circus, του απίστευτου τσίρκου αλμάτων και stunts που περιοδεύει τακτικά τον κόσμο.

travis pastrana evel knievel 7

Τι ήταν το χαρακτηριστικό του Knievel που ενέπνευσε περισσότερο τον Pastrana; «Ο Evel φοβόταν ποτέ την αποτυχία. Και δεν είχε μετανιώσει ποτέ για τίποτα.»

Τα πρώτα 2 άλματα του Pastrana έγιναν στον ίδιο χώρο, ενώ το τρίτο έγινε στο σιντριβάνι του Caesars Palace.

Η απόσταση που πήδηξε ο Travis στο πρώτο άλμα, πάνω από τα 52 διαλυμένα σε πρέσα αυτοκίνητα ήταν 43,6 μέτρα, ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνη του Evel, ενώ στο δεύτερο άλμα, πάνω από τα 16 λεωφορεία, πήδηξε 58,5 μέτρα. Η απόσταση για το άλμα πάνω από το συντριβάνι ήταν 49 μέτρα.

Σημειώστε πως σε όλα τα άλματα, ο Pastrana πρόσθεσε και μερικά μέτρα, και μερικά αυτοκίνητα, και μερικά λεωφορεία σε σχέση με εκείνα του Knievel, για να μην υπάρχει αμφιβολία για την… υπέρβαση.

travis pastrana evel knievel 2

H μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στα άλματα ήταν μια custom Indian Scout FTR 750, κάτι που επέτρεψε στην Indian να… καπελώσει την Harley-Davidson, με μοτοσυκλέτα της οποίας είχε κάνει τα άλματα τότε ο Evel Knievel.

Μάλιστα το ίδιο το History Channel αναφέρει πως «η Indian Scout FTR750 είναι μια αμερικάνικη μοτοσυκλέτα με V2 κινητήρα, που αποτελεί την εξέλιξη της μεγάλης και άκαμπτης Harley που οδηγούσε ο Knievel».

Θυμίζουμε πως το 1967, ο Knievel δεν κατάφερε να πηδήξει επιτυχώς το σιντριβάνι του Caesars Palace, σπάζοντας τη λεκάνη του, τον αριστερό του γοφό, τον δεξί του αστράγαλο, τα χέρια και τους καρπούς του, ενώ είχε διάσειση και έμεινε στο νοσοκομείο για ένα περίπου μήνα.

travis pastrana evel knievel 3

Στο τελευταίο άλμα ο Pastrana είχε ελαφρώς άγαρμπη προσγείωση, με το ένα πόδι να φεύγει από το μαρσπιέ και με το κεφάλι του να χτυπάει σχεδόν το τιμόνι, αλλά ευτυχώς δεν έχασε τον έλεγχο, φρέναρε και… τέλος καλό όλα καλά.

Μετά το τελευταίο άλμα σειρά είχαν οι πανηγυρισμοί, το γδύσιμο του Travis και η βουτιά του στο σιντριβάνι, για να δροσιστεί.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο με τα αυτοκίνητα.

Ακολούθως, το δεύτερο άλμα, με τα λεωφορεία.

Και τέλος, το άλμα πάνω από το συντριβάνι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 12:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon