.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 10:01

Ρεπορτάζ - KTM Off Road Days στην Πεντέλη

 

Με KTM και Husqvarna!

 

 

Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

‘Οποιοσδήποτε ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα, θα το έχει διαπιστώσει.
Το δίδυμο KTM-HUSQVARNA δίνει πάντα το παρόν σε οποιοδήποτε συγκριτικό μοτοσυκλετών off- road, συνήθως είναι υποψήφιο για μια από τις πρώτες θέσεις και «ανακαλύπτει» κατηγορίες εκεί που κανείς άλλος δεν τολμάει να πατήσει.

Όλες διαθέσιμες

Η KTM A.G., μητρική εταιρεία και για τις δύο αυτές μάρκες, που έχει ταυτίσει το όνομά της με το χώμα όσο κανείς, φροντίζει να φέρνει το κοινό της όσο το δυνατόν περισσότερο σε επαφή με τα προϊόντα της σε κάθε χώρα, με τη σιγουριά του πρωτοπόρου.
« Ήρθε η ώρα να οδηγήσεις τις καλύτερες offroad μοτοσυκλέτες στον κόσμο! Πάρε τον εξοπλισμό σου και έλα να ζήσεις μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σου στα KTM Offroad Days!» διαβάσαμε στην πρόσκληση-πρόκληση της ΚΤΜ South East Europe.
Στη διάθεσή μας και στη διάθεση οποιουδήποτε διέθετε δίπλωμα οδήγησης και εξοπλισμό ΜΧ, θα ήταν όλα σχεδόν τα μοντέλα του 2017 για δύο συνεχείς ημέρες:

ΚΤΜ
150 XC-W, 250EXC-F, 250 EXC, 300 EXC, 450 SX-F, και το ηλεκτρικό FREERIDE E-XC.

HUSQVARNA
TE 250, FC 250, TE 350,FC 350
Κατά την πτωχή μας άποψη, αν ρέει λίγο 10W-40 ή 2Τ Racing μαζί με το αίμα στις φλέβες κάποιου, είναι αδύνατο να αντισταθεί σε τέτοια πρό(σ)κληση.

Χαρούμενη Κυριακή

Βρεθήκαμε λοιπόν Κυριακή (άλλες υποχρεώσεις δε μας επέτρεψαν να είμαστε εκεί και το Σάββατο) στο πιστάκι κοντά στην Ιερά μονή Παντελεήμονος (όπως λέμε «κουτσοί-στραβοί…») στην Πεντέλη.
Η δυνατή ροκ μουσική γέμιζε το χώρο, οι τέντες της KTM και της Husqvarna γέμιζαν με χρώμα τη φύση του χώρου, και οι μοτοσυκλέτες στην αρχή της διαδρομής μας έκλειναν το μάτι.

Μιας διαδρομής χαραγμένης από τους έμπειρους συνεργάτες της KTM South East Europe που περιείχε σφιχτό one-track, στροφές με αρνητική κλίση, λούκια, μικρό ανηφορικό, αλλά και φαρδιά ευθεία με σαμάρι κι ένα τριγωνικό άλμα για να δοκιμαστούν με ασφαλή τρόπο για τους αναβάτες οι δυνατότητες των μοτοσυκλετών.
Η υποστήριξη των αναβατών ήταν πλήρης, αφού η οργάνωση εκτός από μουσική, ασθενοφόρα, βυτίο για κατάβρεγμα της διαδρομής και κριτές σε όλα τα σημεία της πίστας παρείχε νερό, ενεργειακά ποτά, καφέ και σάντουιτς.

Για τις μοτοσυκλέτες η επαγγελματική άποψη του Τάκη Μανιάτη που θα διαβάσετε σε άλλο άρθρο θα έχει προφανώς μεγαλύτερη βαρύτητα, όμως αυτό που μπορεί οποιοσδήποτε να διαπιστώσει ανεξαρτήτως χωμάτινης εμπειρίας, είναι ότι τέτοιες κινήσεις εκτός από την ανάδειξη των αναμφισβήτητων προσόντων των KTM και Husqvarna, αποτελούν και την υπενθύμιση ότι για να ασχολείται κάποιος επαγγελματικά με τη μοτοσυκλέτα δε φτάνουν μόνο γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων.

Πρέπει να γουστάρεις το αντικείμενο και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό και να είσαι πρόθυμος να κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω για να έρθεις πιο κοντά τους.
Χρόνια τώρα, οι άνθρωποι της ΚΤΜ South East Europe το κάνουν με άνεση και χαμόγελο. Οι απλοί χομπίστες του χώματος τους ευχαριστούμε για αυτό.’

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 10:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon