.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 08:06

Συμμορία πιτσιρικάδων έκλεβε μοτοσυκλέτες & λήστευε πεζούς

 

18 Ρομά 11-17 ετών στα Μέγαρα

 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, και ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή των Μεγάρων.

Στις 17-6-2016, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στον οικισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά οκτώ ημεδαποί, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας και τρείς 3 ενήλικες. Επιπλέον, αναζητούνται άλλοι 10 συνεργοί τους.

Σε βάρος των ανηλίκων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών και σε βάρος των ενηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τετραμήνου εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές και ληστείες στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, ως προς τις κλοπές, αφαιρούσαν κυρίως μοτοσυκλέτες τις οποίες είτε επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες έναντι αντιτίμου είτε τις έκαιγαν ενώ όσον αφορά στις ληστείες, αυτές διαπράττονταν σε βάρος ηλικιωμένων και ανήλικων ατόμων από τους οποίους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, τσάντες και πορτοφόλια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει τριάντα πέντε κλοπές οχημάτων και έξι ληστείες, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε τους ανηλίκους σε Ειδικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 23:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon