.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 10:20

Ρεπορτάζ - Scooter Moto Festival 2016

 

Νέα μοντέλα, κακός καιρός

 

 


Του Τάκη Μανιάτη

Με παρουσιάσεις νέων πολυαναμενόμενων μοντέλων άνοιξε τις πύλες του το Scooter Moto Festival 2016, με τον καιρό αλλά και την απεργία του Μετρό, να στέκονται κόντρα στην γιορτή της μοτοσυκλέτας.

Κόντρα στον καιρό


Για μία ακόμη χρονιά η καρδιά της μοτοσυκλέτας χτύπησε στο Γκάζι, στον χώρο του Φωταερίου, το τετραήμερο 20 έως 23 Μαϊου. Έπειτα από μία επιτυχημένη αντίστοιχη εκδήλωση στην συμπρωτεύουσα, οι Αθηναίοι αναβάτες ήταν έτοιμοι να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα μοτοσυκλετών του 2016, αλλά και μοντέλα τα οποία θα φτάσουν τους επόμενους μήνες στην χώρα μας ως μοντέλα 2017.
Ο καιρός βέβαια είχε άλλα σχέδια και με την αφρικανική σκόνη της Παρασκευής, την βροχή του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής το πρωί, αλλά και την απεργία του Μετρό το σαββατοκύριακο, κατάφερε να κρατήσει αρκετό κόσμο μακριά. Η έκθεση ανάκαμψε την Κυριακή με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν για να θαυμάσει τα αγαπημένα του δίτροχα.
Είδαμε το περίπτερο της Yamaha με τα μοντέλα Faster Sons, XSR 700 και 900 καθώς και το XV950, σε περίοπτη ξεχωριστή θέση, μαζί με τον νικητή της κατηγορίας custom, κατασκευασμένο από την JigSaw, ''The Missing Piece''. Είδαμε το νέο SV 650 στο μεγάλο περίπτερο της Suzuki, σε απλή αλλά και σε τρείς custom εκδόσεις, με αξεσουάρ που θα πωλούνται από την ίδια την εταιρία για μετατροπή. Επίσης, ξεχώρισε το γνωστό μας Van Van που επανεμφανίσθει, το GSX-S 1000 σε μηχανισμό ''πλαγιάσματος'' για τις απαραίτητες φωτογραφίες, αλλά και το concept GSX-R 1000 της επόμενης χρονιάς. H Gemini παρουσίασε τα νέα της scooter, όπως και η Kymco όλες τις γουρούνες της, και φυσικά τα scooter, με τα φώτα να πέφτουν στο νέο X-Town.
Την Παρασκευή έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου MT-10 της Yamaha, που είναι βασισμένο πάνω στο YZF-R1, το οποίο και εντυπωσίασε με τους χρωματισμούς του. Η Yamaha είχε επίσης ξεχωριστό περίπτερο για την χωμάτινη ομάδα της σε enduro και motocross, στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

Νέες παρουσίες

Από πλευράς Triumph, είδαμε από κοντά το Thruxton R και τα νέα Bonneville T120 και Street Twin, και φυσικά το νέο Tiger 1050 Sport, όπως και τα 1200 Explorer XSa αλλά και τα γνωστά μας 800άρια.
Η Honda είχε σε περίοπτη θέση το νέο Africa Twin, τα SH 150i και 300i, καθώς και το PCX, όπως και τα νέα Integra 750 και NC 750X.
H BMW στον δικό της χώρο με τα μοντέλα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Scramble και G310R, του οποίου η τιμή θα βρίσκεται στα 4.995euro.
Από την πλευράς της Ducati, σε περίοπτη θέση βρισκόταν το νέο Multistrada 1200 Enduro με το μεγάλο ρεζερβουάρ 30 λίτρων και τον χωμάτινο / adventure εξοπλισμό, καθώς και τα μικρά Scrambler 400, όπως και το X-Diavel.
Πρώτη παρουσία επίσης και για την Benelli στην Ελλάδα, η οποία πλέον αντιπροσωπεύεται από την εταιρία MOTOWAY - Καπράνης Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη, και θα εκπροσωπείται στην Αθήνα από την ZENONE. Παρόντα φυσικά και τα scooter της Keeway που αντιπροσωπεύονται από την ίδια εταιρία.
Στο περίπτερο της Piaggio είδαμε τα νέα Mendley και Liberty, καθώς και τα Moto Guzzi V9 Bobber και Stornello.
H Harley-Davidson έδειξε τα νέα 883 και Twenty-Eight μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς αλλά και την custom ''Νύχτα'', την ''Nyx'' που θα ταξιδέψει στην Γαλλία για να πάρει μέρος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό custom.
Είδαμε τα περίπτερα της MOTUL με όλα τα λιπαντικά, του Tyre Shop και της Michelin, της Ελτρέκκα με τα τακάκια Ferodo, της Valvoline με τα λιπαντικά, του Moto-Togelos, της Bridgestone, της Victory και Indian, του Bikers-world, των ελαστικών Mitas, του Andeli Moto Touring με υπηρεσίες ενοικίασης και ταξιδιών με μοτοσυκλέτα, των Urban Mechanics με χειροποίητες κατασκευές μοτοσυκλετών.
Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν οι λέσχες μοτοσυκλετών που έδωσαν το παρόν, όπως και οι δεξιοτεχνίες Trial με τον Λευτέρη Πίππο αλλά και με Ιταλό αναβάτη με vespa, που ξεσήκωνε τους θεατές με τις σούζες του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Το 5ο SMF πέρασε στην ιστορία και αναμένουμε το επόμενο σε νέο χώρο ώστε να συμμετάσχουν και οι εταιρίες που απείχαν ηθελημένα αυτή τη φορά, και να εμπλουτιστεί και άλλο ο θεσμός.

Φωτογραφίες

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 11:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon