.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 13:48

Δίμηνη εμπλοκή στην έκδοση νέων διπλωμάτων!

 

Επειδή κόπηκε το επίδομα με το οποίο πληρώνονται οι εξεταστές

 

Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών έχουν σταματήσει όλες οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών στη χώρα, και δεν εκδίδονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών διπλώματα οδήγησης!

Αυτό σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν γρήγορα δίπλωμα οδήγησης είτε γιατί το χρειάζονται για τη δουλειά τους είτε γιατί το απαιτεί κάποια νέα εργασία που πιθανόν τους ενδιαφέρει... δεν μπορούν να εξεταστούν.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Οι εξεταστές που συμμετέχουν στις εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης, όπως και οι υπάλληλοι των διευθύνσεων Μεταφορών, που μαζί με την Τροχαία συγκροτούν τα Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου, απέχουν από την εργασία τους, λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που ελάμβαναν.

Όλα ξεκίνησαν από πρόσφατο νόμο που κατήργησε όλα τα επιδόματα οριζόντια! Έτσι κόπηκαν και τα επιδόματα των εξεταστών, τα οποία όμως αποτελούν τη μοναδική πηγή πληρωμής τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ήδη έχουν ετοιμαστεί «δυο κοστολογημένες τροπολογίες, οι οποίες προβλέπουν την επαναφορά των σχετικών επιδομάτων». Ωστόσο, οι τροπολογίες αυτές, σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, παρότι έχουν εγκριθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, θα πρέπει να λάβουν το «πράσινο φως» και από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή και να λυθεί το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, το κράτος χάνει έσοδα (π.χ. για κάθε δίπλωμα αυτοκινήτου στα κρατικά ταμεία καταλήγουν 70 ευρώ), ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες των σχολών εκπαίδευσης, λόγω έλλειψης μαθητών.

Όπως εξηγούν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο λόγος που δεν γίνονται εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης τον τελευταίο καιρό, είναι διότι οι εξεταστές, οι οποίοι το πρωί εργάζονται στο υπουργείο συγκοινωνιών και το απόγευμα, μετά το τέλος της εργασίας τους, κάνουν υπερωρίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων οδήγησης, χωρίς να πληρώνονται πλέον γι αυτήν την επιπλέον εργασία τους.

Η εξέταση των υποψήφιων οδηγών, λένε οι εκπαιδευτές, «είναι η ύψιστη υπηρεσία πιστοποίησης κάποιου χρήστη προκειμένου να συμμετάσχει στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας και δεν πρέπει να βασίζεται στην υπερωριακή απασχόληση».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπαιδευτές οδηγών, «οι εξεταστές δεν απεργούν, απλά απέχουν από την έξτρα εργασία τους, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους». 

Πηγή: Τα νέα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon