.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 16:55

Ρεπορτάζ - Michelin Pilot Power 3 Scooter - Παρουσίαση ελαστικού

 

Sport Commuter

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

H Michelin παρουσίασε επίσημα το νέο ελαστικό για scooter, Pilot Power 3. Το νέο Pilot Power 3 έρχεται να αντικαταστήσει το Pilot Power Pure, και να προσφέρει οδηγική απόλαυση χωρίς συμβιβασμού στην βόλτα με τα maxi-scooter.

Τεχνολογία αιχμής

Σύμφωνα με την Michelin, το νέο ελαστικό προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και ευκολία χειρισμών παράλληλα με οδηγική απόλαυση στην sport οδήγηση. Επίσης, αυξημένη διάρκεια σε σχέση με το Pilot Power Scooter, αλλά και αυξημένη σταθερότητα και ειδικότερα, υπό συνθήκες πλήρους επιτάχυνσης.

Απαιτήθηκαν τρία χρόνια για την εξέλιξη του νέου ελαστικού, με πάνω από 200.000 χιλιόμετρα να καλύπτονται κατά την διάρκεια των δοκιμών αντοχής του. Βλέποντας την αύξηση των πωλήσεων των maxi-scooters, η Michelin επένδυσε σε αυτό τον τομέα, στοχεύοντας στους χρήστες που είναι συνηθισμένοι στην σπορ οδήγηση και αναζητούν ένα ελαστικό που παρέχει εξαιρετική κατευθυντικότητα και πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα. Η κατασκευή του επωφελείται από τη τεχνολογία διπλής-γόμας του MICHELIN 2CT το οποίο συνδυάζει πρόσφυση και αντοχή. Η διαφορά (σε ποσοστό) μεταξύ αναλογίας MICHELIN Pilot Road 4 Scooter και MICHELIN Pilot Power 3 Scooter είναι οι 2 μη χαραγμένες (slick) ζώνες (ώμοι) για αυξημένη πρόσφυση στους στεγνούς δρόμους. Η αύξηση της διάρκιας ζωής σε σχέση με το απερχόμενο Michelin Power Pure SC βρίσκεται στο + 10%.

Η τεχνολογία MICHELIN 2CT, λειτουργεί σε συνδυασμό με την τεχνολογίαεγκοπών MICHELIN XST (Χ-Sipe), διασφαλίζοντας την ομοιόμορφη φθορά του ελαστικού ακόμη και κάτω απο ακραίες συνθήκες. Αυτό είναι και το μυστικό πίσω από την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα του ελαστικού και το υψηλό επίπεδο των επιδόσεών του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η τεχνολογία MICHELIN XST, χαρακτηρίζεται ειδικά για την πρωτοποριακή σχεδίαση της χάραξης, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθιές εγκοπές και αποθηκευτικούς θύλακες. Αυτό κάνει δυνατό το σπάσιμο του φιλμ τουνερού, βελτιώνοντας την δυνατότητα απομάκρυνσής του αυξάνοντας κατά συνέπεια το επίπεδο της πρόσφυσης στις βρεγμένες επιφάνειες που στην ουσία είναι στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες τιμές του στεγνού οδοστρώματος.

Η τεχνολογία MICHELIN XST+ περιλαμβάνει στρογγυλεμένες άκρες (στις 45 μοίρες) στα αυλάκια της χάραξης που βελτιώνουν την δυνατότητα επιβράδυνσης και βοηθούν στην αποφυγή ανομοιόμορφης φθοράς του ελαστικού στις ακραίες συνθήκες χρήσης. Το μεταβλητό ποσοστό σκαλίσματος εγγυάται την ιδανική πρόσφυση οποιαδήποτε κι αν είναι η γωνία κλίσης του scooter.

Πατενταρισμένη χάραξη


Πατενταρισμένη χάραξης μπροστινού ελαστικού
Κεντρική ζώνη (C): Οι προτεραιότητες του είναι πρόσφυση και επιδόσεις στην επιβράδυνση στο βρεγμένο οδόστρωμα.
Ενδιάμεσες ζώνες (I): Το ποσοστό σκαλίσματος του ελαστικού (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) αυξήθηκε ελαφρά στο 14,3% δίνοντας έμφαση στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα (μέτριες γωνίες κλίσης). Υψηλότερο ποσοστό χάραξης σε αναλογία από του MICHELIN Power Pure SC.
Ώμοι (S): Το ποσοστό σκαλίσματος (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) περίπου στο 7,2% για πρόσφυση στις μεγάλες γωνίες κλίσης.

Πατενταρισμένη χάραξη πίσω ελαστικού

Κεντρική ζώνη (C): Το ποσοστό της γόμας σε επαφή με το έδαφος είναι βελτιωμένο σε σχέση με το εμπρός. Προτεραιότητα η διάρκεια ζωής και η πρόσφυση στο στεγνό. Ενδιάμεσες ζώνες (I): Το ποσοστό σκαλίσματος (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) περίπου στο 16,4%, δίνοντας έμφαση στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα (μέτριες γωνίες κλίσης).
Ένας νέος συνδυασμός λειτουργικών πολυμερών και μιγμάτων του πυριτίου συντελεί σε αξιοσημείωτη πρόοδο στα επίπεδο πρόσφυσης στο βρεγμένο και στην διάρκεια ζωής (Λειτουργικό Πολυμερές SBR - τεχνολογία καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου).

Ο σκελετός των λινών κατασκευάστηκε από HMLS (High Modulus Low Shrinkage – Υψηλό Συντελεστή Χαμηλής Συρρίκνωσης) πολυεστέρα που επιτρέπει τον συνδυασμό δύο παραμέτρων που είναι δυνατό να ικανοποιήσουν αντικρουόμενες επιθυμίες: Η αυξημένη ακαμψία και αντοχή του σκελετού που παρέχει εξαιρετική ευκολία χειρισμών συμμάχησε με την ευκαμψία στην συμπίεση για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών στα σαμαράκια καθώς και κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης. Το εξαιρετικά στιβαρό, με βάση την αραμίδη, λινό μηδέν μοιρών, συγκρατεί το σκελετό στις φυγοκεντρικές δυνάμεις που δέχεται στις μεγάλες ταχύτητες και εγγυάται σταθερές επιδόσεις σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Οι ίνες αραμιδίου που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά της MICHELIN παρέχουν την ίδια ακαμψία με το ατσάλι αλλά έχουν μόλις το ένα πέμπτο του βάρους του.

Εξαιρετική οδηγική απόλαυση


Η οδηγική απόλαυση που προσφέρει το ελαστικό MICHELIN Pilot Power 3 Scooter μπορεί να αποδοθεί στην εξαιρετική πρόσφυση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ικανότητα ελιγμών.
Σε συνθήκες επιθετικής ή σπορ οδήγησης, έχει επίπεδο επιδόσεων υψηλό στο στεγνό οδόστρωμα. Στο βρεγμένο οδόστρωμα, ο συνδυασμός του προφίλ και της γόμας του παρέχουν αξιοσημείωτη πρόσφυση και δυνατότητα επιβράδυνσης.

Βελτιωμένες επιδόσεις και σπορ σχεδίαση κάνουν το MICHELIN Pilot Power 3 Scooter να συνδυάζει όλα τα συστατικά που απαιτούνται για απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Εξαιρετική πρόσφυση που επιβραβεύεται με βελτίωση ενόςδευτερολέπτου στο γυρολόγιο* και μεγαλη ευκολία χειρισμών πουκάλλιστα αρμόζουν στις γρήγορες βόλτες.
Μοναδική ευστάθεια στο δρόμο, που απολαμβάνεται ακόμα και κάτω από συνθήκες ακραίας επιτάχυνσης.
Αποστάσεις επιβράδυνσης που είναι κατά τρία μέτρα μικρότερες στο βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς και 10% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον πρόγονό του, το MICHELIN Power Pure SC Radial
* σε βρεγμένη πίστα με γυρολόγιο 1’05” σε δευτερόλεπτα, είναι το κέρδος της απόδοσης ανά γύρο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Για να επιτευχθεί αυτό το αυξημένο επίπεδο των επιδόσεων, το MICHELIN Pilot Pure
3 Scooter κάνει πλήρη χρήση μίας μεγάλης γκάμας προηγμένων τεχνολογιών.
Η τεχνολογία διπλής-γόμας MICHELIN 2CT τουνέου MICHELIN Pilot Power 3 Scooter, αυξάνει το επίπεδο τις πρόσφυσης στις στροφές σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και συγχρόνως βελτιώνει την διάρκεια ζωής του, αυξάνοντας την αναλογία της ανθεκτικής γόμας που χρησιμοποιείται στο πέλμα του πίσω ελαστικού (το ποσοστό της πιο
ανθεκτικής γόμας στο κέντρο του πέλματος είναι αυξημένο στο 60% σε σχέση με το 50% που ήταν στο παρελθόν).

Πρωτοποριακή χάραξη


Η εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής χάραξης που εγγυάται ομοιόμορφη φθορά σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού σκαλίσματος απο 13% στο 14,5% σε σύγκριση με τον πρόγονό του – βελτιώνει την πρόσφυση στις βρεγμένες επιφάνειες , έτσι ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα.
Χάραξη που προσαρμόζεται σε διαφορετικές δυναμικές απαιτήσεις. Η σχεδίαση της χάραξης έχει εφαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις τάσεις επιβράδυνσης στο μπροστινό ελαστικό και τις τάσεις επιτάχυνσης στο πίσω. Σε γωνία κλίσης 30 μοιρών, κατάλληλες εγκοπές διασφαλίζουν την ιδανική πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Ολοκληρώνοντας, οι ώμοι του ελαστικού είναι ομαλοί ώστε να παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε ακραίες γωνίες κλίσης στο στεγνό οδόστρωμα.

Σχεδιασμός πέλματος
• Προσαρμοσμένο για διαφορετικές φάσεις οδήγησης:
• Κέντρο - για δυνατά φρένα & έλξη...
• Στις 30°, ποσοστό σκαλίσματος 15% για
• την καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο
• Ώμοι slick εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό
• Οδηγική απόλαυση

MICHELIN TOTAL PERFORMANCE
Τα χαρακτηριστικά του νέου ελαστικού επιτρέπουν να αποδίδουν ταυτόχρονα ενισχυμένη ασφάλεια, μεγαλύτερη σιγουριά και αυξημένη οδηγική απόλαυση σε όλες τις συνθήκες και τις καταστάσεις, ακόμη και σε μακρινές αποστάσεις.

Αυξάνοντας την διάρκεια ζωής τους κατά 10%, μειώνοντας τις αποστάσεις επιβράδυνσης στο βρεγμένο οδόστρωμα και παρέχοντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις από το προγενέστερα μοντέλο χωρίς να θυσιάζεται καμία παράμετρος της απόλαυσης, το Michelin Pilot Power 3 scooter είναι η στρατηγική Michelin Total Performance.
Αυτό σημαίνει την βελτίωση όλων των παραμέτρων που συνεισφέρουν στις επιδόσεις του ελαστικού συνδυάζοντας δύο τεχνολογίες αιχμής, Michelin 2CT και Michelin XST+ καθώς επίσης και τα τελευταίας γενιάς μείγματα πυριτίου στην γόμα.

Η πρόκληση Michelin Τotal Performance επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της Michelin στο χώρο σε συνδυασμό με την επένδυση 656 εκατομμυρίων ευρώ στο τομέα της Έρευνας και Εξέλιξης ετησίως.

Σε απόδειξη αυτού, για τα ελαστικά που προορίζονται μόνο για δίτροχα, οι τεχνικοί της Michelin κατασκευάζουν 450 πρωτότυπα και αφιερώνουν 12.000 ώρες δουλειάς σε υπολογισμούς κάθε χρόνο.Με την παρουσίαση του νέου Michelin Pilot Power 3
scooter στην αγορά στις αρχές του 2016, ο Όμιλος επαναβεβαιώνει την δέσμευσή του στους χρήστες των scooter μεγάλου κυβισμού σε όλο τον κόσμο.

Διαθέσιμη γκάμα


Η γκάμα του Michelin Pilot Power 3 Scooter

Μεγέθη Θέση ΔιαθεσιμότηταΕυρώπη Διαθεσιμότητα εκτός Ευρώπης
120/70 R 15 M/C 56H PILOT POWER 3 SCOOTER F TL Εμπρός Φεβρουάριος 2016 Απρίλιος 2016
160/60 R 15 M/C 67H PILOT POWER 3 SCOOTER R TL Πίσω Φεβρουάριος 2016 Απρίλιος 2016

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon