.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 10:17

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Triumph Bonneville T120 - Thruxton R 2016

 

Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά

 


Του Τάκη Μανιάτη

Η παρουσίαση των νέων Bonneville, T120 και Thruxton R, έγινε στην Πορτογαλία. Βρεθήκαμε εκεί προκειμένου να μάθουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, και φυσικά τις νέες τιμές! Eίχαμε την τύχη μάλιστα να συνομιλήσουμε με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Superbike, Carl Fogarty, που ήταν εκεί ως πρεσβευτής της φίρμας, αλλά και τον Rhys Lawrey, κάτοχο ρεκόρ Guinness με Triumph

Διαφορές στυλ και απόδοσης


Σε ένα άκρως οικογενειακό περιβάλλον, η Triumph οργάνωσε την παρουσίαση των νέων της μοντέλων στην Πορτογαλία, όπου με έδρα το ξενοδοχείο Sheraton στην δυτική ακτή, όπου ξεκινάει ο Ατλαντικός, συγκεντρώθηκαν δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο.
Η άριστη φιλοξενία συνεχίστηκε με την παρουσίαση των νέων μοντέλων της σειράς Bonneville, του νέου T120 που αντικαθιστά το T100 και του νέου Thruxton, και στις δύο εκδόσεις, απλή και R.
Τα νέα μοντέλα χρησιμοποιούν τον νέο δικύλινδρο εν σειρά υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 1200 κυβικών εκατοστών, με την απόδοση να διαφοροποιείται μεταξύ τους - 80 άλογα στο T120, 97 άλογα στο Thruxton.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, μιας και οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν νέα πλαίσια και βελτιωμένες αναρτήσεις, νέες σέλες, Traction Control και ABS, αλλά και δυνατότητα επιλογής ρύθμισης χάρτη για την ηλεκτρονική ανάφλεξη - Road και Rain για το T120, επιπρόσθετα Sport για το Thruxton.
Όπως ήταν φυσικό, η παρουσίαση του Thruxton εστίασε στην έκδοση R που είναι η πιο πλούσια, με ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Showa Big Piston, δύο αμορτισέρ της Ohlins, και ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες της Brembo! Μία μοτοσυκλέτα που φέρει όλη την σύγχρονη τεχνολογία σε ένα άριστο ρετρό στυλ.
Ο κινητήρας του Bonneville T120 αποδίδει 50% περισσότερη ιπποδύναμη σε σχέση με τον απερχόμενο 900άρη στις 4.500σ.α.λ., 18% περισσότερη δύναμη στις ψηλές στροφές, και έχει 13% λιγότερη κατανάλωση.

Νέα πακέτα αξεσουάρ


Η Triumph ανακοίνωσε νέα σειρά αξεσουάρ που φτάνει σε αριθμό τα... 160 (!!!) ώστε να μπορεί ο κάθε αναβάτης να δημιουργεί την δική του Bonneville. Μάλιστα, έχει ετοιμάσει ήδη ένα κιτ που ονομάζεται Prestige και περιλαμβάνει αλουμινένιο αυτοκόλλητο ρεζερβουάρ, νέα μαύρη σέλα, μικρά LED φλας, τελικά εξαγωγής της Vance & Hines, διαφορετικά γκριπ, χρωμιομένα καπάκια μίζας, συμπλέκτη, σωμάτων ψεκασμού, εναλλάκτη, στην τιμή των 1170 λιρών.

Οι διαφορές σε ιπποδύναμη ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες έρχονται, υπέρ του Thruxton R, από την βελτιωμένη κεφαλή, το διαφορετικό χάρτη της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, την νέα συμπίεση, τον αυξημένο κατά 500 στροφές αριθμό περιστροφής του κινητήρα, τις ελεύθερες εξατμίσεις, τον ελαφρύτερο στρόφαλο και το μεγαλύτερο φιλτροκούτι. Δεν είναι δηλαδή το πιο εύκολο πράγμα να βελτιώσεις το απλό Bonneville T120.
Το Thruxton R έχει συγκριτικά με το παλαιότερο μοντέλο, 41% περισσότερη δύναμη στις υψηλές στροφές, φτάνοντας στους 97 ίππους, περισσότερη δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες, σε σημείο που στις 4.500σ.α.λ. η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 68%!

Άλλα 160 αξεσουάρ συνοδεύουν το Thruxton R ώστε να δημιουργήσει ο αναβάτης το προσωπικό του μοντέλο, με τρία έτοιμα κιτ, Track Racer, Cafe Racer και Performance Race, να διαφοροποιούν τελείως την μοτοσυκλέτα με επιβάρυνση 1620 και 1295 λιρών για τα δύο πρώτα, και τιμή που θα ανακοινωθεί σύντομα για το τελευταίο.
Οι τιμές των νέων Bonneville T120 και Thruxton R διαμορφώνονται στα 12.900euro και 15.900euro αντίστοιχα για την χώρα μας.
Η Triumph δημιούργησε και μία σειρά ρούχων σε συνεργασία με την Barbour, τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά από τα καταστήματα Triumph.

Το νέο T120 θα παράγεται σε χρωματισμούς Jet Black, Cinder Red, Jet Black & Pure White, Cranberry Red & Aluminium Silver.
Το Τ120 Black θα παράγεται σε Jet Black και Matt Graphite.
To Thruxton θα παράγεται σε χρωματισμούς Jet Black, Pure White και Competition Green.
Το Thruxton R θα παράγεται σε Diablo Red, Silver Ice και Matt Black.

Αφού απολαύσαμε την παρουσίαση και μάθαμε τα νέα αναφορικά με την σειρά Bonneville, ετοιμαστήκαμε για την οδήγηση που περιλάμβανε διαφορετικές διαδρομές για τα T120 και Thruxton, στην Πορτογαλική ύπαιθρο, διαδρομές που ταιριάζουν στο κάθε διαφορετικό στυλ. Περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο που θα ακολουθήσει σύντομα.

Φωτογραφίες

{gallery}reportaz/2016/triumph/bonneville_portugal/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 11:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon