.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 10:28

Είχαν κλέψει 11 μοτοσυκλέτες, 20 κράνη & 18 ζευγάρια γάντια

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάτρα

 

Συνελήφθησαν στην Πάτρα δύο άτομα που είχαν κλέψει 11 μοτοσυκλέτες, ενώ παραβιάζοντας μπαγκαζιέρες είχαν κλέψει και 20 κράνη, 18 ζευγάρια γάντια, κ.α.

Στις 5/3/2016, στην Πάτρα οι δράστες επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και επιχείρησαν να παραβιάσουν τη γυάλινη τζαμαρία του, ρίχνοντας σε αυτή πέτρα, χωρίς να όμως να το καταφέρουν και στη συνέχεια μετέβησαν σε κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή επιχειρώντας με τον ίδιο τρόπο να παραβιάσουν τη θύρα του.

Άμεσα μετέβησαν στους τόπους των περιστατικών οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης, στη θέα των οποίων οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε, διότι όπως προέκυψε την είχε αφαιρέσει στις (1-3-2016) στην Πάτρα, από ημεδαπή.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες την τελευταία εβδομάδα, είχαν διαπράξει ακόμη επτά διαρρήξεις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει 1.330 ευρώ και είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στις τζαμαρίες τους.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, ο 43χρονος και ο 33χρονος, ενεργώντας από κοινού ή μόνοι τους, αφαιρούσαν δίκυκλα από διάφορες περιοχές της Πάτρα και στη συνέχεια μετέβαιναν από κοινού στα πρακτορεία τα οποία επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν σπάζοντας τις τζαμαρίες αυτών με πέτρες.

Επιπλέον, το τελευταίο έτος οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει ακόμη δέκα μοτοσικλέτες εκ των οποίων οι επτά έχουν βρεθεί από αστυνομικές Υπηρεσίες και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε άλλες έξι, τουλάχιστον, περιπτώσεις, είχαν παραβιάσει μπαγκαζιέρες μοτοσικλετών, από τις οποίες αφαιρούσαν κράνη, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 43χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα παρακάτω αντικείμενα ως προερχόμενα από κλοπές :

  • 20 κράνη,
  • 5 μπαγκαζιέρες
  • Πληθώρα εγγράφων μοτοσικλετών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, ΚΤΕΟ κ.α ),
  • 18 ζεύγη γαντιών δικυκλιστών
  • 8 αδιάβροχα μπουφάν

Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 33χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon