.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 14:09

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση αγωνιστικών ομάδων Yamaha 2016

 

Τα έβαψε όλα μπλε!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Το σύνθημα ήταν ''Paint Blue" και αυτό καταλάβαμε για τα καλά στην παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων της Yamaha: Το μπλε χρώμα, θα τρέχει φέτος σε κάθε κατηγορία, σε motocross, enduro και ταχύτητα!

Εκδήλωση υψηλού επιπέδου


Η πρόκληση για την παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων της Yamaha από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ήταν ξεκάθαρη: Paint Blue. Πόσο μπλε όμως, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αν δεν βρισκόμασταν την κατάλληλη στιγμή στον πολυχώρο Αθηναίς στο κέντρο της Αθήνας, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση των ομάδων που υποστηρίζονται από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και τρέχουν με τις μπλε μοτοσυκλέτες.
 
Η εκδήλωση; Σε παγκόσμιο επίπεδο, με καλεσμένους από κάθε μέσο, δημοσιογράφους, αγωνιζόμενους και βοηθούς / μηχανικούς, στην οποία, ο κος Θοδωρής Παπαδόπουλος έκανε την εκφώνηση, ανακοινώνοντας τα σχέδια της εταιρίας. Ενημέρωσε μάλιστα πως η Yamaha, από τις πρώτες νίκες της με την YA-1 το 1955, στο Mt. Fuji Ascent και στο Asama Highlands έως και την κατάκτηση του Triple Crown το 2015, συνεχίζει για 60 χρόνια να πρωταγωνιστεί στους αγώνες.
 
Ο υπεύθυνος αγωνιστικού, κος Ανδρέας Κοσκινάς, συνέχισε παρουσιάζοντας τις ομάδες και τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν φέτος, ανά είδος. Πρώτα όμως, είχαν σειρά οι πρωταθλητές με Yamaha το 2015, με τους Δημήτρη Κοντολέτα (ΜΧ1), Γιάννη Τουρατζίδη (MX2), Φραγκίσκο Ζούνη (MX2T), Ανδρέα Ανδρέου (MX85), Κωνσταντίνο Ντούζο (Quad - Motostuff), Δημήτρη Βαγγελάκο (Enduro E1 & Γενική κατάταξη), να παρουσιάζονται και να καταχειροκροτούνται.
 
Στην συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κος Σωτήρης Χατζίκος, σημείωσε πως παρά την ανευθυνότητα της Ομοσπονδίας που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις ημερομηνίες των αγώνων, η Yamaha στηρίζει το πρωτάθλημα και ελπίζει.
 
Δήλωσε μάλιστα πως στηρίζει τα μηχανοκίνητα σπορ ενισχύοντας την πυραμίδα των αναβατών, της οποίας η βάση αποτελείται για την Yamaha από τα R125 / R3 Cup, τα Riding Schools και το Challenge.

Παρουσίαση ομάδων

Τον λόγο αργότερα πήρε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο Motocross, Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την θέση του προπονητή της αντίστοιχης ομάδας, για να προχωρήσουν σε παρουσίαση των υποστηριζόμενων αναβατών για το 2016.
 
Οι αναβάτες αυτοί για το Motocross είναι:
  • Δημήτρης Κοντολέτας (ΜΧ1)
  • Λυρίου Νίκος (MX2)
  • Γιάννης Τουρατζίδης (MX2)
  • Μανόλης Κρητικός (MX2)
  • Ανδρέας Ανδρέου (MX85)
  • Δημήτρης Βαγγελάκος (MX1)
  • Κωνσταντίνος Ντούζος (Quad - Motostuff)
Ακολούθησε η παρουσίαση της υποστηριζόμενης ομάδας Yamaha Enduro Worksbike, με τον Δημήτρη Χελιώτη να παρουσιάζει μαζί με τον Ανδρέα Κοσκινά τους αγωνιζόμενους.
 
Αυτοί είναι οι: Φοίβος Κολιοπάνος, Γιώργος Πισιμάνης, Γιάννης Σεβαστόπουλος και Δημήτρης Βαγγελάκος.
 
Η πρώτη έκπληξη της βραδιάς ήρθε με την ανακοίνωση της Yamaha στην στήριξη της Πολυτίμης Κυριακοπούλου στους αγώνες Rally που θα συμμετάσχει φέτος. Η Τίμη Κυριακοπούλου θα συμμετάσχει μέσα σε άλλους, και στον αγώνα Libya Rally 2016, στην Αφρική, πάνω σε μία ειδικά τροποποιημένη WR 450F.
 
Ακολούθησε το πρωτάθλημα ταχύτητας στο οποίο η Yamaha επιστρέφει με υποστηριζόμενες ομάδες που είναι οι εξής:
  • Yamaha Πιερράκος, με αναβάτες τους Σωτήρη Μπεγνή (R1 - Formula Extreme), Νότη Παπαπαύλου (Open / R3 Challenge)
  • Yamaha Παπαγεωργίου με αναβάτη τον Άλεξ Παπαγεωργίου (Supersport)
  • Yamaha Πιπερίγκος με αναβάτη τον Δημήτρη Παπαγγέλου (Supersport)
  • Yamaha Τσώκος με αναβάτη τον Άκη Τσώκο (Racing)
  • Λέανδρο Ντότσικα (Racing)
  • Yamaha Σιφναίος με αναβάτη τον Σεραφείμ Σιφναίο (Racing)
  • Wolf Racing Motul με αναβάτη τον Χάρη Παρασκευόπουλο (Formula Extreme)

Το μέλλον των αγώνων

Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση του YZ125 Cup, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού που έχει ως στόχο να δημιουργήσει νέα ταλέντα, στον οποίο θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα οι Δημήτρης Τουρατζίδης και Στέλιος Σκόρδας.
 
Επόμενη παρουσίαση ήταν αυτή του R3 Challenge που θα διεξαχθεί φέτος παράλληλα με την κατηγορία Νέων αναβατών. Η Yamaha προσφέρει μία μοτοσυκλέτα YZF R3 με πλήρες κιτ αναβάθμισης, έξι σετ ελαστικά Continental, τέντα 3x3, 
 
Έκπτωση 25% σε ανταλλακτικά/αναλώσιμα/τεχνικά αξεσουάρ, δωρεάν ρύθμιση και επισκευή αναρτήσεων, δωρεάν τοποθέτηση και υποστήριξη ελαστικών. Όλα αυτά, με ετήσιο κόστος παραχώρησης, μοτοσυκλέτας και ΚΙΤ για αγωνιζόμενους, στην τιμή των 2.000 euro!!
 
Η μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει στο ΚΙΤ αναβάθμισης: Εξάτμιση full Akrapovic, πλήρες σετ fering, σέλας, αυτοκόλλητων, κάλυμμα αλυσίδας και μανέτας φρένου, σετ κλιπ ον και στόπερ τιμονιού, σετ μαρσπιέ αναβάτη, K-Tech αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες, σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης. Ήδη, εννέα αναβάτες και αναβάτριες έχουν δηλώσει συμμετοχή για το R3 Challenge, οι οποίοι παρουσιάστηκαν και επίσημα από την εταιρία.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με την παρουσίαση των αναβατών και αναβατριών του μέλλοντος: Ο Θανάσης Χούντρας από την σχολή Riding School, παρουσίασε την μικρογραφία πίστας που έχει δημιουργηθεί στην έδρα της σχολής, στο Καπανδρίτι, όπου διδάσκονται μικρά παιδιά, στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας με ασφάλεια.
 
Ο κος Σωτήρης Χατζίκος έκλεισε την εκδήλωση δείχνοντας τη στήριξη της εταιρίας σε κάθε προσπάθεια που βοηθάει τους μικρούς να αποτελέσουν το μέλλον του μοτοσυκλετισμού στην χώρα μας, και άφησε τους μικρούς μας φίλους να χαιρετήσουν τους παρευρισκόμενους με μία δήλωση που αντιπροσωπεύει τον καθένα.
 
Το Paint Blue της Yamaha, τελικά, δεν άφησε κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού άβαφο!

Φωτογραφίες

{gallery}reportaz/2016/yamaha/parousiasi_agonistikon_omadon/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon