.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:08

Ρεπορτάζ - Εφαρμοσμένη τεχνολογία από την KTM SEE A.E.

 

Για τους Έλληνες φοιτητές

 


H KTM, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στην Ευρώπη, αναπτύσσει και σχεδιάζει μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων και βρίσκεται πάντα στην κορυφή της τεχνολογίας, καλύπτοντας όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αναβάτες, έχοντας μια πληθώρα παγκόσμιων επιτυχιών στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Με στόχο να διαδώσει αυτή τη τεχνογνωσία στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στους φοιτητές που την χρειάζονται ως εφόδιο για το μέλλον, η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της KTM South East Europe AE, που αποτελείται από τον After Sales Manager κ. Κώστα Καλαντζόπουλο, τον Αρχιμηχανικό της εταιρείας κ. Τάσο Αθανασόπουλο και τον κ. Ιγνάτιο Σαμιώτη του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών, βρέθηκε και πάλι σε μια αίθουσα του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ, για να παραδώσει ένα Τεχνικό Σεμινάριο.

Αντικείμενο αυτού του σεμιναρίου ήταν η αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση του κινητήρα ΚΤΜ 450 SX-F μοντέλο 2016, ενός εκ των κορυφαίων μονοκύλινδρων κινητήρων στον κόσμο. Προηγήθηκε τεχνική παρουσίαση επεξηγώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον κινητήρα αυτό να βρίσκεται στην κορυφή της τεχνολογίας. Ο κινητήρας όπως και ολόκληρη η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή, για το 2016.

Οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και άρπαξαν την ευκαιρία που είχαν για να εκφράσουν τις απορίες τους. Με φανερό ενθουσιασμό, ήταν αρκετά προσηλωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης συζητήθηκαν τεχνολογικά θέματα που αφορούν τα υλικά κατασκευής του κινητήρα, τις επιμέρους σχεδιαστικές επιλογές σχετικά με τις επιδράσεις των κινούμενων μηχανικών μερών και της συγκέντρωσης μαζών, όπως και άλλα πολλά.

Η KTM South East Europe AE θέλει να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. για τη φιλοξενία και τον Επίκουρο Καθηγητή Dr Μιχάλη Παπουτσιδάκη, που είναι πάντα θετικός ως προς την πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων και αφιερώνει χρόνο για την οργάνωσή τους, όπως και για την ενημέρωση των φοιτητών.
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά τέσσερα Τεχνικά Σεμινάρια στις εγκαταστάσεις του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. στα τμήματα Μηχανικών Αυτοματισμού και Μηχανολογίας, και χαιρόμαστε πολύ που θα υπάρχει και συνέχεια.
Οι σχετικές βεβαιώσεις που παραδόθηκαν στους φοιτητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο, είναι, αναμφισβήτητα, ένα ξεχωριστής σημασίας «χαρτί» στο βιογραφικό τους.

Έπεται συνέχεια με περισσότερα σεμινάρια για το δεύτερο μέρος του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon