.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 18:07

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση ΚΤΜ SX - EXC 2016

 

Παγκόσμια πρότυπα!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Σε ένα κάστρο, στην Πεντέλη, έγινε η παρουσίαση των off road μοτοσυκλετών της KTM, motocross και enduro, σε ένα ευχάριστο κλίμα που θύμιζε παγκόσμια διοργάνωση! Φέτος, ήταν η χρονιά των motocross να οδηγήσουν τις εξελίξεις!

Με τον αέρα παγκοσμίου


Όπως μας έχει συνηθίσει η KTM S.E.E. σε άριστες παρουσιάσεις, προχώρησε για μία ακόμη φορά στην διοργάνωση της παρουσίασης των νέων μοντέλων της, αυτή τη φορά μέσα στην Αττική, στην Πεντέλη. Ο χώρος που βρέθηκε μας θύμισε αντίστοιχες παρουσιάσεις στο εξωτερικό: Ο πύργος της Δούκισας της Πλακεντίας, ένα μέρος όπου, ο χειμωνιάτικος καιρός, σε συνδυασμό με τις πορτοκαλί τέντες, έδεσε άριστα την παλιά με την σύγχρονη εποχή. Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με την Michelin, της οποίας τα νέα ελαστικά Michelin Starcross 5 ήταν εκεί, σε Soft, Medium και Hard, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε αναβάτη (θα ακολουθήσει σχετικό ρεπορτάζ). Η παρουσίαση τους έγινε από τον κο Πετρή.

Αν και το κάστρο ήταν όντως εντυπωσιακό, εμείς σταθήκαμε στα νέα μοντέλα της πορτοκαλί εταιρίας τα οποία και μας ενδιέφεραν περισσότερο όπως ήταν φυσικό.

Φέτος ήταν η χρονιά των motocross μοντέλων, τα οποία είναι τελείως νέα - όπως συμβαίνει κάθε λίγα χρόνια. Έτσι, ο μέγιστος χρόνος της παρουσίασης αφιερώθηκε για κυρίως για τα τετράχρονα SX-F 250, 350 και 450, αλλά και για το δίχρονο SX 125-150 - το 250 δεν έχει αλλαγές για το 2016.
Δεν έλειψαν ωστόσο τα Enduro EXC-F 250, 350, 450, το δίχρονο EXC 250, και το ηλεκτρικό Freeride E, να συμπληρώσουν την γκάμα των νέων μοντέλων 2016.

Την παρουσίαση άνοιξε η κα Ίλια Κοντού, διευθύνων σύμβουλος της KTM S.E.E., και συνέχισε ο κος Κώστας Καλαντζόπουλος, τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, αναφερόμενος στις αλλαγές των μοντέλων. Παρόν ήταν και ο δήμαρχος της Πεντέλης, κος Στεργίου, ο οποίος μίλησε για τις αγαπημένες του μοτοσυκλέτες, όντας και αυτός μοτοσυκλετιστής.

Η έκπληξη της βραδιάς αφορούσε στην παρουσία του Giovanni Sala, 6 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή enduro, 4 φορές νικητή στο ISDE, και 3ος στο Dakar, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα ως καλεσμένος της KTM, για να παρευρεθεί στα Off Road Days που ακολουθούσαν τις αμέσως επόμενες μέρες!

Ριζικές αλλαγές


Εστιάσαμε στις σημαντικότερες αλλαγές των μοντέλων που θα παρουσιαστούν άλλωστε και μεμονωμένα σε ξεχωριστά άρθρα:

Motocross SX - SX-F:
Διαθέτουν νέο πλαίσιο και νέο υποπλαίσιο, νέα σέλα και νέο χαμηλότερο τιμόνι με ελαστικές βάσεις, νέα γκαζιέρα και ODI grips, πιο αποτελεσματικό ψυγείο, νέο φιλτροκούτι και νέο σώμα ψεκασμού, νέα πλαστικά περιφερειακά, μπαταρία Li-On που είναι 1kg ελαφρύτερη, νέους λαιμούς εξαγωγής καυσαερίων και νέο τελικό, ελαφρύτερο ψαλίδι, νέο μοχλισμό αμορτισέρ με νέες ρυθμίσεις, νέα μαρσπιέ, νέα καπάκια κινητήρα για αποβολή λάσπης, ελαστικά της Dunlop MX 32, μπροστινό σύστημα WP AERforce με αέρα, ελαφρύτερο κατά 1,4kg!
Χαρακτηριστικά, το 450 SX-F, έχει ελαφρύνει κατά 3.9 κιλά, φτάνοντας πλέον να ζυγίζει 100,4 κιλά από 105,5! Το 350, από 104,5 κιλά έφτασε στα 99,9, το 250 SX-F από τα 102,2 στα 98,5 κιλά, και το 125, από τα 90,4 στα 87,8 κιλά!

Enduro EXC / EXC-F:
Διαθέτουν νέες ρυθμίσεις στο μπροστινό σύστημα, μικρότερης διαμέτρου μπροστινό άξονα, νέες πλάκες τιμονιού CNC, σέλα "Selle Dalla Valle", πορτοκαλί ελατήριο στο αμορτισέρ, ποδιά κινητήρα, νέο διακόπτη φώτων Leonelli και νέα γραφικά.

Θα ακολουθήσουν ξεχωριστά λεπτομερή άρθρα για τις motocross και enduro μοτοσυκλέτες της KTM του 2016, τις οποίες και οδηγήσαμε αμέσως μετά την παρουσίαση στην πίστα της Πεντέλης, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα Off Road Days, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ιδιώτη να γνωρίσει από κοντά την πορτοκαλί Off Road οικογένεια.

Η βραδιά έκλεισε με βράβευση των αναβατών και πρωταθλητών της KTM σε motocross και enduro, Σταμάτη Δημολιάνη και Αλέξη Ζιώρα, από τον κο Σόλωνα Κοντό, αλλά και γεύμα σε κοντινή ταβέρνα για να... τιμήσουμε και την περιοχή!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon