.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 10:12

Ρεπορτάζ – RideIt Adventure Training Level 2

Οι μαθητές πετάνε κυριολεκτικά!

 

Η εκπαιδευτική χρονιά της σχολής ασφαλούς οδήγησης RideIt, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! Το τελευταίο σεμινάριο Adventure Training Level 2 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της σχολής, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, με τους αναβάτες – μαθητές να δίνουν το παρόν από νωρίς το πρωί.

Κορυφαία εκπαίδευση

Το φιλικό κλίμα συνεχίστηκε για μία ακόμη φορά με το μάθημα να ξεκινάει από επανάληψη του Adventure Training level 1 αλλά και της πρόσφατης εκπαιδευτικής εκδρομής που έγινε στα Βίλια ως προπόνηση για το Level 2.
Αργότερα, όλοι οι μαθητές έκαναν την βόλτα τους μέσα στο τεχνολογικό πάρκο, οδηγώντας σε σφιχτές διαδρομές, επαναλαμβάνοντας ασκήσεις με κλειστές στροφές, σε κώνους αλλά και φυσικά εμπόδια, και βελτιώνοντας την τεχνική τους ώστε να οδηγούν με άνεση και ασφάλεια. Στόχος του Adventure Training Level 2 είναι να μπορεί ο κάθε αναβάτης να κάνει πράξη πράγματα που έχει στο μυαλό του, αλλά και πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η μοτοσυκλέτα του αλλά και αυτός, μπορούν να πραγματοποιήσουν. Έπειτα από σκληρή προπόνηση και διάλλειμα για μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο, οι αναβάτες βρέθηκαν στο βουνό όπου διδάχθηκαν τους σωστούς τρόπους για να γυρίζουν την μοτοσυκλέτα σε αδιέξοδα, αλλά και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σε λόφους με απότομες κλίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν λίγο μετά, οι αναβάτες να πηγαίνουν τόσο καλά, ώστε κάποιοι από αυτούς δοκίμασαν την τύχη τους στα… άλματα! Το επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα, οι απότομες κατηφόρες συνεχίζονταν με κλειστές στροφές με αργές ταχύτητες, και απότομες ανηφόρες ξανά. Και δίπλα, τα άλματα έδιναν και έπαιρναν, δείχνοντας ότι το επίπεδο αυτούς του Level 2 ήταν αρκετά ανεβασμένο, και πως είχε φτάσει η ώρα του παιδιού!
Το σεμινάριο συνεχίστηκε με βόλτες εκτός δρόμου στην περιοχή της Αναβύσσου, σε διαδρομές που περιελάμβαναν και μονοπάτια, σε χαμηλέ κορφές, και γενικά σε μέρη όπου οι αναβάτες πριν εκπαιδευτούν, δεν περίμεναν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν.

Αστείρευτες δυνατότητες

Οι δυνατότητες των μοτοσυκλετών είναι αστείρευτες, αλλά και των αναβατών, εκπληκτικές. Ο ιδανικός συνδυασμός με την σωστή εκμάθηση στην σχολή ασφαλούς οδήγησης RideIt, δημιουργεί ένα ιδανικό πακέτο το οποίο μεταμορφώνει τους αναβάτες, τους κάνει να απολαμβάνουν τις μοτοσυκλέτες τους, τους ωθεί σε νέες διαδρομές, πάντα με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια.
Το Adventure Training Level 1 έκλεισε με απονομές πιστοποιητικών παρακολούθησης του σεμιναρίου, γέλια και πειράγματα, αλλά και ανακοινώσεις για τα νέα και ενδιαφέροντα πράγματα που έρχονται την νέα χρονιά.
Καλές γιορτές σε όλους!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 11:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon