.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 11:09

Ρεπορτάζ – 3ο ScooterMotoFestival 2014

Με πλήθος εταιριών

 

 

Το 3ο ScooterMotoFestival πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε, από τις έως και 7 Απριλίου, με συμμετοχή αρκετών εταιριών του χώρου.

Προσθήκη μοτοσυκλετών

Με την προσθήκη μοτοσυκλετών συνέχισε για 3η φορά η διοργάνωση του Scooter Festival που φέτος μετονομάστηκε σε ScooterMotoFestival. Ο χώρος γνωστός, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου στήθηκαν τα περίπτερα των εταιριών, τόσο στις ήδη υπάρχουσες αίθουσες όσο και στον υπαίθριο χώρο.
Συναντήσαμε όπως μπαίναμε την KTM SEE με τις KTM και Husqvarna, με τα νέα μοντέλα Enduro αλλά και το κτήνος 1290 Super Duke R, αλλά και την γκάμα με τις βέσπες της LML, αλλά και την Skyteam με αντιγραφές παλιών ιστορικών γιαπωνέζικων δίτροχων. Στην πρώτη κλειστή αίθουσα δεξιά, βρισκόταν όπως και πέρσι η Mototrend, αντιπρόσωπος της Kymco, με όλη την γκάμα, από τα Agility μέχρι και K-XTC 300, People και Downtown. Στην ίδια αίθουσα βρισκόταν και η Μοτοδυναμική, αντιπρόσωπος της Yamaha, με το νέο MT-07 να φιγουράρει σε πρώτη θέση, πλαισιωμένο από το MT-09 Rally, το νέο Super Tenere 1200 με τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, αλλά και πολλά scooter, όπως το X-City και το Xenter.
Παρούσα ήταν και η Ηλιοφίλ με όλα τα νέα μοντέλα της Triumph, το νέο Tiger 800 XC SE με το κόκκινο πλαίσιο, Street Triple σε απλή και R έκδοση, Bonnevile και Thruxton, αλλά και Tiger 1050 Sport.

Honda, Ducati, BMW, Piaggio και SYM

Η Honda βρισκόταν στον ίδιο χώρο με πέρσι, με όλη την γκάμα των μοτοσυκλετών και scooter που αντιπροσωπεύει, από τα CB500X και Integra, μέχρι το Crosstourer 1200, VFR 1200, SH 150i Mode και 300, αλλά και το Forza 300, που ήταν μόνο μερικά από τα μοντέλα της.
Η BMW Motorrad είχε παρουσία με το νέο F 800GS Adventure, το R 1200 GS Adventure, το κλασικό και μοναδικό επετειακό 1200 NineT, το naked S 1000R αλλά και άλλα μοντέλα που έχουμε ήδη δει να κυκλοφορούν στην χώρα μας.
Πρώτες παρουσίες και για την Ducati το 899 Panigale, το Diavel σε carbon αλλά και κόκκινο χρωματισμό, όπως και τα Hyperstrada και Multistrada, αλλά και φυσικά το ολοκαίνουριο Monster 1200s.
Παρούσα και η MV Agusta μέσω του αντιπροσώπου Βασίλη Ευθυμίου, με τα Rivale 800, Dragster 800, F4 1000 και F3, με μοναδική ποιότητα και φινίρισμα.
Η Piaggio Hellas συμμετείχε με όλη την γκάμα των μοτοσυκλετών που αντιπροσωπεύει, με την Piaggio να δίνει έμφαση στα scooter, όπου είδαμε από κοντά την νέα Primavera και την 946, ενώ η Aprilia είχε τα μεγάλα δρόμου μοντέλα, όπως το RSV4, το Tuono, αλλά και το Caponord 1200. Παρούσα και η Moto Guzzi με το V7 Racer που τράβηξε τα βλέμματα.
Από εταιρίες, ήταν ακόμη η Γκοργκόλης Α.Ε. με όλη την γκάμα των scooter με την ναυαρχίδα, Maxsym 600i να στέκεται σε κεντρικό σημείο, την γκάμα της Daytona αλλά και της Modenas, όπως και τα ATV της SYM για πρώτη φορά να κάνουν δημόσια παρουσία στον εξωτερικό χώρο. Η εταιρία είχε παρουσία επίσης και με τις βαλίτσες Shad που αντιπροσωπεύει, όπως και με τα ποδήλατα Giant.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά και τα Mobster Pit Bikes που αντιπροσωπεύει η εταιρία Moto Petsas, τα οποία είδαμε στο περίπτερο του Γιώργου Χάλαρη.

Εταιρίες ελαστικών και περιφερειακών

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι εταιρίες ελαστικών Heidenau - Γαλάτσης, η Mitas - Πατμανίδης, η Perfect fairings που κατασκευάζει περιφερειακά μοτοσυκλετών, η MPF-Γρίβας, με τις ζελατίνες που κατασκευάζει για όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών, η Extra Products με αναρτήσεις της Ohlins, WP, και άλλα περιφερειακά και αναλώσιμα, τα ρούχα μοτοσυκλετιστή Scott – Κεϊσόγλου, τα ηλεκτρικά scooter ΕΜW, ο Πασχάλης Τσαρούχας με την σειρά βιβλίων του και το τελευταίο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, αλλά και το κατάστημα e-moto.gr με ανταλλακτικά και αξεσουάρ, και διάφορες άλλες εταιρίες.

Παρόν ήταν και ο Νότης Παπαπαύλου που συμμετέχει στο Moriwaki Cup ενώ ο Λευτέρης Πίππος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έκανε show trial σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Την εκδήλωση πλαισίωσε και η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας η οποία έφερε πολλά σπάνια μοντέλα που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και σε λειτουργία στην χώρα μας, όπως και το Scooter Club Hellas, που για μία ακόμη φορά, τίμησε την εκδήλωση με την ηχηρή παρουσία του.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon