.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 13:14

Ρεπορτάζ - Eurasia Bike Expo 2014

Νέα μοντέλα στην Κωνσταντινούπολη

 


Του Στέφανου Σαράντη

Μίζα πάτησε για άλλη μια χρονιά η Eurasia Bike Expo για το 2014 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, όπου βρεθήκαμε και αποτυπώσαμε τις καλύτερες εικόνες από τα νέα μοντέλα του 2014.

Με κοινό για δύο Ηπείρους άνοιξε τις πόρτες της την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 2 Μαρτίου για να φιλοξενήσει φίλους των δύο τροχών, μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου, η έκθεση Eurasia 2014.
Αν και τα περισσότερα νέα μοντέλα έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους στις διεθνής εκθέσεις, ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στην γείτονα χώρα, κι έτσι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Έλειψαν ωστόσο νέες παρουσιάσεις, αλλά και η Kawasaki η οποία έλαμψε δια της απουσίας της.
Ξεχώρισε η BMW, με παρουσίαση τεσσάρων νέων μοντέλων (R1200GS Adventure LC, R1200RT LC, BMW niteT και S1000R), η ΚΤΜ με το μοναδικό Duke των 1290 κυβικών και το RC390. Στην MV Agusta είδαμε το νέο 800 Dragster και συνεχίσαμε με όλες τις προτάσεις από όλες τις εταιρίες. Ανανεωμένα ήταν από την Yamaha τα νέα FJR1300, XT1200Z Super Tenere και XT660Z Tenere.
Αρκετά μεγάλες ήταν ενδιαφέρουσες ήταν και οι προτάσεις σε αξεσουάρ και εξοπλισμό μοτοσυκλέτας και αναβάτη από όλες τις εταιρίες, τόσο από αυτές των κατασκευαστών μοτοσυκλετών, αλλά και από τις aftermarket.
Για άλλη μια χρονιά ο μοναδικός Chris Pfeiffer εξέπληξε το κοινό με τα μοναδικά του κόλπα πάνω στην BMW του, τον οποίο αποθέωσαν οι παρευρισκόμενοι. Μοναδική ήταν και ανταπόκριση του κόσμου που πραγματικά γέμισε την έκθεση σε σημείο που μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Δεν έλειψαν οι προτάσεις για τους φίλους του ποδηλάτου, με εκθέματα ποδηλάτων αλλά και αξεσουάρ τόσο σε αγωνιστικό, τουριστικό αλλά και καθημερινής χρήσης επίπεδο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 13:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon