.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 13:16

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Husqvarna 2014

Reunion!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Αυτό το reunion διαφέρει σημαντικά από αυτά που γνωρίζουμε. Μετά από 111 χρόνια παρουσίας, η Husqvarna απορροφά την Husaberg και με την δύναμη της KTM βλέπει το μέλλον πιο δυναμικά από ποτέ.

What belonged together, belongs together

Η Husqvarna είναι η παλαιότερη εταιρία παραγωγής μοτοσυκλετών που υπάρχει ακόμη, και από το 1903 που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, έχουν αλλάξει πολλά στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Έχοντας περάσει από τα χέρια της μητρικής εταιρίας στην Electrolux το 1977, αλλά και στο Group Castiglioni το 1987, έφτασε στα χέρια της BMW Motorrad το 2007 για να καταλήξει τελικά στην ιδιοκτησία του Stefan Pierer, μεγαλομετόχου της KTM, το 2013.

Έκτοτε, το reunion έχει ως εξής: "What belonged together, belongs together!" Μετά από 25 χρόνια παρουσίας της Husaberg, η οποία δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς που έμειναν στην Σουηδία, το 1987, μόλις το εργοστάσιο μετακόμισε στην Ιταλία, οι δύο εταιρίες συγχωνεύτηκαν. Και το αποτέλεσμα, το είδαμε από κοντά στην παρουσίαση που έκανε η ελληνική αντιπροσωπεία KTM SEE, στην Αθήνα.

Σε ένα φιλικό χώρο, δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου είδαν για πρώτη φορά επίσημα τις μοτοσυκλέτες της Husqvarna που έχουν έρθει βέβαια εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Παρούσες ήταν μία motocross FC 350, μία δίχρονη enduro ΤΕ 300 και μία τετράχρονη enduro ΤΕ 450. Τα ονόματα διαφέρουν από παλιά: Four Enduro – FE για τις τετράχρονες endurο, Two Enduro – TE για τις δίχρονες enduro, Four Cross – FC για τις τετράχρονες motocross και Two Cross –TC για τις δίχρονες motocross. Το όνομα WR που είχαν οι δίχρονες enduro της Husqvarna παλιά, όπως και το TE που είχαν οι τετράχρονες enduro, αλλά και το TC που είχαν οι τετράχρονες motocross, δεν υπάρχουν πια.

Οι διαφορές

Την παρουσίαση άνοιξε η κα. Ίλια Κοντού, marketing manager της KTM SEE, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και εξηγώντας αμέσως μετά, ότι η διανομή των προϊόντων Husqvarna γίνεται από την ίδια εταιρία που είναι και η ιδιοκτήτρια. Αναφέρθηκε στο ότι, τα καταστήματα KTM δεν μπορούν να πωλούν παράλληλα Husqvarna μοτοσυκλέτες και ανταλλακτικά, και ότι οι λευκές – μπλε μοτοσυκλέτες θα έχουν το δικό τους δίκτυο. Ήδη έχει αναλάβει την βόρεια Ελλάδα το κατάστημα του Νίκου Ζουρνατζή στην Καστοριά, ενώ στην Αθήνα οι μοτοσυκλέτες θα βρίσκονται στο Hellinstore 500, στην Βουλιαγμένης 500.

Θα υπάρξει πλήρη υποστήριξη στον τομέα των ανταλλακτικών όσον αφορά τις νέες μοτοσυκλέτες, ενώ για τις προηγούμενες ιταλικές Husqvarna, θα υπάρχει πλήρης κάλυψη. Ενημερωθήκαμε παράλληλα ότι η εταιρία της Husqvarna έχει έδρα στην Γερμανία και όχι στην Αυστρία όπως περιμέναμε.

Ο κος Σόλων Κοντός, διευθύνων σύμβουλος της KTM SEE δήλωσε ότι η Husqvarna είναι premium προϊόν και γι’ αυτό επέλεξαν να βγάλουν μία τιμή μόνο, η οποία διαφέρει ελαφρώς +2% από τις αγωνιστικές τιμές των αντίστοιχων μοτοσυκλετών KTM. Δεν θα υπάρξει αγωνιστική τιμή για τις Husqvarna και θα ισχύσουν μόνο οι ανακοινωμένες τιμές.
Τον λόγο πήρε ο Κώστας Καλατζόπουλος ο οποίος μας εξήγησε τις τεχνικές διαφορές των μοτοσυκλετών Husqvarna αλλά και τις διαφορές που έχουν από τις αντίστοιχες KTM.
Οι Husqvarna διαθέτουν μπροστινά συστήματα 4CS της WP που επιτρέπουν την γρήγορη αλλαγή σεταρίσματος και service, κάτι που κάποιος αναβάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Επίσης, οι πλάκες του μπροστινού συστήματος είναι διαφορετικές, το ψαλίδι είναι χυτό αλουμινένιο, ενώ διαθέτουν μοχλισμό στην ανάρτηση – όπως οι KTM SX. Επίσης, το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο, ένα συνθετικό υλικό που είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο από το αλουμίνιο, ενώ περιλαμβάνει ταυτόχρονα και το φιλτροκούτι.

 Παρουσία και στους αγώνες

Οι πανέμορφες λευκές – μπλε μοτοσυκλέτες τράβηξαν τα μάτια των παρευρισκομένων μέχρι που πήρε το λόγο ο Νίκος Ζουρνατζής και ανακοίνωσε την αγωνιστική εμπλοκή της εταιρίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro με ομάδα που έχει ετοιμάσει ο ίδιος και αναβάτες τους Αντώνη Δήμου (Ε2 – Husky TE 250), τον Αρτέμη Σφηναρολάκη (EJ – Husky TE 125), και τον Νίκο Ζουρνατζή (EV –Husky FE 350), αλλά και στο motocross με τον Αλέξη Γεωργαντά (MX2 – Husky TC 250).
Παράλληλα, η Husqvarna θα έχει παρουσία στους αγώνες enduro όπου θα προσφέρει βοήθεια στους αναβάτες της εταιρίας, ενώ και στο motocross, στις τέντες της KTM SEE, θα μπορεί να βρίσκει ότι χρειάζεται, καθώς και ανταλλακτικά με έκπτωση 14% - αγωνιστική τιμή.
Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση του 6 φορές πρωταθλητή με Husqvarna TE 610, Δημήτρη Τουμπανιάρη, ως ένδειξη προσφοράς του συμπαθή αναβάτη στην εταιρία.
Εμείς καλωσορίζουμε την νέα ανανεωμένη Husqvarna με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που είναι δοκιμασμένο και εγγυημένο από την πλευρά της KTM, και σε λίγες μέρες που θα οδηγήσουμε όλη την γκάμα, θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Φωτογραφίες

Video παρουσίασης αγωνιστικής ομάδας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 13:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon