.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:07

Ρεπορτάζ - 2η συνάντηση βετεράνων Enduro 2013

 

Παλιά μηχανάκια και φρέσκα ψητά!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Μία απλή ιδέα που κατέληξε να γίνει θεσμός! Για 2η χρονιά, η Λ.Ε.Μ.Μ, Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, την Συνάντηση Βετεράνων Enduro. Η συνάντηση έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Σαράντη, έξι χιλιόμετρα από τα Μέγαρα, προς το Αλεποχώρι, σε ένα χώρο που προσέφερε εύκολη πρόσβαση αλλά και εστίαση προκειμένου να φιλοξενηθεί ο κόσμος.

Άριστη διοργάνωση

Η λέσχη είχε φροντίσει ώστε να υπάρχουν τέντες από την KTM οι οποίες στέγασαν τους παρευρισκόμενους στα τραπέζια και καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί, τα οποία σύντομα γέμισαν με χαμόγελα, πειράγματα, ιστορίες από τα παλιά, αλλά και ψητά κρέατα, μαγειρευτά φαγητά, κρασιά και αναψυκτικά, σε μία ειδικά διαμορφωμένη τιμή τόσο για τους θεατές, όσο και για τους συμμετέχοντες.

Όλα αυτά όμως, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν υπήρχε ένας καλός λόγος: Η συνάντηση των βετεράνων αναβατών του Enduro, αυτοί στους οποίους οφείλουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το άθλημα σήμερα. Παλιοί αναβάτες, γνωστοί στους περισσότερους, αλλά και “άγνωστοι”, πιο ερασιτέχνες, πρωταθλητές και μη, λάτρεις του αθλήματος ως αγωνιζόμενοι ή μη, οι βετεράνοι, ήταν όλοι εκεί. Υπό βροχερές καιρικές συνθήκες, όπου πολλοί νέοι αναβάτες θα προτιμούσαν το τζάκι, σε μία γλιστερή διαδρομή με μονοπάτια, συνολικής απόστασης 30 χιλιομέτρων, με παλιές αλλά και νέες μοτοσυκλέτες, με παλιά αλλά και μοδάτα ρούχα.

Κατάταξη δεν υπήρχε, αλλά μπορούσες να δεις στα μάτια των “παλιών” την δίψα για τον ταχύτερο γύρο – δίψα η οποία θα ξεκινούσε και τα γνωστά πειράγματα αργότερα στον κυρίως στίβο μάχης – στο τραπέζι!
Η απονομή στους παλιούς πρωταθλητές που τίμησαν την διοργάνωση έγινε μέσα σε χειροκροτήματα και η μαζική φωτογραφία στο τέλος της ημέρας, αποτύπωσε για μία ακόμη χρονιά, το φιλικό κλίμα και την ομορφιά αυτού του διαφορετικού μοτοσυκλετιστικού αθλήματος. Συγχαρητήρια ΛΕ.Μ.Μ., και του χρόνου!

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 21:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ride It – Enduro Training Level 1 Ρεπορτάζ - 2ο Enduro Meeting 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon