Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026 13:51

Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη 34χρονος αναβάτης για ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ευκαιρία για «σόου» από διάφορες ιστοσελίδες που εστίασαν σε υπερβολικούς τίτλους, δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις για την μοτοκοινότητα γενικότερα. 

Τι συμβαίνει τελικά εκεί έξω; Είναι τόσο εκτεταμένη η μοτο-παραβατικότητα, ή με την κάθε ευκαιρία, οι τίτλοι οργιάζουν; Δυστυχώς, είχαμε ακόμη ένα περιστατικό σύλληψης αναβάτη στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος «πιάστηκε» στον Περφερειακό, στο ρεύμα προς ανατολικά και στο ύψος του κόμβου Πυλαίας. O αναβάτης εκινείτο με 146 χλμ/ώρα σε σημείο που το όριο είναι τα 60 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον σταματήσει για έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου, βεβαιώθηκε ότι ο 34χρονος ημεδαπός ήταν επίσης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακολούθησε η σύλληψη του, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για δύο μήνες και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και με υπερβολική ταχύτητα.

Το σοβαρότατο του αδικήματος της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, ωστόσο, πέρασε στα δεύτερα από πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι οποίες προέβαλαν σε πρώτο πλάνο την παράβαση της υπερβολικής ταχύτητας (που φυσικά παραμένει παράβαση), αλλά και με κατά περιπτώσεις ειρωνικούς και υπερβολικούς τίτλους, όπως π.χ. «MotoGP στους δρόμους». Δυστυχώς έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις κατά των μοτοσυκλετιστών εν γένει, ενώ παραμερίζεται το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αναβάτης οδηγούσε πιωμένος – και, ακόμη και αν ήταν σύμφωνος με όλα τα όρια ταχύτητας, θα παρέμενε εξαιρετικά επικίνδυνος.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026 13:54
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon