.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 12:09

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση ομάδας KOSMOCAR – EKO DUCATI TEAM

 

Με το βλέμα στο μέλλον

 



Του Τάκη Μανιάτη

Σε μία φιλική ατμόσφαιρα, σε έναν όμορφο χώρο, στο Ελαιών Loft, η ελληνική αντιπροσωπεία της Ducati, Kosmocar, παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το 2013.

Η παρουσίαση


Φίλοι και γνωστοί, δημοσιογράφοι από τον χώρο της μοτοσυκλέτας αλλά και του αυτοκινήτου στον οποίο δραστηριοποιείται επίσης η Kosmocar, ήταν εκεί προκειμένου να μάθουν τα σχέδια της εταιρίας γύρω από τους αγώνες.
Φυσικά τα μάτια όλων απασχολούσε μόνιμα η αγωνιστική Ducati 1199 Panigale SSTK, μία από τις ακριβότερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που έχει πατήσει τους τροχούς της στην χώρα μας. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, έδρεψε δάφνες στην Ιταλία πριν αποκτηθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία για να συνεχίσει την δραστηριότητα της στην Ελλάδα. Στολισμένη ήδη με τους χορηγούς της προσπάθειας, Kosmocar, Mapfre, HOL, SAP, EKO, Castrol, Pirelli, παραδόθηκε αμέσως στα φλας των φωτογράφων.
Η παρουσίαση έγινε από τον εμπορικό διευθυντή της εταιρίας, κο Γιάννη Μυτιληνάκη, ο οποίος μίλησε για τα σχέδια της ομάδας, ενώ έκανε και την παρουσίαση του αναβάτη, Γιώργου Παπασταύρου. Μίλησε επίσης και για την διαδικασία επιλογής αναβάτη, αφού στα δοκιμαστικά συμμετείχαν επίσης και οι Κώστας Κοντομάρος, Σάκης Συνιώρης, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος. Ο λόγος που προτιμήθηκε ο 18χρονος Γιώργος Παπασταύρου, είναι για τον χαρακτήρα του, την ταχύτητα του αλλά και τα σχέδια που μπορεί να στηρίξει πάνω του η Kosmocar. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar, κος Στίβεν Σίρτης, “δεν πιέζουμε καθόλου τον Γιώργο, θα πάει εκεί που θέλει να πάει, κι εμείς θα τον στηρίξουμε”.
Ο κος Σίρτης δήλωσε ότι στόχος της εταιρίας δεν είναι να πιέσει τον Γιώργο να πάρει πρωτάθλημα, και ότι βλέπουν στο πρόσωπο του έναν αναβάτη στον οποίο μπορούν να επενδύσουν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ, κος Γιάννης Ψυχογιός ήταν επίσης εκεί, και δήλωσε την στήριξη της εταιρίας στην νέα προσπάθεια της Kosmocar, ενώ ανέφερε ότι η EKO δεν θα εξελίξει κάποιο συγκεκριμένο καύσιμο ή λιπαντικό για τις απαιτήσεις τα Ducati Panigale SSTK.
Ο Γιώργος Παπασταύρου μίλησε για το πρόγραμμα προπόνησης, τους στόχους του και την μεγάλη αυτή ευκαιρία που του δίνεται να βρίσκεται σε μία κορυφαία ομάδα. Ευχαρίστησε την ομάδα, τους χορηγούς, και όλοι μαζί έβαλαν στόχο να δουν τον Γιώργο Παπασταύρου να ανοίγει τα φτερά του εκτός Ελλάδας, με την βοήθεια και υποστήριξη της Kosmocar.
Παρακάτω θα βρείτε το δελτίο τύπου της εταιρίας.:

Δελτίο τύπου

Η αγωνιστική ομάδα KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM

Στα πλαίσια της αντιπροσώπευσης για την Ελλάδα και την Κύπρο της Ducati, της θρυλικής φίρμας μοτοσυκλετών, η KOSMOCAR αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ομάδα, η οποία θα την εκπροσωπήσει σε Αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε έναν Έλληνα οδηγό και σε μια ομάδα Ελλήνων μηχανικών, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από τα συνηθισμένα – που είναι η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – και να πάρουν εμπειρία από Διεθνείς Αγώνες και γιατί όχι στο μέλλον να βρεθούν ακόμη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Σε άμεση συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα Ducati Corse του εργοστασίου της εταιρίας που βρίσκεται στο Borgo Panigale στην Μπολώνια, αποκτήθηκε η κορυφαία Superbike της γκάμας των μοντέλων, η Panigale στην αγωνιστική έκδοση 1199SSTK και μάλιστα η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αγωνίστηκε πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Superstock, όπου πέτυχε μία νίκη και τρία βάθρα στους δέκα Αγώνες του θεσμού. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και επί Ιταλικού εδάφους, με τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας σε έναν Αγώνα εκεί. Φυσικά θα υπάρχει συμμετοχή της ομάδας σε όλους τους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών στην κατηγορία Stocksport, καθώς και σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως track days για τους Έλληνες Ducatisti και διάφορες παρουσιάσεις.

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο χρειάστηκε η συμβολή των χορηγών και ως “Χρυσός” χορηγός ανταποκρίθηκε η ΕΚΟ, που εμφανίζεται και στην ονομασία της ομάδας, η οποία λέγεται “KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM”. Η ανταπόκριση ήταν θετική και από άλλες μεγάλες εταιρίες και έτσι με τις: CASTROL, hellas online, MAPFRE, SAP (αλφαβητικά η αναφορά), μορφοποιήθηκε μια δυνατή ομάδα, με επιπλέον τεχνικούς υποστηρικτές τα ελαστικά Pirelli, τις αλυσίδες Regina και τα αυτοκίνητα της Audi, που φροντίζουν για τις μετακινήσεις.
Βέβαια το σημαντικότερο στοιχείο μιας αγωνιστικής ομάδας είναι ο οδηγός και εδώ η επιλογή ήταν δύσκολη. Τελικά μετά από δύο δοκιμές κορυφαίων Ελλήνων αναβατών, επιλέχθηκε ο νεοφερμένος (Rookie) στην κορυφαία κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Παπασταύρου, που το 2012 έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Επίσης ο Team Manager Γιάννης Μυτιληνάκης και ο Τεχνικός Διευθυντής Μάκης Παπαδόπουλος, επέλεξαν τη συνεργασία με μια από τις καλύτερες ομάδες αγωνιστικής υποστήριξης, την ZenOne Racing.

Σύνθεση ομάδας

Οδηγός:  Γιώργος Παπασταύρου
Team Manager:  Γιάννης Μυτιληνάκης
Τεχνικός Διευθυντής:  Μάκης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος Marketing:  Γιώργος Παγιατάκης
Αγωνιστικός Διευθυντής:  Σωκράτης Κιούρκος
Αρχιμηχανικός/Τεχνικός αναρτήσεων: Αντώνης Μερεμέτης
Μηχανικός Ηλεκτρονικών-Τηλεμετρίας: Δημήτρης Παπανικολάου
Μηχανικός:  Σπύρος Χριστόπουλος
Χρονομέτρης:  Χριστόφορος Ζουλινάκης
Γραφείο Τύπου:  Θανάσης Αγγελής - Βίκυ Καραδήμου
Ειδ. Σύμβουλος σε Αγωνιστικά Θέματα:  Δημήτρης Διατσίδης 
Χορηγοί: ΕΚΟ, CASTROL, hellas online, MAPFRE WARRANTY, SAP 
Τεχνικοί υποστηρικτές:  PIRELLI, REGINA, AUDI

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 01:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon